Help - Search - Members - Calendar
Full Version: e107
photoshop és webszerkesztés - tutorial.hu > www.tutorial.hu > Programozás
Pages: 1, 2, 3
Taky
Üdv,
mivel a Xoops sajna nem megy a tesztel?s szerveremen, ezért egy másik CMS-t néztem kikapcsolódásnak. A neve: e107 ( http://e107.org )

Feltettem egy tesztoldalt a http://zuglo.fpn.hu/teszt -re.
Várom az els? benyomásotokat a cuccról, vagy ha van, akkor a részletes beszámolótokat.

Az els? tapasztalataim:

-kicsit lassúnak t?nik a generálási ideje,

-valamint csak a megfelel? konfigurációval m?ködik /e107 was developed under WindowsXP/Apache2/PHP 4.3.1-dev/mySQL 3.23.54-nt, and Unix/Apache1.3.27/PHP 4.2.3/mySQL 3.23.54./.

-A telepítése irdatlan egyszer?....ha nem rendelkezel a megfelel? konfiggal, nem is engedi telepíteni...install.php behívása után,eg csak az alapvet? dolgokat kell beállítani.

Az oldalukon elég sok téma illetve modul közül választhatunk már most is....... jelenleg a 0.553beta verziónál tartanak.

Az adminjába még csak épphogy bepillantottam, a menük variálása is elég átláthatónak t?nt......de majd kiderül...napokon belül leírom a következ? élményeimet az e107-el kapcsolatban, de addig is "hallgatlak" titeket. smile.gif
bigi
Megnéztem a teszt oldalt, így els?re nagyon szimpatikus :wink:
Harder
Azon gondolkozok, hogy ha már Tomcat csinálja a magyar fordítását, akkor én meg csinálok hozzá egy magyar telepítési útmutatót smile.gif
Taky
[quote]Azon gondolkozok, hogy ha már Tomcat csinálja a magyar fordítását, akkor én meg csinálok hozzá egy magyar telepítési útmutatót smile.gif[/quote]

Jó 5let wink.gif
Tomcat
[quote]Azon gondolkozok, hogy ha már Tomcat csinálja a magyar fordítását, akkor én meg csinálok hozzá egy magyar telepítési útmutatót smile.gif[/quote]

Én is támogatom biggrin.gif
DeerhunteR
Hali!

Ez a magyar fordítás dolog engem is érdekelne smile.gif
Egy linket vki plz!
Taky
[quote]
Egy linket vki plz![/quote]

http://e107.srv.hu de az e107.orgról is letölthet? a magyar cucc.
DeerhunteR
Köszi szépen!
(már megint a figyelmetlenség... smile.gif)
TLoF
Kössz a tippet.. elnéztem a lapra, és mit látok? egy newsletter scriptet ami egészen megfelel az igényeimnek smile.gif szal király smile.gif megérte.. az E107et meg majd kicsit felrakom tesztelni valahová.
Taky
[quote]Kössz a tippet.. elnéztem a lapra, és mit látok? egy newsletter scriptet ami egészen megfelel az igényeimnek smile.gif szal király smile.gif megérte[/quote]

Az a script tényleg nem rossz wink.gif
DeerhunteR
Hali!
Csak egy rövid vélemény: IMÁDOM! smile.gif Nagyon bejön!
Volna vele kapcsolatban egy kis kérdésem:
Amikor belépek az Admin menüben az Egyéni menük-be, ezt a hibaüzit kapom:
CODE
Fatal error: Maximum execution time of 30 seconds exceeded in c:apachehtdocse107e107_handlerserrorhandler_class.php on line 19

Ötlet?
DeerhunteR
Na sikerült is megoldani! Annyi volt a baj, hogy hibásan csinálta meg az egyik mappát az install...
Béta ez még gyerekek smile.gif
Harder
Ne bántsd, mert Tomcat leharapja a fejedet! biggrin.gif:D
Tomcat
Kinek nem tetszik itt az e107??? biggrin.gif

Vannak még gyerekbetegségei az kétségtelen, de én már látom a BEHUN Networköt e107 alapokon... csak dikki nem rolleyes.gif

Gondoltam megemlítem itt, is, mert azért csak nagyobb látogatottsága van, mint az e107.try.hu -nak, hogy felmerült egy amolyan e107 magyar webring féleség 5lete. Egyenl?re annyi az egész, hogy be lett izzítva egy Link beküldést lehet?ve tev? plugin, meg a link szekció át lett nevezve webringre. Szóval egy amolyan lista egyenl?re. Talán majd 1x lesz bel?le valami smile.gif

Tehát a kérésem az lenne, hogy aki esetleg e107 alapokra helyezett oldallal rendelkezik, az legyen már olyan rendes és küldje be oldalának linkjét az http://e107.try.hu címen a Link beküldése menüpont alatt. Kösz wink.gif
Harder
Szerintem jó ötlet, sok sikert hozzá!
Próbáltál már rákeresni hogy vannak-e ilyen alapokon nyugvó magyar oldalak? Lehetne nekik mail-t is küldeni szerintem smile.gif
Tomcat
Én csak rezso oldalairól és a mnemonic.hu -ról tudok. Persze valszeg van még 1-2 e107 motoros oldal.

