Help - Search - Members - Calendar
Full Version: Tutorial-ok
photoshop és webszerkesztés - tutorial.hu > www.tutorial.hu > Általános beszélgetés, vélemények, kérdések, javaslatok
Pages: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20
Harder
A honlapon található tutorial-okkal kapcsolatban várom az észrevételeket smile.gif
Anonymous
No akkor javasolnék egyet. biggrin.gif Jó lenne több PhotoShop 7 tutoriallal találkozni. A kezd?k -mint én - könnyedén készthetnének látványos dolgokat. Külföldi linkeket nem mindenki értheti. Akár az angol dizájnosabb leírások átvételével.
No akkor kérnék is egyet. smile.gif A Liquid metal text bet?típusát hol lelem meg? Az adott linken meg máshol sem találtam, pedig nagyon teccik. Köszönöm
Harder
Egy dolgot biztosra ígérhetek: tutorial-okból egyre több lesz a honlapon wink.gif

Az "angol dizájnosabb" alatt mire gondoltál? Angol nyelv?ekre vagy azok magyar fordítására? Fordítások lesznek, illetve vannak, mert a mostaniak is azok még (kés?bb ha már fogy az anyag, majd én is írok, de egyel?re igy gyorsabb) smile.gif
Harder
Sajnos a kért fontot eddig nem találtam, annyi van bel?lük a neten mint égen a csillag. smile.gif
Itt is próbáltam, bár ue. nem volt, de hátha van olyan ami tetszeni fog helyette:

http://www.myfonts.com/WhatTheFont/

ha van egy képed és azon egy ismeretlen font, akár feltöltöd, akár csak a hivatkozását megadod - és megpróbálja megkeresni az adott fontot, vagy az ahhoz leginkább hasonlóakat.
-Mr-
Hali!

Savvy Photoshop Tutorials -Liquid Metal / Mercury

Lehet nem erre gondoltál, de nézd meg hátha tudod használni...

-Mr-
-Mr-
Miért nem megy a link beszúrása?

A BBCode engedélyezve volt a hozzászólásban...

-Mr-
Anonymous
Na ma minden nyavajámból topik lesz smile.gif
Bocs kicsit sz?kszavúan fogalmaztam, tehát: Az angol nyelv? dizájnosabb, ötletesebb, szebb, min?ségibb (fokozzam még 8) ) leírások magyarra fordítására gondoltam amiket már megtaláltatok a linkgy?jtemény szép számát nézve.
Hát igen, fontkeresés közben kis túlzással egy új világ nyílt meg elöttem smile.gif
Feltöltöttem a fehér-kék képét, de nemigen találta meg Azért még kutakodok, köszi. :?
Harder
[quote]Miért nem megy a link beszúrása?

A BBCode engedélyezve volt a hozzászólásban...

-Mr-[/quote]

megy az, csak a 2. url-b?l kimaradt az uccsó [/ur[b]l bet? smile.gif
Harder
[quote]Na ma minden nyavajámból topik lesz laugh.gif [/quote]
Semmi gond, a 2 felvetett téma megnyitása amúgy is ért már .. smile.gif

[quote]Bocs kicsit sz?kszavúan fogalmaztam, tehát: Az angol nyelv? dizájnosabb, ötletesebb, szebb, min?ségibb (fokozzam még 8) ) leírások magyarra fordítására gondoltam amiket már megtaláltatok a linkgy?jtemény szép számát nézve.[/quote]
Akkor jó hírem van, mert én pont ilyeneket akarok kitenni a jöv?ben is. smile.gif
Igazából inkább a megfelel? tutorial-ok kiválasztása "nehéz", próbálok úgy válogatni hogy pl. az adott leírás a kés?bbiekben is jó alap legyen más hatásokhoz, vagy pl. olyanokat, amikben szerintem alapvet? technikák vannak stb ...
Bízok benne hogy más is fog beküldeni ilyeneket, mert nem nehéz a fordításuk és elég nagy népszer?ségnek örvendenek smile.gif
Anonymous
-Mr-
Kösz az oldalt. Van egy-két elég jó effekt rajta. Pl. Chrome
Hát hasonló, csak az egy tutoriallal állítja el?, nekem meg fontkészletbe kellene. :roll:
Anonymous
Na fáziskésésben vagyok egy kicsit.
Tessék akkor tongue.gif http://www.savvy.net/chrome.htm
Anonymous
Na azt elfelejtettem, hogy estére legyen fent :!: :twisted:

