Help - Search - Members - Calendar
Full Version: Komplett gép
photoshop és webszerkesztés - tutorial.hu > www.tutorial.hu > Általános beszélgetés, vélemények, kérdések, javaslatok
Taky
Sziasztok,

le szeretném cserélni a régi gépemet és tanácsot kérnék t?letek, milyen gépet érdemes manapság venni. Ár-érték arány szempontjából.

Az egyetlen elvárásom,hogy minimum 60GB-os legyen, mert mindig tele van minden sz@rral a gépem biggrin.gif

Érdemes komplett gépet venni (gondolok a számtech. boltokban lév?kre), vagy inkább rakassak össze egyet egy hozzáért?vel?
Segítsetek plz....ehhez egyáltalán nem értek..... sad.gif

A max. keret az 150e.- (persze a legjobb,ha minél olcsóbb és annál jobb) >;)

(konkrét típust,márkát várok,mert tényleg komoly és fing@m sincs err?l)

Köszi mindenkinek el?re is.
-Mr-
Hali!

Elsosorban mire lenne hasznalva a gep?

Valaszolni csak ezutan lehet...

Szoval a fo szempontok mik?
(Az hogy nagy legyen min 60G az mar nem szempont, kisebb HDD-t mar nem is erdemes venni...)

A sajatmagad osszeallitotta gep altalaban olcsobb, mert celiranyosan van osszevalogatva a neked kello hw. Bar sok helyen kapsz kedvezmenyt, ha egyben veszel gepet, meg ugy az mar egy osszevalogatott konfig, amiben talan nincsenek utkozesek a hw egysegek kozt (bar ez nem garancia)

-Mr-
Taky
akkor írom,hogy mit néztem ki magamnak.

alaplap: INTEL 548GL P4
proci: Intel P4 2,0GHz/512
memória: 256 MB/266
wnchster: 80GB Maxtor 7200
videokártya: Abit Mx440 64MB
cd-rom: 16x48 TEAC DVD
hangkártya: bels? komp.
plusz:
bels? faxmodem és egy 17" LiteOn monitor

Ezt 131.900+ÁFÁÉRT adják. - Ez sok vagy árban van?
------------------------------------------------------------------------------

Mire kéne?
huhhh,ett?l féltem......semmiképp sem játékra.......csak úgy mindenre.
(van itthon egy zeneszerkeszt? progim az fusson rendesen, valamint ismerkednék Linux bácsival is smile.gif...szóval ne döcögjön,ha felrakok vmi nagyobb igény? progit illetve ne kelljen mindent letörölnöm csak azért, mert ki akarok próbálni vmi újat, valamint ne kelljen lecserélnem 1 éven belül, mert már "elavult" a cucc.)
-------------------------------------------------------------------------------

Azt gondoltam, hogy ha saját magam állítom össze a dolgokat, akkor vmivel olcsóbban jönnék ki, illetve jobb konfigot vennék, de "szakért?" hiányában inkább az el?re összerakott variációnál maradnék......ezért lenne jó, ha vki azt mondaná:
itt is itt, ilyen meg ilyen konfig van ennyiért...ezen érdemes elgondolkozni..... biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif
cyberde
en ezeket kerdeznem magamtol

1.
q: tenyleg le kell-e cserelni, ha igen miert

a: igen, mert ..... ("kinottem", lassu, elavult, ciki, stb...)

2.
q: mire akarom, hasznalni

a: mindenre... (home, offisz, multimedia, tuning, jatek, stb...)

3.
q: ha esetleg osszejon 1 jo konfig, mennyi ideig hasznalnam

a: ameddig nem tudok ujra fejleszteni, cserelni, generaciot valtani

4.
q: mennyi penzem van ra, uj vagy hasznalt

a: keves laugh.gif , jo lenne uj (gari, support, stb..)

5.
q: muszakilag, vagyok-e annyira pallerozott, hogy 3-4 alkatreszt bedugjak a megfelelo (mashova-mashogy nem is passzolo) helyre es max 15 csavart becsavarozzak

a: igen

es akkor en ezt ajanlanam magamnak

1. nem bovitunk, hanem cserelunk

2. milyen platform legyen (ibm, mac, 64bit laugh.gif stb...)

(gondolom ibm)
intel vs amd
p3, p4, duron, athlon,
single vs dual

ahogy nezem, nincs jatek es tuning, viszont van intel "motivacio" biggrin.gif:

akkor p3 vagy p4

ha p4 akkor "csak" single

3.
olyan alaplapot valasztanek, amelyik bovitheto-fejlesztheto, esetleg kesobb downgradelheto, ezert eladhato, vagy masra hasznalhato
(>3.06 ghz ht tech, +memoria -bovites, -"-gyorsitas")
nem feltetlen intel !!!

4.
ha kitalaltam a konfigot, tajekozodnek az arakrol (www.depo.hu, online aruhazak, szamtech boltok arlistai, stb...)

