Help - Search - Members - Calendar
Full Version: A bioinformatikarol
photoshop és webszerkesztés - tutorial.hu > www.tutorial.hu > Biztonság
Geysap
Aranylag hosszu leiras kerult ki a lapra e fenti temarol, amely mar annyira osszemosodott szamos mas tudomannyal, hogy "eleget nem lehet irni rola". Az irodalom jelentos resze angol, de nagyon meglepodtem, amikor szamtalan spanyol nyelvu leirassal, es kivalo lappal talalkoztam. :!: Ezek summazata is a cikkben van. Sok linket tettem be - erdemes megnezni. Kivancsian varjuk velemenyeteket arrol a tudomanyrol, mely most is jelentos eredmenyeket konyvelhet el - annak ellenere, hogy fejlodese igazan most kapott lenduletet. :?:
goboka
Visszamentem a lap elejére, beleolvastam a dologba, arról szól, amire gondoltam. Nekem nagyon tetszik a téma, talán megérdemelné a folytatást, ha valaki otthon van ebben! Tetszett és igaz!
Én magamnak egyszerűen úgy fordítom le, ha valamitől nagyon féle, az be fog következni, s ellenkezőleg is igaz. No ettől a gépek még gépek, de agyunk etermt meg sok mindent előre. Még a számítógépet is, a sziftvereket is , a vírusokat is, szóval mindent. Tahát vagyázzunk gondolatainkra!
Köszönöm, hogy beleolvashattam!
Geysap
QUOTE (goboka @ Oct 9 2003, 01:23 PM)
Visszamentem a lap elejére, beleolvastam a dologba, arról szól, amire gondoltam. Nekem nagyon tetszik a téma, talán megérdemelné a folytatást, ha valaki otthon van ebben! Tetszett és igaz!

En koszonom, hogy beleolvastal. Mindent az elejerol kell kezdeni, ha meg akarod ismerni - ez vonatkozik a portalokra is:)
Még a számítógépet is, a sziftvereket is , a vírusokat is, szóval mindent. Tahát vagyázzunk gondolatainkra!
Köszönöm, hogy beleolvashattam!

Felni semmitol nem szabad - amit a biometraia tesz. A biometria tudomanya az egyik leggyorsabban fejlodo tudomany az IT mellett ma. Regen meg gondolni sem gondoltak ra. Addig semmi gond nincs, amig az agyunkat gondolkodokepesen nem reprodukaljak - de nem fogjak:))
A sok furcsa dolog kelt egy "felelmet" az emberben, ez ertheto - de nem ettol kell tartani. Tartani, felni mindig onmagunktol kell.
Az IT -ben is alaphelyzet, hogy minden rendszer legserulekenyebb pontja az ember. Igy van ez mindenhol, pl. a biometriaban is.
goboka
Nekem mondod? Most látom mennyi betűhibával írtam, s én szoktam mindig valamit félrelőni a portálon, ritkábban másokkal is előfordul..

Önmagunktól azt hiszem nem félni kell, elfogadni, kedvelni, mint mást, önmagunkat az ilyen nagatívumoktók kell félteni, mint a félek...
Bár kell egy optimális - nem jut eszembe a helyes szó: nem félelem- beállítottság, a túlzott bátorság károkat okoz, én már megtapasztaltam azt is, először ültem gép előtt, nem volt aki segytsen;angolul kérdezett az okos magyar progi a végén, egy szót sem értettem, találomra yes mindenre, három hónap adatállományát töröltem sikerrel. Volt néhány éjszaka mire segítséggel behoztam, mert.. no nem bonyolítom e mentést- volt, csak nem az és nem ott stb.

Szóval rendkívül érdekes terület, sok csoda vár még ránk azt hiszem.
Köszi a válaszod!
Geysap
QUOTE (goboka @ Oct 10 2003, 08:43 PM)
Nekem mondod? Most látom mennyi betűhibával írtam, s én szoktam mindig valamit félrelőni a portálon, ritkábban másokkal is előfordul..

Igen Neked - mert a hozzaszolasodbol nemi tartast, felelmet ereztem, bar ez nem a legjobb szo. Inkabb "felek a jovotol, egykicsit - de varom".

Önmagunktól azt hiszem nem félni kell, elfogadni, kedvelni, mint mást, önmagunkat az ilyen nagatívumoktók kell félteni, mint a félek...

Teljesen egyetertek, mert nem a bioinformatikatol, genomikatol es a kutatasoktol kell tartani - azok onmagukban artalmatlanok, de eleg egy ember, hogy artalmassa valjanak.

először ültem gép előtt, nem volt aki segytsen;angolul kérdezett az okos magyar progi a végén, egy szót sem értettem, találomra yes mindenre, három hónap adatállományát töröltem sikerrel.

Hat, smile.gif nem hiszem, hogy egy lapon lehetne emliteni, a genomikat, bioinformatikat egy angol kerdessel:)
goboka
Én sem, de kedvesen csináltad!! biggrin.gif biggrin.gif Értettem. Lehet, hogy Te nem, de ettől még igazad lehet. Csa! Köszi:D biggrin.gif
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.