Help - Search - Members - Calendar
Full Version: php-nuke telepítés, használat miegymás
photoshop és webszerkesztés - tutorial.hu > www.tutorial.hu > Programozás
Pages: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7
Anonymous
Helló!

ULTRAWEB-re szerettem volna PHP-NUKE-ot tenni, de a html könyvtár felrakása után belépek a phpMyAdmin felületre és beírom a felh. nevet és jelszót, visszaugrik a MyAdmin felületre, és kéri újra.

Tehát nem tudok belépni.

Pls help me!
Harder
kéne még egy kis info:
mikor regisztráltál, és biztos m?ködik az sql? (aktiválni kell regisztráció után a f?lapon)

1.) ha már volt acc-od régebbr?l és tuti m?ködik az sql, akkor szerintem 1 hiba lehet, hogy rosszul gépelted be a nevet vagy a jelszót. Most ellen?riztem a dolgot és engem beengedett. (azt kell beírni, amit ftp-hez is beírnál)

2.) a második lehet?ség, hogy ha most regisztráltál, akkor lehet a szerver hibája, ugyanis pont változás el?tt állnak. Elképzelhet?, hogy bár regisztrálni még tudtál, de az sql-t már nem lehet aktiválni, és ezért nem tudsz belépni.

van a honlapon a hírek között egy aránylag új (mai vagy tegnapi), hogy szombaton leállítják, és csak kés?bb indul újra, már más feltételekkel. Ezért javaslom hogy gondold át az UW-re pakolást, mert ha még megy is a dolog perpillanat, holnapután egy id?re tuti meghal.
Anonymous
Ahha.

A gépeléssel biztos nincs baj, ugyanazt írom, mint FTP-nél.
Tegnap regeltem, este 6 felé. Rögtön utána aktiváltam SQL-t, küldték e-mailben, hogy kész van.

De mind1, akkor a is a BIXERVER az ász!

BYE!
neo
Harder
Szerintem is bixerver smile.gif

viszont ha jól csináltál mindent, akkor csak a 2. lehet?ségre tudok gondolni smile.gif Szerintem amint beindítják újra a szervert (már az új szolgáltatásokkal), akkor lesz érdemes újra próbálkozni (én is ki fogom próbálni) biggrin.gif
Taky
az uw-nek nagyon fel kell készülnie, mert sztem ha újraindulnak hirtelen nagy dömping lesz smile.gif
Harder
én már megnéztem mit tud az új rendszer, szerintem elég jól megcsinálták, és kis esélyt látok rá, hogy megint befogják warezszervernek a srácok smile.gif
Taky
Nagy az esély rá....
Anonymous
Hello!
Kitudnál segíteni egy Php-nuke 6.5 teljes magyaritással? A Magyar Nuke honlapon nem találtam sad.gif (mondjuk jó hogy pont azt nem csinálták meg)
Harder
Szia!

Ez a PHP Nuke 6.5 magyar nyelvi fájlokkal:
http://kesigomu.kyed.com/downloads/phpnuke65_hu.tar.gz
Anonymous
[quote]Szia!

Ez a PHP Nuke 6.5 magyar nyelvi fájlokkal: http://kesigomu.kyed.com/downloads/phpnuke65_hu.tar.gz[/quote]

Asszem ez van meg nekem is..a http://www.php-nuke.hu-ról szedtem van is benne magyar nyelvi fájl de nincs teljesen lefordítva..vagy ez másik verzió?
Harder
Hogy a tiéd pontosan melyik verzió azt nem tudom, de az biztos, hogy Kesigomu jún.6-án irta ki a php-nuke.hu -ra hogy nemsokára kikerül a portálra, és aznap tette ki ezt a honlapjára. Remélem ez a teljes! smile.gif
Anonymous
[quote]Hogy a tiéd pontosan melyik verzió azt nem tudom, de az biztos, hogy Kesigomu jún.6-án irta ki a php-nuke.hu -ra hogy nemsokára kikerül a portálra, és aznap tette ki ezt a honlapjára. Remélem ez a teljes! smile.gif[/quote]

Kösz mindjárt megnézem:)
Anonymous
Sajnos úgylátom a nyelvi fájlókból hogy még ez sincs teljesen lefordítva nagyrésze még angol:(
Harder
Az nagyon gáz, mert elvileg full magyarnak kéne lennie sad.gif
Régebben volt egy beta verzió a magyarosításból, de emellett semmi ilyesmi nem volt jelezve sad.gif
Harder
Lenne egy gyors kérdésem (illetve 2) a PHP-Nuke-t használókhoz smile.gif

1.) láttam valahol (sajnos már nem emlékszem hol) egy olyan lehet?séget CMS kapcsán, hogy asszem AutoLink. Valami olyasmi volt, hogy admin felületen meg lehetett adni, adott kifejezéshez adott URL-t társítson az engine. Aztán ha bárhol a szövegben felt?nt ez a szó, arra linket rakott az engine anélkül, hogy nekem bármi dolgom lett volna.
Szal erre van valami megoldás? Esetleg module stb.?