5.
osszedugdosas, bekapcsolas, installalas, orom

semmikeppen nem ajanlom a kesz (pl tesc0 gazdasagos) konfigot, ui szvsz a belekerulo alkatreszek min 1/3a olcson szerzett silany minosegu holmi, dragan eladva. (legyen eleg nekik a sulinet)
ha nem vallalod az osszeszerelest, akkor is sajat listabol csinaltasd, kisebb (vevocentrikusabb) szamtech szakuzletben.

ps
1.
a te kerdeseidbol ezekre a feltetelezesekre jutottam, bovebb informaciok birtokaban, konkretabb javaslatok is adhatok

2.
the linux is cool :cool:
de tudomasul kell venni, hogy a modernebb hw-k tamogatasa eleg karcsu. megoldhato, de kezdetnek eleg snassz konzolban csomagokat forgatni, meg az xf86config-ba vga kartyat adaptalni, mert a telepito nem ismeri fel a hwelemeket

3.
boven eleg

szerverfeladatokra p1 (home, smalloffice)
offiszra, programozasra p2
multimediara a p3
jatekra p4

IMHO :idea:
gorbeats
...az az 548GL nem 845 véletlenül...?

Ha ezt vmelyik bolt listájából szedted össze,az még messze nem garancia arra,hogy az úgy m?ködik is. Pl.: nagyjából egy éve vettem gépet a qwerty-t?l...és összerakattam velük,mert amit kiírtak konfigurációt az speciel szerintük sem m?ködött. Ált. elcseszik az aljzatot,vagy nem megfelel? h?t?t írnak ki.

Mondjuk 2-3 nap benchmark-os (nekem Onion 3DMark jön be...) futtatásra rá lehet venni ?ket,és akkor ha azt kiállta,akkor már megbízható...
-Mr-

Ezt 131.900+ÁFÁÉRT adják. - Ez sok vagy árban van?

Els? ránézésre drága...

Második ránézésre is...

Úgy nézem, hogy kb. 10-15 eFt-al olcsobban ki lehet ezt hozni...

-Mr-
-Mr-
Visszaszívva a dolog...

A cuccos kb. árában van...

Elfelejtettem hozzászámolni egy jó házat a konfighoz...

így kb. árában van, bár még egy 4-5 eFt így is sporólható, de ezt már boltja válogatja.. (az egyik helyen az egyik a másik helyen egy másik alkatrész olcsóbb, összeségében ha egy helyen veszed a dolgot akkor kb. itt jársz...)

Persze ha ebben a konfigban tényleg P4 van és nem celeron....

-Mr-
Taky
cyberde:
köszi, most kicsit jobban érzem magam,mert összeszedted azokat,amiket én nem írtam le smile.gif

szóval:
tényleg le kell cserélni a vasamat, mert kin?ttem,ahogy írod illetve elavult......végülis mindenre akarom használni....kivéve talán a játék,mert abból már "kin?ttem".
Ha összesjönne egy új konfig,akkor azt addig használnám,amíg el nem avulni, vagy ismét ki nem n?ném biggrin.gif
Pénz:
mindenképp kell számla róla......max nettó: 150e -ig van keret sad.gif

m?szaki dolgok:
huhhh,
a hálókártyámat én raktam be, de pl. a szkázis CDírómat már nem tudtam wink.gif

Az el?bb leírt konfigot egy viszonylag nagy Bp-i számítástechnikai boltból vettem.....(mármint a leírást és az árat)(én sem Tesco-ból gondoltam)

u.i.:
köszi smile.gif
Taky
...az az 548GL nem 845 véletlenül...?

bocs,
845...iagazad van,elgépeltem smile.gif
Taky

Ha ezt vmelyik bolt listájából szedted össze,az még messze nem garancia arra,hogy az úgy m?ködik is. Pl.: nagyjából egy éve vettem gépet a qwerty-t?l...és összerakattam velük,mert amit kiírtak konfigurációt az speciel szerintük sem m?ködött. Ált. elcseszik az aljzatot,vagy nem megfelel? h?t?t írnak ki.  

Mondjuk 2-3 nap benchmark-os (nekem Onion 3DMark jön be...) futtatásra rá lehet venni ?ket,és akkor ha azt kiállta,akkor már megbízható...

asszem ez a megoldás lesz....hátha nem vernek át nagyon wink.gif
Taky

Persze ha ebben a konfigban tényleg P4 van és nem celeron....

-Mr-

elvileg az van benne.... kedden kiderül,hogy mi lett bel?le, mert megyek a boltba biggrin.gif

Köszi mindenkinek a tanácsokat.
gorbeats
Akkor még annyit,hogy erre a 845ös alaplapra mindenképpen kérdezz rá,hogy jó-e...engem eltanácsoltak t?le,hogy bár ez van kiírva a P4es procikhoz,de nem viszi el. Aztán lehet,hogy engem b***tak át,de te csak legyél gyanakvó. Viszont semmiképpen ne vegyél alaplapot integrált hangkártyával. Gyengébb hangmin?ségben,ha tönkre megy az egészet cserélheted,és el?fordul,hogy amiatt kezd el fagyogatni...