Ma alkottam Gimp-el. Elég minimalisztikus lett, nekem tetszik smile.gif Más kérdés, hogy jobbat nem is nagyon tudtam volna alkotni

user posted image
Harder
Nekem tetszik, nem kell hogy egy banner csiricsáré legyen smile.gif
Tomcat
Na legyen egy picit felhozva a topic, hátha hoz 1-2 új e107 -est biggrin.gif

pár órája jött ki a 0.603 -as változat (0.602 rev8, ha jobban tetszik)...

mi a 0.602 rev7 -nél tartunk, rezsonak köszönhet?en.

Összeraktam a rezso és általam lefordított menüket, plugineket is, így az eddigi összes, számszerint 29 lefordított kiegészít? elérhet? egy helyr?l, nem kell mind2 oldalt meglátogatni. smile.gif Lehet csemegézni, sok-sok hasznos cuccal b?víthet?/tuningolható az alap e107 smile.gif

cím az aláírásban wink.gif
Harder
Thx az infót! smile.gif
Taky
Az mindenképpen jó ötlet volt,hogy egy helyen elérhető az összes, mert így nagyobb esély van arra, hogy megtalálnak smile.gif
Tomcat
Esetlegesen ez már a "hivatalos" banner laugh.gif laugh.gif

user posted image
Taky
A stílusa nekem nagyon tetszik!

( a jelmondatról meg csak a jólneveltségem miatt sem fogok vitatkozni) biggrin.gif biggrin.gif
Harder
én a "107"-t kiemelném vmi piros vagy ilyesmi színnel biggrin.gif
Tomcat
QUOTE (Taky @ Oct 11 2003, 12:05 PM)
A stílusa nekem nagyon tetszik!

( a jelmondatról meg csak a jólneveltségem miatt sem fogok vitatkozni) biggrin.gif biggrin.gif

thx! smile.gif

jelmondat: az e107.org alján megjelen? idézetek egyikét raktam rá smile.gif jalist a felel?s, én mosom kezeimet laugh.gif

majd csinálok még 1-2 visszafogottabb idézetet tartalmazó változatot is, ez smile.gif

addig is kiegyezhetünk ebben:

user posted image

wink.gif

Na most már csak arra kéne sok id? - amim nincs, suli rulez :S -, hogy a megfelel? e107.hu theme is elkészüljön smile.gif
Tomcat
QUOTE (Harder @ Oct 11 2003, 12:36 PM)
én a "107"-t kiemelném vmi piros vagy ilyesmi színnel biggrin.gif

vagy ráhegeszteni a csíkos lobogót smile.gif

na amjd még alakúl ( e107.hu banner alpha build 1.05a laugh.gif )
Harder
Ok, sok sikert a bannerhez, szerintem jó lesz! biggrin.gif
Taky
Mindenesetre hajrá, a lendületet ne veszítsd el semmi miatt! smile.gif
Tomcat
Topic up! wink.gif

1 kis helyzetjelentés, ha nem baj unsure.gif laugh.gif

Örömmel jelenthetem, hogy hatalmas változások történtek legutóbbi írásom óta. Van egy frankó hostunk - thx Taky wink.gif Meg pár napon belül lesz egy www.e107.hu -is cool.gif

Menetközben kijött pár javító/turbó csomag, plugin ügyileg is volt némi fejlesztés. Szerencsére rezso beszált társadminnak, mert nekem alig van id?m a cms-re mostanság sad.gif sad.gif rezso húzza az oldalt 80-90%-ban.

Már van 1 kis core is, akik úgy néz ki elkötelezték magukat az e107 mellett smile.gif Szal fényes jöv? elött áll az e107 kicsiny hazánkban is laugh.gif laugh.gif
Tomcat
Nosza, még egy update... smile.gif

rezso feladta a taskot, powered by e107 banner kell smile.gif Nos kicsit innét, kicsit onnét, íme:

user posted image

véleményeket plííz smile.gif

Igen, tom, hogy a Magyarország felirat 1 pixellel el van csúszva, nem lehet középre igazítani pontosan... legalábbis ilyen képméretek mellett :S Ígyse "szabványos", mert 102x50 a 102x47 helyett biggrin.gif Végül is tök mind1 asszem
Harder
Maga a kép tetszik, cool biggrin.gif:D
a 7-es nincs egy kicsit lecsúszva? bár igy is jó, engem spec nem zavar smile.gif
a méretre viszont szvsz figyeljetek, mert ha vmi bannerrendszerbe akarjátok betenni, esetleg gond lesz a mérettel.
Harder
Ja és persze gratula a host-hoz meg a domainváltozásokhoz meg mindenhez! biggrin.gif
Taky
Nah, grat....az a domain kellett már wink.gif

kukac7
nekem nagyon bejon ez a portalrendszer, csak gratulalni tudod es annak megjobban orulok, hogy ilyen jo a magyar ellatottsag plugin, tema, meg minden teren.
ujabb verzio mikorra varhato?
Tomcat
ez csak jaliston múlik laugh.gif szerintem hamarosan...

mindenesetre a napokban bepötyöm az e107 theme készítés fordítását, rezso meg épp doksikat ír az e107 használatáról, szal alakul azért a dolog, bár plugin-ügyileg most nincs akkora mozgás, mint korábban.

ja shaark meg múltkor megszólal, hogy az e107 rajta lesz a márciusi PC-World CD mellékletén laugh.gif
Harder
Wow, gratula smile.gif Hogy sikerült ez elérni? Eddig ilyen rendszer nem igazán szerepelt a lemezeken (vagy csak rosszul tudom?) smile.gif
kukac7
QUOTE (Tomcat @ Feb 2 2004, 04:31 PM)
ez csak jaliston múlik laugh.gif szerintem hamarosan...

mindenesetre a napokban bepötyöm az e107 theme készítés fordítását, rezso meg épp doksikat ír az e107 használatáról, szal alakul azért a dolog, bár plugin-ügyileg most nincs akkora mozgás, mint korábban.

ja shaark meg múltkor megszólal, hogy az e107 rajta lesz a márciusi PC-World CD mellékletén laugh.gif

ezek jo hirek, remelem tenyleg hamarosan kijon az uj verzio.
na meg puginok is jonnek szep sorjaban ujak. wink.gif
tema keszites az nehez?
kell hozza egy progi nem?
jo tema oldalakat irnatok?
kiveve a ket "hivatalosat". laugh.gif
kukac7
mi lehet a baj?

Nem mindegyik adatbázistábla létrehozása volt sikeres.
Ürítsd az adatbázist, s a problémák megoldása után ismételd meg a műveletet.

ezt adta ki az 5. lepesnel.
de mar elotte is gondja volt a mysqllel.
phpmyadminban nem hoztam letre uj adattablat, mivel nem tudok.
nem a gyokerbe kivanom rakni a cuccot, hanem egy teszt konyvtarba.
ja es az srv serveren.
Tomcat
QUOTE (kukac7 @ Feb 3 2004, 11:52 AM)
tema keszites az nehez?

téma készítés: nem olyan vészes. lényegében sztruktúra ua. mint a nuke-oknál, ha ez mond valamit. Amúgy mosz csinálom épp a régóta halogatott e107 téma készítés tutorialt, talán még ma meglesz, bár inkább holnap, vagy a héten laugh.gif

http://themes.e107.hu laugh.gif Bár ez csak mirror. A két nagy oldalhoz fut a témák 98%-a szvsz amúgy
kukac7
QUOTE (Tomcat @ Feb 3 2004, 12:47 PM)
QUOTE (kukac7 @ Feb 3 2004, 11:52 AM)
tema keszites az nehez?

téma készítés: nem olyan vészes. lényegében sztruktúra ua. mint a nuke-oknál, ha ez mond valamit. Amúgy mosz csinálom épp a régóta halogatott e107 téma készítés tutorialt, talán még ma meglesz, bár inkább holnap, vagy a héten laugh.gif

http://themes.e107.hu laugh.gif Bár ez csak mirror. A két nagy oldalhoz fut a témák 98%-a szvsz amúgy

jol fog jonni a leiras, mert lehet, hogy belefognek egy tema keszitesbe. laugh.gif

amugy a fentebb leirt gondomra nem tucc vmi megoldast? blink.gif
Tomcat
melyikre? a témás weboldalra?

http://www.thethemes.net/e107.php <-- itt is van 1-2 téma

illetve, ha a téma készít? progira gondolsz. Igen, van egy theme creator nevezet? cucc. Lényegében el?re elkészített sémák, varázsló, meg ilyenek. Amúgy csak segítség, mivel a theme.php egy szmpla Notepaddal is összerakható smile.gif Nem kell hozzá semmi extra progi, csak egy tutorial a kezdéshez laugh.gif
kukac7
QUOTE (Tomcat @ Feb 3 2004, 02:07 PM)
melyikre? a témás weboldalra?