2.) Ugye hírt, leírást stb.. tudnak küldeni a látogatók. Ez eddig OK is, de arra van-e lehet?ség hogy pl. adott személyeket úgy rendeljek 1-1 kategóriához, hogy az ottani saját szerzeményeiket tudják szerkeszteni, de mást nem. No ezt most jó bénán irtam le, de gyakorlatban ugy nézne ki a dolog, hogy van pl. /honlapkészítés/ADSL/biztonság stb.. f?téma, és én Kis Pistának azt akarom beállítani, hogy az ADSL témába ne csak küldeni tudjon leírást, hanem egyb?l élesíteni is tudja a m?vét, és utólag tudja szerkeszteni, viszont más kategóriába, illetve az ADSL kategóriában más m?véhez ne legyen szerkesztési joga.

Megoldható ez?
Harder
Jah igen és még egy kérdés: a 6.5 vagy a 6.7 a jobb verzió? (gondolom itt is érvényes az a szabály hogy az újabb nem feltétlenül jobb is wink.gif
F?leg stabilitás szempontjából érdekelne a dolog.
Taky
[quote]Jah igen és még egy kérdés: a 6.5 vagy a 6.7 a jobb verzió?[/quote]

Szia,

a 6.6 a 6.5 bugfixe, szal elvileg jobb.
a 6.7 pedig a 6.6-nak egy kicsit a turbózott változata.

Egy a tuti:
a 6.0 után a 6.7-el érdemes foglalkozni, mármint használni stb., mert megbízhatóbb.
A 6.5-r?l elég sok rosszat hallottam, de err?l még nem.
Harder
Szia Taky, thx a help-et smile.gif

Közben keresgélem ezt az autolinkes megoldást is, csak ez a céges net olyan tet? hogy még átlag modem sebességét se hozza sad.gif Asszem majd otthon folytatom a dolgot smile.gif
Annyit mindenesetre már láttam hogy postnuke alatt lehetséges a dolog, a phpnuke-ra még fix letölthet? fájl vagy leírást nem találtam smile.gif
Taky
[quote]
1.) láttam valahol (sajnos már nem emlékszem hol) egy olyan lehet?séget CMS kapcsán, hogy asszem AutoLink. [/quote]

Ilyen van is ezt jól láttad, de én asszem csak postnukehoz láttam.
Nagyon nem foglalkoztam vele.
TLoF
[quote]
Közben keresgélem ezt az autolinkes megoldást is, csak ez a céges net olyan tet? hogy még átlag modem sebességét se hozza sad.gif Asszem majd otthon folytatom a dolgot smile.gif
Annyit mindenesetre már láttam hogy postnuke alatt lehetséges a dolog, a phpnuke-ra még fix letölthet? fájl vagy leírást nem találtam smile.gif[/quote]

Na igen gyerekek erre csak annyit tudok mondani, hogy XARAYA RULZ smile.gif
Taky
[quote]
2.) Ugye hírt, leírást stb.. tudnak küldeni a látogatók. Ez eddig OK is, de arra van-e lehet?ség hogy pl. adott személyeket úgy rendeljek 1-1 kategóriához, hogy az ottani saját szerzeményeiket tudják szerkeszteni, de mást nem. No ezt most jó bénán irtam le, de gyakorlatban ugy nézne ki a dolog, hogy van pl. /honlapkészítés/ADSL/biztonság stb.. f?téma, és én Kis Pistának azt akarom beállítani, hogy az ADSL témába ne csak küldeni tudjon leírást, hanem egyb?l élesíteni is tudja a m?vét, és utólag tudja szerkeszteni, viszont más kategóriába, illetve az ADSL kategóriában más m?véhez ne legyen szerkesztési joga.

Megoldható ez?[/quote]

A php-nuken belül max. hackel oldható meg, alapból nem sad.gif
Harder
Akkor lehet hogy a Xaraya-ban láttam? biggrin.gif Tudom hogy most a napokban volt, szal végül is lehet .. smile.gif

TLoF, a 2. kérdésre tudsz a Xaraya-val kapcsolatban válaszolni? smile.gif (jogok, article, szerkesztés)
Taky
[quote]Akkor lehet hogy a Xaraya-ban láttam? biggrin.gif [/quote]

Ha minden igaz, akkor én is ott láttam smile.gif
Harder
[quote]Hello!
Kitudnál segíteni egy Php-nuke 6.5 teljes magyaritással? A Magyar Nuke honlapon nem találtam sad.gif (mondjuk jó hogy pont azt nem csinálták meg)[/quote]

Nem akarok beleszólni, de vhol olvastam asszem Pixel-t?l, hogy a 6.5 helyett inkább a 6.7 javasolt, jobb. Ha gondolod arra tudok linket adni (már ami verzió nekem megvan).
Anonymous
Szevasztok!