...na...uff,én beszéltem...
Taky
Köszi szépen a jótanácsot......keddig még id?ben vagyok smile.gif
Taky
sziasztok,

köszi mindenkinek,aki segített smile.gif
Ma este meghozták a rendelt gépet.
ez lett bel?le:

Gigabyte 8ST800 + Sound, Intel Pentium 4 2.4Ghz 512k cache cpu, 512Mb DDR ram 333Mhz, 1.44Mb floppy, 80Gb hdd, LG 16/40x DVD, Abit Nvidia Geforce4 MX440 64Mb DDR TV, P4 Midi ATX ház

108500Ft +ÁFA
(135625Ft)
Harder
Gratulálok, használd egészséggel smile.gifsmile.gif
Hogy tetszik eddig? smile.gif Tesztelgeted már esetleg progikkal?
gorbeats
de ugye nem TV-re kötöd....? smile.gif

Milyen a monitorod...?
Taky
Sziasztok,
ma kerül üzembe......sajna csak este lesz rá id?m + másnap hajnalban elutazom egész vasárnapig, de hétf?n-kedden mindenképp tesztelek...
Tudtok vmi jó progit, amivel lehet tesztelgetni, hogy mit bírnak az egyes részek????

A monitorom megmaradt a régi egyenl?re egy szimpla 17"-es biggrin.gif
(a TV a másik szobában van) wink.gif
Harder
Én soha nem szoktam tesztelni, csak úgy kíváncsiskodtam smile.gifsmile.gif
de pl. ezek a programok vannak ilyesmire:

SiSoft Sandra
Aida32
Fresh Diagnose
Taky
Sziasztok, megy avas, mint az állat biggrin.gif biggrin.gif
nagyon örülök neki...minden els?re felment...jó ez a Gigabyte alaplap smile.gif
Harder
Öcsémnek is Gigabyte alaplapja van, szereti mert stabil smile.gif
LacX
:oops:
Kár hogy kicsit kés?n értem ide..
Azt az mx 440 est nem kellett volna belerakni, esküszöm még egy 5000Huf os használt Ati Radeon 7200 is szebben muzsikál annál, és itt nem a játékokra gondolok, bár ott is, hanem a Grafikai munkák (Acad, 3Dstudio stb) ellátása, renderelés stb..
Mellesleg ha munkára kell a gép, mindenképp matrox VGA t ajanlottam volna bele, nem is drága (persze nem a legujabb) és hihetetlen dolgokat lehet vele m?velni...
Ajánlom minél el?bb vidd vissza bel?le azt a monitor kártyát, és kérj egy másikat ha lehet..
Az mx -es nvidiáknál nincs gagyibb dolog a világon.. egy GF2 gts Simán lealázná ha kicsit több ram lenne rajta..
Nagyon nem jó.. Melegszik, szemetel, fagy.. Pfff Nem éri meg..
Szóval amondó vagyok, ha nem telik nem mx es gef re vegyél ATI-t..

---------------------------------------------------------------------------------

A másik, hogy az alaplapi hangot tényleg érdemes letiltani és beraki egy hangkártyát, mert ezeknek az alaplapi hangkártyáknak nincs hardveres pufferelésük, de mégis ugycsinálnak mintha lenne, és ez eléggé instabillá teszi a rendszert. Egy pci hangkartya kb 3-5000 huf.. sztem megéri..

---------------------------------------------------------------------------------

512Mb DDR ram 333Mhz <-- ilyen nincs, ez csak a kiskerek reklámfogása.
pc2100 , pc2700 stb jelzései vannak a ddramoknak, és ett?l függ a sebességük/áruk.

--------------------------

80Gb hdd

Milyen????
5400??
7200?
8Mb os cache el? anélkül?
Nem mindegy!

--------------------------------

Monitort nem irtál? vagy csak figyelmetlenül olvastam?

-----------------------------------------------------------------------

Enyiért igazán belerakhattak volna a floppy helyett egy cd-írót..

-----------------------------------------------------------------------------

Sajnálom hogy csak most értem ide..

Mihamarabb tegyél valamit, miel?tt kés? lenne!!
LacX
[quote]:oops:
[/quote]

És kérlek ne vedd sértésnek amit írtam, csak segíteni szeretnék!
Taky
nem vettem sértésnek.
Én így jártam, te meg lassú vagy biggrin.gif
dzsoco
100$-os Laptop: link

Én tök jó ötletnek tartom. 20e-ért már nem raksz össze szinte semmit főleg nem monitorral együtt és azért 500 mhz az nem olyan rossz mondjuk nem játszani kell rajta de mondjuk egy egyetemistának sokkal jobb mint füzet, főleg ha tud gépirni mert úgy gyorsabb mint kézzel. (bár az is kézzel van biggrin.gif)
zsola2
és miylen jó, ha jegyzetmásolásról van szó. biggrin.gif
Tirion
Héj-hó ez nagyon jó. Veszek is. smile.gif
BlackY
Hol lehet előrendelni? smile.gif
Kurblis gép rulez, nekem ilyen kell biggrin.gif

BlackY
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.