Help - Search - Members - Calendar
Full Version: Antivírus tallózó
photoshop és webszerkesztés - tutorial.hu > www.tutorial.hu > Biztonság
Geysap
Udv!
Ma elkezdtunk a portalon valamit - ami remelhetoen hagyomannya valik. Sajat cikkek kerulnek fel, kulonbozo temakban, olyanokban, amik mindenkit erdekelhetnek. Az elso a viruskeresokrol szol - megtoldva egy kis rendszerbiztonsag ismerettel. Nem a "mindennapo, unalomig ismert" progikat elemezzuk, hanem azokat, amelyek nevet sem nagyon ismerik, de megis a vilag elvonalaba tartoznak. Ha badarsagnak tartjatok irjatok meg - de ha "veletlenul nem" :wink: , akkor minden otletet orommel latunk. :idea:
A felreertes elkerulese vegett - ugy probaltam meg a cikket, es ugy probaljuk meg a tobbit is leirni, hogy kozertheto legyen. A portal a profik mellett - az O bevonasukkal probal meg az atlag felhasznalonak segiteni.
Geza
kukac7
ugy gondolom, hogy vmennyire a temahoz tartozik, amirol irok.
eddig a norton antivirust hasznaltam, de most (haver javaslatara, miszerint xar a chellohoz) attertem a pc-cillinre.
jo ez, mit tudtok rola?
ti mit hasznaltok?
Harder
Én a nod32-t szeretem
BlackPrince
Ugyanolyat mint Harder, szvsz az egyik legjobb vedelmet biztositja. De midenki másra esküszik.
kukac7
magyaran akkor xar a pc-cillin? smile.gif
en abszolute nemtom...
Harder
Nem tudom pontosan milyen, de biztos nem a legjobb. smile.gif

A felsőbb kategóriások inkább a nod32, sophos, kaspersky, panda, a többi utána jön
bigi
QUOTE (Harder @ Apr 10 2004, 12:06 AM)
Én a nod32-t szeretem

Azt én is szeretném, de nincs sajnos smile.gif
kukac7
QUOTE (Harder @ Apr 10 2004, 10:12 AM)
Nem tudom pontosan milyen, de biztos nem a legjobb. smile.gif

A felsőbb kategóriások inkább a nod32, sophos, kaspersky, panda, a többi utána jön

a pandara azt mondtak nekem, hogy nem annyira jo.
Harder
bigi, DC-n nézd meg, már láttam több verzióban is smile.gif
Nekem Geysap szerezte meg a mo-i viszonteladójuktól egy legális példányát smile.gif

A panda - mint program - nekem sem igazán jött be, voltak vele gondjaim. Viszont ahogy látom, van akinek meg jól működik, szal nem vagyok benne biztos hogy a program hibája volt.
Geysap
QUOTE (Harder @ Apr 10 2004, 02:32 PM)
bigi, DC-n nézd meg, már láttam több verzióban is smile.gif
Nekem Geysap szerezte meg a mo-i viszonteladójuktól egy legális példányát smile.gif

Ha mar eletben maradtam, engedjetek meg, hogy beleszoljak egy kisse.
Minden antivirus termeknel, ha valasztasra kerul a sor merlegelni kell. A legfontosabb, egyben sarkallatos szempont, hogy a munkaallomas, amire telepitik rendelkezik-e Internetes kapcsolattal, vagy nem.
Ha nem rendelkezik, akkor gyekorlatilag a hangsuly a kezzel indithato on demand tulsulyu rendszereken, programokon van. Ebben - miutan nem fut allandoan a kereso - kivalo a Kaspersky, a Norman, az AhnLabs termeke, az Alladin, a McAfee Network Associeted, a Huari antivirus, a Dr.Solomon, és a GFI software meg a Panda. Ezek aranylag, a tobbinel nagyobb eroforras igenyuek, de mivel a beallitasi lehetosegnel mindegyik configjaban bent van, hogy ne minden nyitott filet nezze, csak a rendszerfileket, ezert on demand modra kivaloak, nem lassitjak a gepet, mert a teljes ellenorzest erdemes ejjelre idoziteni.