Bocs hogy ilyenen gagyi kérdéseket teszek fel, de a problémám a következ? lenne: php-nukenál mit kell beállítani "Alapértelmezet POP3 E-mail szerver"-nek!
El?re is kösz a segítséget!
Harder
Most lehet hogy hülyeséget fogok mondani de én semmit nem szoktam és m?ködik a mailküldés smile.gif
Taky
[quote]Szevasztok!

Bocs hogy ilyenen gagyi kérdéseket teszek fel, de a problémám a következ? lenne: php-nukenál mit kell beállítani "Alapértelmezet POP3 E-mail szerver"-nek!
El?re is kösz a segítséget![/quote]

Azt nem kell beállítanod, ha van a szerveren mailküldés, akkor küldeni fogja a maileket, ha meg nincs akkor úgy se wink.gif

Sztem elvileg azért van ez a beállítási lehet?ség, ha pl. intraneten futtatod a php-nuke-t, és mégis akarsz köremaileket küldeni a listában szerepl?knek, vagy ha a Webmail-t is használod közben. (akkor olyan, mint az outlook)

Hagyd üresen, mint mindenki más.
Pelenka
nem tudja valaki, hogy miként lehet azt kiküszöbölni, hogy a regisztrációt csak regisztrált felhasználóknak engedje újdonsült Php-Nuke 6.5 portálom?
Pelenka
Bocs Kösz Megvan laugh.gif
Harder
smile.gif
Mi volt a gond?
Pelenka
Semmi, csak a login blokk meghívja a Your Account modult, amit én - hogy ne jelenjen meg a vendégeknél - a "csak regisztráltakhoz" állítottam át. Hiba volt. Átnéztem a kicsit a forrást, mindjárt rájöttem, hol rontottam el smile.gif

Amúgy az oldal készül, és tényleg nagyon hamar bele lehet tanulni! Kezdem nagyon élvezni a kis portálom adminisztrálását smile.gif

Ja, ha valakit érdekelne a játéktudomány: http://ludologia.uw.hu/index.php

[quote]smile.gif
Mi volt a gond?[/quote]
[/url]
Pelenka
Ha már itt vagyok, nem tudná valaki megmondani, hogy a dátum formátumát, és nyelvét hogy lehet bekalibrálni? No mert ezt aztán már tényleg fél napja keresem, de sehol nem találom!
Harder
Sajnos én sem tudom pontosan, de nézd meg itt (csak tipp)

modulesForumslanguagelang_englishlang_main.php

Lehet hogy hülyeséget mondtam akkor sorry smile.gif
Taky
[quote]Ha már itt vagyok, nem tudná valaki megmondani, hogy a dátum formátumát, és nyelvét hogy lehet bekalibrálni? No mert ezt aztán már tényleg fél napja keresem, de sehol nem találom![/quote]

Szia,

az admin beállításoknál (vagy Preferencesnél) van egy olyan,hogy Helyi id?formátum, na ott az en_US helyett írd be, hogy hu_HU vagy hungarian.

Ha a szerver engedi, akkor magyar id?formátum lesz...ha nem akkor meg mindegy mi van ott sad.gif
Harder
Ja tényleg, de hülye vagyok .. pedig még én is beállítottam anno próbaképpen smile.gif

szal nálam igy van:

Válaszd ki a weboldal nyelvét: hungarian
Helyi id?formátum: hu_HU
Backend nyelve: hu-hu

A kis és nagybet?kre figyelj smile.gif
Pelenka
Köszönöm, már végig böngésztem a fél forrást :shock: , és már majdnem feladtam sad.gif

A szerver támogatja, m?xik laugh.gif
Anonymous
Helló!

PHP-NUKEhoz keresek egy "amit-akarsz" modult. smile.gif
Miel?tt teljesen hülyének néznétek, elmondom, mire gondolok:

Egy olyan modul kéne nekem, amibe bármit beírhatok és bármilyen nevet adhatok neki.
Tehát mondjuk akarok egy olyan tartalmú oldalt a portálra, hogy "autó". Vagy bármi más...
Tehát mintha egy sima HTML-oldalt nyitnék meg középre a modulok helyére...

TLoF már mondott egy másik topicban egy ContentExpress nev? cuccot PostNuke-ra, de az sehogy se m?ködött...