http://www.thethemes.net/e107.php <-- itt is van 1-2 téma

illetve, ha a téma készít? progira gondolsz. Igen, van egy theme creator nevezet? cucc. Lényegében el?re elkészített sémák, varázsló, meg ilyenek. Amúgy csak segítség, mivel a theme.php egy szmpla Notepaddal is összerakható smile.gif Nem kell hozzá semmi extra progi, csak egy tutorial a kezdéshez laugh.gif

nem a temas dolog, ez:

mi lehet a baj?

ezt adta ki az 5. lepesnel.
de mar elotte is gondja volt a mysqllel.
phpmyadminban nem hoztam letre uj adattablat, mivel nem tudok.
nem a gyokerbe kivanom rakni a cuccot, hanem egy teszt konyvtarba.
ja es az srv serveren.

e107 telepitese
kukac7
az lehet a gond, hogy az srv.hu serveren v4.* a mysql, az e107nek meg v5.* kellene. sad.gif
Harder
Szvsz erre vajmi kevés esély van, mert 4.x-es a MySQL stable verziója.

Az 5-ös csak tesztelésre van, már ha hinni lehet a honlapjának wink.gif

MySQL 5.0 -- Development tree (use this for previewing and testing new features)

A www.e107.org-on pedig elvileg csak ennyi van az install leírásban (tehát nincs kiemelve, hogy 5.x-es MySQL kéne hozzá)

To install e107 you will need a version of PHP newer or equal to v4.1.0, and a mySQL database for data storage.
kukac7
QUOTE (Harder @ Feb 4 2004, 10:07 AM)
Szvsz erre vajmi kevés esély van, mert 4.x-es a MySQL stable verziója.

Az 5-ös csak tesztelésre van, már ha hinni lehet a honlapjának wink.gif

MySQL 5.0 -- Development tree (use this for previewing and testing new features)

A www.e107.org-on pedig elvileg csak ennyi van az install leírásban (tehát nincs kiemelve, hogy 5.x-es MySQL kéne hozzá)

To install e107 you will need a version of PHP newer or equal to v4.1.0, and a mySQL database for data storage.

muxik vegul is, de tenyleg hibat irt ki, mikor az elejen ellenorzott mindent.
es v5.*et irt ki. laugh.gif
na mind1, vegul is muxik.
de tegnap kulon konyvtarba (nem a gyokrbe) nem tudtam telepiteni. sad.gif
de mar az targytalan.
Harder
Szerintem ez nem elhanyagolható probléma, várjuk meg Tomcat mit mond rá, ő ismeri igazán a rendszert smile.gif
Tomcat
MySQL 3.x -el is elmegy, emlékeim szerint. Továbbá nálam az srv.hu-n sohasem ismeri fel a mysql verziót. Most se ismerte fel. Beraktam alkönyvtárba (most elsőször smile.gif ) Csont nélkül felmászott, nemtom mi lehet nélad a bibi blink.gif unsure.gif

http://tomcat.srv.hu/e107
kukac7
QUOTE (Tomcat @ Feb 4 2004, 01:55 PM)
MySQL 3.x -el is elmegy, emlékeim szerint. Továbbá nálam az srv.hu-n sohasem ismeri fel a mysql verziót. Most se ismerte fel. Beraktam alkönyvtárba (most elsőször smile.gif ) Csont nélkül felmászott, nemtom mi lehet nélad a bibi blink.gif unsure.gif

http://tomcat.srv.hu/e107

ezt irja ki az 5. fazisnal az e107 telepitoje:

nem tudom mit jelent ez. blink.gif
Tomcat
Melyik verzió? Próbáltad, hogy újra letöltöd? Gondolom adatbázist kiürítetted az installok közt.
kukac7
QUOTE (Tomcat @ Feb 6 2004, 12:43 AM)
Melyik verzió? Próbáltad, hogy újra letöltöd? Gondolom adatbázist kiürítetted az installok közt.

hat a legujabb, v6.11 asszem.
mi az, hogy adatbazis kiuritese?
az nem volt ures, mert mar a gyokerbe egy php-nuke opdal telepitve volt es en egy teszt konyvtarba akartam az e107et felrakni.
Tomcat
mi az, hogy adatbazis kiuritese?

phpmyadminnal (phpmyadmin.srv.hu) kiszeded az e107-es táblákat...

az nem baj, ha nem üres, nekem is volt többször, hogy egy csomó cms lakott egy helyen smile.gif e107 sose problémázott. Mondjuk durva is lett volna smile.gif

sajna nincs elképzelésem, mi lehet a problem nálad unsure.gif Mint írtam nekem ment alkönyvtárba, srv-n. Mondjuk az fura, hogy nálad mySQL 5-öt ismert fel, nálam (mint srv-n mindig) meg nem is ismerte fel a verziót. blink.gif
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.