Help - Search - Members - Calendar
Full Version: Miért nem működik IE-en?
photoshop és webszerkesztés - tutorial.hu > www.tutorial.hu > Webdesign és honlapkészítés
airwalker
Az oldalamon nem működik a line-height CSS beállítás csak , ha Firefoxal nézem. Ha IE-vel nézem az oldalt valami egész más érték szerint jeleníti meg a sorközöket, és hiába változtatom a %-ot mindig ugyanaz a rossz távolság lesz látható.
Ha tudjátok miért van ez kérlek írjatok!
airwalker
zsola2
Mert sajnos a böngészők eltérnek egymástól, és a valid css szabványoktól is.
Gyakorlatilag ez az oka, és talán az FF az, ami a leginkább, vag ytalán teljesen igazodik a szabványok betartásában. az IE kicsit önkényes...
Rendo
Mert az ie egy szar, sőt az egész micro***t egy nagy adag fos. hanyas.gif
RoolY
QUOTE(Rendo @ 2005. Feb 20., 09:14)
*

Jólbeszélsz....
LINUX RULZ !

RoolY

ui: firefox... firefox.. f i r e fo XX !
Archie
QUOTE(Rendo @ 2005. Feb 20., 10:14)
*

ez igen!!!
ebből biztos megtudja majd a szegény kezdő felhasználó, hogy miért nem működik jól a kreálmánya...
kérlek titeket, hogy a továbbiakban mellőzük az ilyen beszólásokat, mert
1. semmi értelmük
2. rontják a színvonalat
...
köszi!
zsola2
figyi airwalker...
van itt egy topic css címmel, vagy valami hasonló, böngézgesd át, hátha lelsz valami megoldást rá.
Valami alternatívot.
Egyébként mit csinál ez a line-height ?
airwalker
QUOTE(zsola2 @ 2005. Feb 20., 11:30)
Egyébként mit csinál ez a line-height ?
*

Ez egy menü szerüség, és a linkek egymás alatt külön-külön sorokban vannak. A sorok közti távolságot próbáltam ezzel szabályozni. Lehet, hogy inkább listával kéne megoldanom a dolgot?
zsola2
akkor esetleg egy paddig-bottom - al?
Rendo
QUOTE(Archie @ 2005. Feb 20., 10:51)
ez igen!!!
ebből biztos megtudja majd a szegény kezdő felhasználó, hogy miért nem működik jól  a kreálmánya...
kérlek titeket, hogy a továbbiakban mellőzük az ilyen beszólásokat, mert
1. semmi értelmük
2. rontják a színvonalat
...
köszi!
*

Marha sok témát lehet találni az interneten a css-böngésző kompatibilitással kapcsolatban, talán egy kicsit lehetne csépelni a billentyűzetet mielőtt felteszünk egy ilyen kérdést.
Nem értem mér rontaná a színvonalat a hozzászólásom. Úgy érzem hogy ennek a fórumnak a morálja nagyonis micro***t ellenes. Szerintem elég sokan vannak akik osztják a véleményem(lsd. fentebb).
Köszi!

airwalker:
Egy tipp: tölts le szépen firefoxot(ami ingyé van és mérhetetlenül jobb mint az ie) optimalizáld arra a honlapodat, és egy böngésző alapú átirányítással irányítsd az ie-t használó látogatót, egy marha nagy firefox bannerhez, és írd rá hogyha kíváncsi a lapodra akkor használjon egy valamire való böngészőt. wink2.gif
lac
Hányas explorert használsz? Mert nekem müködik 6.0-ban, meg a css referencia is azt mondja hogy 4.0 explorertől kezdve ismert.
airwalker
Sajnos nem. Se padding-bottom, se margin. Azért kösz az ötletet. Legjobb lesz a régi táblázatos megoldást használni.
lac
Nem kell táblázatot használni
CODE

<html>
<head>
<style>
.lineHeight{
line-height:50pt;
}
</style>
</head>
<body>
<div class='LineHeight'>
első link
<br>
masodik link
<br>
negyedik link
<br>
ötödik link
</div>
</body>
</html>
zsola2
OFF
Rendo: ne menjünk bele, Archienak igaza van...
Ha szidni akarjuk az IE-t, és a Microsoftot, akkor megyünka gumiszobába...
Szal, annak ott a helye, és nem itt.
thats all.
(és ha van valami, várlak a gumiban... ott megbeszélhetjük. biggrin.gif )
airwalker
Köszi a segítséget már nekem is működik!
Ja és egy üzleti céllal készült oldalt szerintem IE-n is meg kell, hogy tudjanak nézni, mert sajnos sok ember csak azt használja. Tényleg komolyan gondoljátok, hogy csak azért le fognak tölteni egy böngészőt, hogy megnézzék az oldalamat? Inkább átmennek a konkurens cég lapjára! Szerintem.
airwalker
saxus
Amit nagyon hiányolok az IE-ből az a :hover efektek (meg persze sok más, csak a hover-t használom gyakran)... Nem az A -tagra gondoltam, hanem pl a TD, INPUT, meg más hasonló cuccoknál.

Amin meglepődtem, hogy az RGJúzerünk a suliban képes volt felrakni Feuerfuchsot! Persze - rajtam kívül - szinte mindenki IE-t használ, de már ez is haladás biggrin.gif

Előre rókák! biggrin.gif
Overdrive
QUOTE(airwalker @ 2005. Feb 20., 19:11)
Köszi a segítséget  már nekem is működik!
Ja és egy üzleti céllal készült oldalt szerintem IE-n is meg kell, hogy tudjanak nézni, mert sajnos sok ember csak azt használja. Tényleg komolyan gondoljátok, hogy csak azért le fognak tölteni egy böngészőt, hogy megnézzék az oldalamat? Inkább átmennek a konkurens cég lapjára! Szerintem.
airwalker
*

Így van, a legfontosabb még mindig az IE és az is marad egy jó ideig. Én is elsősorban azt nézem hogy abban megy-e az oldalam és csak utána nézem meg másik böngészőben.
toxin
tipp: tesztelésre nézzétek meg a http://www.zeit.ca/mozie/ -t , hátha bejön. Osztott képernyőn lehet látni az IE/Mozilla engine kimenetét
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.