Ha a Halozatra csatlakozott a gep, akkor az eroviszonyok megvaltoznak, a valasztasi szempontok is masok. A legfontosabb, amire figyelni kell, mert itt a valos ideju on access ellenorzest kap nagy hangsulyt. Minden Halozatrol erkezo filet megnez. Ezert fontos a gyorsasaga, es a kis eroforras igenye. Hallatlan fontos a frissites megoldasa, es sajat konfig lehetosege, nem csak a gyari beallitas. Ma optimalis 1-2 orankent frissiteni az adatbazist. Gyorsasagukat (pl. Sophos) fokozza, hogy nem klasszikus adatbazist tolt le, hanem egy kodsort, amit azonnal osszevet a legkozelebbi adatbazis serverrel, es sehany perc alatt tudja, hogy malware, vagy csak egy ritka file. Fontos e mellett az allando programfrissites, termeszetesen automatikusan. Meg kell vizsgalni, hogy az on access rendszer a maileket hogyen vizsgalja. Levelenket, vagy a 110 porton kijuto allomanyokat nezi, esetleg mailmonitorja van. Talan a legfontosabb a termek heuristikaja. Eros heuristicaval a felsobb kategorias keresok identifikalas elott kepesek a malwaret eszlelni. Az kulon elony, ha konfiguralhato a heurisztika. Fontos odafigyelni a virusriasztasra. Az alant javasolt progik egy resze e-mailban is ertesit a destop riasztas mellett. Ennek feltunonek kell lenni, de megvannak azok a kriteriumok, melyeket teljesiteni kell, hogy riasztasrol beszeljunk. A destopon meg kell jelenni vmilyen kozegben, hogy milyen virust talalt, fel kell kinalni a tovabbi lepest (del; quarant,), szerpelni kell mp-re az idonek, a fertozott level subjectjenek, a feladonak es a cimzettnek (e nelkul nem riasztas). A mail ezeket tartalmazza reszletesebben. A tokeletesen pontos naplofajlt nem is emlitem, es a malware semlegesitesi metodusanak elvarasait.
Ennek megfelelo viruskeresok kozul az alabbiakat javaslom (nem dragak - kivetel a Sophos - tehat mentalitasunk miatt rosszak... de tevedni emberi dolog..smile.gif

Ezek: BlackSpider Techn. av, Cumputer Associates, Cybersoft, ESET NOD32, F-Secure, In Defense, RAV, Bitdefender, Sotwin, Sophos, Tegam, Thunderbyte, Trend Micro, VET, es a sok kozul a NOD-al egyutt az egyik legjobb a VirusBuster - termekei.

Roviden ezeket kell megvizsgalni, mig vki dont. Ebben segitseget ad a fuggetlen Virus Bulletin ket havonta odaitelt 100% Awardja (a NOD 26. --ez azt jelenti, hogy meg nem engedett at virust, vagy virusgyanus kodot, a Busternek mar 8 100% Award van. Ezen kivul az SC magazin gondozasaban megjeleno Checkmark Anti-Virus Level. Ezek fuggetlen, es igen kemeny tesztek - es a tortenelem azt mutatja, hogy epp ezert realisak.

Bocs, hogy hosszu voltam
goboka
Nem voltál hosszú, alapos akartál lenni.
Én sokat próbálgattam, keresve mindig az ingyenesen használhatóakat, míg meguntam, s felfedeztem a virusbuster-t, már nem emlékszem, hol figyeltem fel rá, lehet reklámozták valahol.
Én csak egy kis felhasználó vagyok, ( a Pcilin volt a hivatali gépemen egy ideig ..hm. már nem kellenne) s nem váltanám le a virusbustert semmire, ez megfizethető, sőt kifejezetten olcsó, s azért vagyok vele elégedett, mert míg a korábban használt védők, Norton, McAffee, meg sorolhatnám, volt, amit elkapott, de a trójait simán beengedte. Ez az első olyan vírusvédőm, mely a frissseb felbukkanó, gyorsan terjedő vírusokon kívül elkapja a kis piszok trójait is. A McAffee, nem is emlékszem mi volt az akkor "divatos" kemény vírus, jelezte ugyan, csak megette a vírusvédőt magát.
Több, mint egy éve ezzel vagyok, frissítés megoldott, FTP, vagy CD, ahogy kéri valaki, szóval nekem bevált, megfizethető, legális, s nem kell vacakolnom keresni mindig valami mást, mert lejárt a 30 nap, a regisztrálósok közül is próbálkoztam, nem volt rossz, azt nem mondanám, de mostmár erre esküszöm. Igaz mellette van egy tűzfal, ízlés dolga, én így érzem magam jól, vagy sokszor így sem, de biztosabb. S ha szórakozik valaki megnézem az IP címről ki is az illető,bár erről már leszoktam, sajnos teljesen felesleges időtöltésnek bizonyult.
Saját káromon megtanultam ezen nem érdemes spórolni, néhány ezer Ft, most utánvéttel házi használatra 5000,-Ft egy évre, ez nem ár egy ilyen vírusvédőért.
S mivel szeretem, a kezdő lapom a virusbuster.hu/hu, ha feljövök a netre... S nem azért dícsérem, mert Géza szerint is jó, nem is tudtam még róla, mikor megvettem az elsőt...Innentől regélhet nekem informatikus bármiről, bármit, sok mindenhez ért, azt hiszem ehhez kevésbé.
Geysap
QUOTE (goboka @ Jun 19 2004, 07:44 PM)
Nem voltál hosszú, alapos akartál lenni.
Én sokat próbálgattam, keresve mindig az ingyenesen használhatóakat, míg meguntam, s felfedeztem a virusbuster-t, már nem emlékszem, hol figyeltem fel rá, lehet reklámozták valahol.
Én csak egy kis felhasználó vagyok, ( a Pcilin volt a hivatali gépemen egy ideig ..hm. már nem kellenne) s nem váltanám le a virusbustert semmire, ez megfizethető, sőt kifejezetten olcsó, s azért vagyok vele elégedett, mert míg a korábban használt védők, Norton, McAffee, meg sorolhatnám, volt, amit elkapott, de a trójait simán beengedte. Ez az első olyan vírusvédőm, mely a frissseb felbukkanó, gyorsan terjedő vírusokon kívül elkapja a kis piszok trójait is. A McAffee, nem is emlékszem mi volt az akkor "divatos" kemény vírus, jelezte ugyan, csak megette a vírusvédőt magát.
Több, mint egy éve ezzel vagyok, frissítés megoldott, FTP, vagy CD, ahogy kéri valaki, szóval nekem bevált, megfizethető, legális, s nem kell vacakolnom keresni mindig valami mást, mert lejárt a 30 nap, a regisztrálósok közül is próbálkoztam, nem volt rossz, azt nem mondanám, de mostmár erre esküszöm. Igaz mellette van egy tűzfal, ízlés dolga, én így érzem magam jól, vagy sokszor így sem, de biztosabb. S ha szórakozik valaki megnézem az IP címről ki is az illető,bár erről már leszoktam, sajnos teljesen felesleges időtöltésnek bizonyult.
Saját káromon megtanultam ezen nem érdemes spórolni, néhány ezer Ft, most utánvéttel házi használatra 5000,-Ft egy évre, ez nem ár egy ilyen vírusvédőért.
S mivel szeretem, a kezdő lapom a virusbuster.hu/hu, ha feljövök a netre... S nem azért dícsérem, mert Géza szerint is jó, nem is tudtam még róla, mikor megvettem az elsőt...Innentől regélhet nekem informatikus bármiről, bármit, sok mindenhez ért, azt hiszem ehhez kevésbé.