Lehetséges, hogy van ilyen?
El?re is köszi: csabi007
Taky
[quote]Helló!
PHP-NUKEhoz keresek egy "amit-akarsz" modult. smile.gif
Lehetséges, hogy van ilyen?
El?re is köszi: csabi007[/quote]

Szia, az oldalamon van egy olyan,hogy PHP-Nuke_Tools, (modul,block stb kreátor...), ezzel azt csinálsz,amit akarsz wink.gif
Simán csak be kell illeszteni a html kódot és kiegészíti, hogy m?ködjön a PHP-Nukeban , mint modul vagy block.

itt a link:

http://zuglo.flatinspace.hu/modules.php?na...=PHP-Nuke_Tools

Használd egészséggel.
Anonymous
Na hát igen, ez nagyon király dolog, de miután megcsinálta nekem a kódot, mit kell vele csinálnom?
Mert ugye modult készíteni nem igazán tudok, kezd? NUKE szinten....
(bocs, ha láma vagyok smile.gif)
Harder
mentsd le mondjuk egy index.php néven egy fájlnak, majd az FTPszerveren a modules könyvtárban csinálj egy új könyvtárat vmilyen névvel (pl. "ujmodulom").

Mikor következ?re a PHP-Nuke admin felületére bemész és ott a modulokat választod, ott lesz ez is egy újként "ujmodulom" néven, csak aktiválnod kell.

Remélem semmi hülyeséget nem mondtam smile.gif
Anonymous
Köszike!
Idáig m?ködik is, de lenne még 1 kérdésem:
Egy modulon belül hogyan lehet hivatkozni mondjuk egy másik fájlra?
Egy példa:
ha én az állatkert nev? modulon belül szeretnék az oroszlánról olvasni, akkor mit kell tennem, hogy ha ráklikkelek az oroszlán szövegre, megjelenjen az oroszlánhoz tartozó el?re megírt fájl?
(Bocs, hogy ilyen rossz példát találtam smile.gif)
Anonymous
Ez engem is nagyon-nagyon érdekel... smile.gif
[na de komolyan...]
DeerhunteR
Vááááááááálaszoljon már valaki, nem tudok haladni az oldalammal!!! :?
Legalább írjatok valami hülyeséget, hátha bejön! biggrin.gif
Harder
Én sajnos csak passzolni tudom a kérdést, de remélem másnak lesz vmi ötlete smile.gif
csuti
khm, nekem egy sima link segített...
az oldalunkon rengeteg szöveg van ami sokszor kapcsolódik a másikhoz (állat és oroszlán smile.gif)... mi egyszer?en linket használtunk...
vagy nem err?l van szó? csak úgy mint a képekhez is lehet a feltett fájlok közt "mozogni"...
DeerhunteR
Arról lenne szó, hogy egy modulon belül hogy lehet hivatkozni.
Mert ha simán pl. "oroszlan.htm"-re vagy "oroszlan.php"-ra hivatkoztam, azt mondta, hogy nem található.
Én valami ilyesmire gondoltam: "....modules.php?name=allatkert?mittomén=oroszlan"...
Tehát valami ilyen php-s okosság kéne!
Pelenka
Nem tudjátok miért van az, hogy az UW nem küldi rendesen a regisztrációs e-maileket? És hogy vajon mit lehet ez ellen tenni?
Harder
[quote]Nem tudjátok miért van az, hogy az UW nem küldi rendesen a regisztrációs e-maileket? És hogy vajon mit lehet ez ellen tenni?[/quote]

Lehet hogy náluk is van napi mail limit, és azt túllépted. Ilyenkor meg kell várni a másnapot. sad.gif
Pelenka
No akkor most vok carban...
Elvileg a honlap (ludologia.uw.hu) amolyan tudományos portálszer?ség lenne, ugyanakkor az indulást úgy képzeltem el, hogy küldök egy kb. 200 címb?l álló kör e-mailt a szakma nagyjainak, hogy jöjjenek lássanak... akkor ez nem megy.

Mellesleg nincs több regisztrált tagom mint 7, tehát nem valószín?, hogy kvóta elégtelenség miatt tiltott volna le. Mindenesetre a freemailre nem jött meg pár regisztrációs e-mail, amelyeknek illett volna megérkezni...

Melyik szerver megbízható ebb?l a szempontból?
Pelenka
No még egy kérdés, hátha valaki...
Szal hogy lehet a PHP-NUKE esetében kil?ni a pontozást a híreknél? Roppant idegesít?!

...s ha már itt tartunk, milyen alternatívát tudnátok ajánlani a PHP-NUKE helyett? Elég nehezen tudom testreszabni (pl. menük csoportosítása, sorrendjének átrendezése)
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.