Help - Search - Members - Calendar
Full Version: Formok
photoshop és webszerkesztés - tutorial.hu > www.tutorial.hu > Webdesign és honlapkészítés
Taky
sziasztok,

lenne egy hülye kérdésem.

adott egy form, ami egy sima post method-al küldi el az általam megadott adatot, ha ráklikkelek.
hogy tudom én ezt automatizálni, hogy pl. minden oldalletöltéskor elküldje ezt az info-t pl. a mailemre?
remélem érthető a kérdés smile.gif
BlackPrince
hát az auto submites dolgot, így lehet megoldani:
onLoad=document.formneve.submit() Ezt a body részbe bemásolod (<body ide), elvileg működik, ha jól emlékszem. És ezt egy szerveroldali progival feldolgozni.
De ha nem a felhasználó adja azt a mondtatot vagy szót, akkkor egyszerűbb csak simán a szerver oldali progival mailt küldeni.
mail() fügvénnyel.
Taky
de a felhasználó adja meg....kipróbálom,amit mondtál,thx
BlackPrince
Nemértem smile.gif
Ha a felhasználó adja meg az adatot, akkor miért kell hogy automatikusan elküldje? Akkor nincs ideje beírni.
Vagy hogy akarod?
Taky
csak egyszer adja meg, mintegy azonosítóként és utána mindig elküldi, ha megnézi pl az adott oldalt, amíg le nem jár a kukija, de utána már új azonosítót ad meg, ha újra belép.....

mindegy, kicsit még át kell gondolnom a dolgot,mert újabb ötlete lett közben a megrendelőnek, ami remélem megkönnyíti a dolgom wink.gif

felőlem lehet törölni a topikot.....azért köszi
BlackY
Üdv mindenkinek, régen látott fórumtársak, és kedves új forumozók biggrin.gif !

A legegyszerűbb erre a problemára, hogy csinálsz egy keretet (0*0).
Ha a süti szerint a user már belépett egyszer, akkor írsz a megjelenítendő oldalba egy ilyet:
<Body OnLoad="top.masik_keret.src='mailkuldo.php?kuldendo=amitkuldeniakarsz'">
A másik keretbe (ami 0*0-s) ilyenkor betöltődik a mailkuldo és szépen elküldi a mailt.
Aki erre azt mondja, hogy hülyeség ezért kereteket használni, annak ajánlom figyelmébe a Freeweb-et (lehet, hogy már nem így van). A stasztikákat a reklám fraim-jében csinálják. Mi van akkor, ha előfizet a user a reklám nélkülre?
Még egy tipp: Ha nem akarsz hatalmas levélbombát készíteni a megrendelőnek lechekkolod, hogy már küldte-e a mailt.

BlackY

Idézet a Freeweb reklám nélkül oldaláról (régebben ez a stasztitkákról szólt) :
"Mivel a felső "frame" a reklámokon kívül a látogató számára érdektelen, ám mégis igen fontos információkat tartalmaz (audit kódok), ezért a szolgáltató egy 0 képpont méretű "frame"-re továbbra is igényt tart. Ez a megjelenítést nem befolyásolja, a látogató az oldalt teljes méretűnek és reklámmentesnek érzékeli."
Taky
köszi :9
ez jó megoldásnak tűnik....
BlackY
Még egy megoldás jutott eszembe: Amikor először elküldi az adatokat a felhasználó (a formmal), akkor csinálsz egy cookiet az adatokkal. Utánna minden oldallehásnál lecheckkoltatod, hogy léteik-e a cookie, ha igen, akkor levél megy:)
Kevésbé brutális, mint a frames...

BlackY
monghuz
Szevasztok, nekem is lenne egy form-mal kapcsolatos kérdésem.

azt szeretném megoldani hogy regisztrálásnál van egy jump menü benne páros, formáció, mindkettő választási lehetőséggel, majd ha az egyiket kiválasztom akkor alatta, ennek függvényében változnak a kitöltendö mezők..
Eddig azzal probálkoztam hogy mikor kiválasztja a menüböl az egyik kategóriát, akkor újratölti az oldalt, persze a már kiválasztot kategóriának megfelelő újabb kérdésekkel..
ja és még valami, azt hogy tudom megoldani, hogy ha már szerepel egy név az adatbázisban, akkor kilehessen választani egy listából, ha viszont nem akkor egy sima szöveges mezőbe lehessen beírni
ha valakinek van ötlet, és meg is értette amit itt próbáltam leírni akkor szivessen venném a segítséget..

bye cool.gif
Harder
Kellene egy kis help, form-ba kellene generálni egy random számot, melyet küldés után a delikvens megkap mail-ben

a kód működik, csak mail-ben nem kapom meg a többi adattal együtt. sad.gif

CODE
 <?php
echo mt_rand() . "\n";
echo mt_rand(5, 15);
?>
Harder
Ehh, meg is van smile.gif Egy textfield-be rakva küldi szépen
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.