Az en ertekrendemen a vilag elso ot viruskeresoje - virusirtoja koze tartozik a VB. A mostani verziot javitjak, elvileg nyaron jelenik meg a fejlesztett verzio. Tobb javitast lehet meg ezen a kivalo termeken is csinalni, bar hozzateszem, ettol fuggetlenul a VBShield sajat magam alkotta rangsorban a helyen nem valtoztat. Az otbol termeszetesen hianyzik az a sarga vmi, a NAI, de bent van az ingyenes Avast, a szinten olcson elerheto NOD, a Bitdefender, a Grisoft AVG, majd jon a Dr. Web, a H+BEDV AntiVir - es termeszetesen a Sophos, ami egy csucs, de megfizethetetlen. De ott van a Norman. A Kaspersky (egyik kedvencem), a CAT QuickHeal X Gen, a Fortinet Forticlient antivirja, az UNA UNA pro, stb...
Harder
Geysap, ma olvastam a NOD32-es cikkedet a Computer Panorama-ban, király volt, gratulálok!
cannaris
Geysap milyen ujsagokba irogatsz?
Geysap
QUOTE(cannaris @ 2005. Mar 3., 22:33)
Geysap milyen ujsagokba irogatsz?
*

A legolvasobba wink.gif Ez jelenleg a Computer Panorama - ill. a vele kozos tulajdonu Chip magazin. En a Panoramat kedvelem. Ott a CD mellekleteken is szerepel neha valami, de azert nem fizetnek smile.gif
Geysap
QUOTE(Harder @ 2005. Mar 3., 21:10)
Geysap, ma olvastam a NOD32-es cikkedet a Computer Panorama-ban, király volt, gratulálok!
*

Kosz, nem az en erdemem...

Most vagyok gondban, mert varnak az ujabb cikket. Csak nemtom smile.gif mirol legyen. Lehetne a Captivaterol, de az nem sokakat erint... Lehetne a VirusBuster professionalrol, ami neha fut a gepemen (de meg nem jelent meg nyilvanosan).
Lehetne az Outpostrol Prof.rol, vagy a SpySweeperrol - lehet, hogy ez marad...

Mellette talan vmi viritortenelem...

Az a baj, hogy megszoktam az online irast, ami aktualis infokbol kell, hogy allon. Ezzel szemben a CP havonta jelenik meg. Itt virirol a MyDoom Saga c. irast vettek meg, mert egy "MyDoom kortortenet smile.gif)"

Lehet, hogy megismetlem - a *./MyDoom + *./Rbot keveredesrol....
cannaris
akkor lehet fisszaterek a computerpanaramara, egy idoben rendeltem(2ev) csak a 2. ev vegen mar kisebontottam es le lett mondva
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.