Harder. Mennyire vagy bent a PhotoShop 7 témában. Csak azért kérdem mert mintha kicsit sz?kszavú lenne az adott linken a leírás, meg a képek sem a "h?de jók" kategória.
Arra akarok kilyukadni, hogy kezd?kre kellene optimalizálni a tutorialod beállogató képpekkel illusztrálva.
Harder
biztos nekem akartad írni, nem Mr-nek? smile.gif csak mert én 1 linket irtam összesen, a fontkeres?t. smile.gif

A tutorial-okat próbálom a kezd?k számára válogatni, bár szerintem kell a középhaladó és haladó kategória is smile.gif Ha más nem azért, mert a kezd? tutorial-ok között szvsz elég ritka a "h?dejó" kategóriás, azok általában csak egyszer?bb dolgokkal foglalkoznak smile.gif
De igyekszem majd jókat válogatni. smile.gif
Anonymous
A Chrome linken amit én adtam neked biggrin.gif
A kezd?t meg a jöv?beni, aprólékos, szájbarágós stílusú leírásodra értettem nem a photoshop kategóriára. Legyenek csak professzionálisak. Good :idea:
-Mr-
Egy link, ami tulajdon képpen egy kategorizált linkgyüjteményre mutat...

Good-Tutorials.com - 985 Photoshop Tutorials

-Mr-
Harder
[quote]A Chrome linken amit én adtam neked biggrin.gif
A kezd?t meg a jöv?beni, aprólékos, szájbarágós stílusú leírásodra értettem nem a photoshop kategóriára. Legyenek csak professzionálisak. Good :idea:[/quote]

Jaaaa, igy már ok! smile.gifsmile.gifsmile.gif Látszik hogy megártott a mai lakástatarozás ebben a melegben, kicsit zizi vagyok agyilag biggrin.gif (jó kifogás mi? biggrin.gif)
Harder
Thx Mr, ez egy jó gy?jtemény! smile.gif
Harder
Amúgy a most fentlév? tutorial-ok nem mindegyike szó szerinti fordítás, van ahol karcsúsítottam rajta (ha szerintem túl sok volt a rizsa), és volt ahol természetesen hozzátettem, mert elég kevésnek találtam a kommentárt. smile.gif
Inkább úgy tekintek ezekre hogy az angol szöveg alapján egy "használható" magyar szülessen. smile.gif
-Mr-
Nincs mit, a jó forumozó ahol tud segít...

smile.gif

-Mr-
Anonymous
Ajánlanék mégegyet ha esetleg nem találnál kedvedrevalót (sztem marha jó):Aqua Button Pro[img]http://graf-users.edu.ats.dk/maryus1/images/interface_22.gif[/img]
Ez meg egy másik Chrome text.
Harder
Ok, az aqua-t bevettem a fordítandóak közé smile.gif most perpillanat 10 tutorial várja hogy fordítsam, holnap 1-t biztos kiteszek. smile.gif (szabadid?t?l függ)
Anonymous
Köszi, szívesen segítenék bár félek a szakkifejezésekt?l. Ahogy olvasom az eddigieket azok maradhatnak angolul smile.gif Hétvégén lesz id?m lehet megpróbálkozom az Aqua-val aztán elküldeném neked. Meg ki is kellene próbálni, hogy m?xik e.
Harder
Ok, akkor holnap mással kezdek (melóhelyen van rá id? :twisted: ) és várom majd az Aqua-t smile.gif
A kifejezéseket 100% hogy továbbra is angolul hagyom, nincs értelme magyarra fordítani, mert a programban úgyis meg kéne keresni (csak a baj lenne vele). Egy esetben kéne fordítani, ha valaki magyar Photoshop-t használ, de az olyan s**r hogy mindenkit lebeszélnék a használatáról.
Anonymous
Nah megszültem biggrin.gif
Hova küldjem :?:

Nem is olyan könny? értelmesen átvenni cikkeket. Két verzió van: az egyik sima fordítás, a másikat finomítottam, kiegészítettem, hogy azért a kezd?k is megtalálják a funkciókat. Úgy csináltam, hogy a sima lefordítottat elkeztem végrehajtani és készítés közben felvet?dött dolgokból lett a saját verzió. Mindkett?t elmentettem doc-ba és html-be képekkel.
Az Aqua Button egy elég összetett feladat, er?sen haladó szint? szerintem. Misem bizonyítja ezt jobban, hogy nem sikerült el?állítanom a kívánt hatást :cry: . Igaz én még gyengusz vagyok a témában. De majd TE ha megpróbálkozol vele.

Nemtom hogy formázod be, pontokba íródott; ja és kint lesz a nickem tongue.gif
Harder
Az lenne a legjobb ha elküldenéd a HTML-t képekkel együtt, majd összerakom a site-hoz ha esetleg nem stimmel valami, nem gond smile.gif
És thx el?re is! smile.gif
Anonymous
mail ment :mrgreen:
Taky
[quote]Egy link, ami tulajdon képpen egy kategorizált linkgyüjteményre mutat...

Good-Tutorials.com - 985 Photoshop Tutorials

-Mr-[/quote]

Ez nagyon jó link..örülök neki,THX smile.gif
csuti
sziasztok!
szívesen segítek Photosoppal kapcsolatos gyakorlati kérdésekben vagy esetleg fordításban... laugh.gif
Harder
Köszi smile.gif
Ha esetleg van kedved tutorial-t írni vagy fordítani, az is jól jönne smile.gif
csuti
ha van id?m szívesen smile.gif
csak mond meg, hogy melyik részre van szükségetek és akkor nekiülök...
Harder
Azt nem szeretném megmondani, hogy milyet írj mert bármelyik jelleg? tutorial jó lenne, de itt van hogy perpillanat mib?l mennyi van:

Alapok (1)
Fotó retusálás (1)
Gombok, menük és interface-k (7)
Speciális effektek (8)
Szöveg effektek (6)

Az alapok és fotó retusálás -ból van a legkevesebb, én mostanában valszeg ezeket fogom írni hogy felhozzam ?ket a többi szintjére. Úgyhogy bármit választasz jól jön biggrin.gif
csuti
OK, hol lehet megnézni ?ket, mert nincs sok értelme ugyanazokat leírni...
vagy csak megint figyelmetlen vagyok és csak azért nem találom? :oops:
Harder
gyik.com -> jobb menü -> photoshop tutorial wink.gif

http://www.gyik.com/index.php?option=artic...emid=3&topid=43
csuti
na már megint tévelygek... :oops: ha írtam egy ismertet?t Photoshophoz akkor hogy tudom elküldeni nektek? küldjem emailben? vagy csak megint vak vagyok és nem találom a "beküldés" gombot :wink:
persze ide is bekopizhatom, nem olyan hosszú, de megvárom a választ.... smile.gif
csuti
ja meg jobb lenne ha valaki vetne egy pillantást rá, hogy érthet?-e laugh.gif
és ha kellenek screenshotok akkor csinálok...
csuti
jobb lenne ha elmennék aludni...
szóval megvan a Submit News smile.gif
viszont nem tudom bemásolni a szöveget sad.gif
ez a probléma nálunk is jelentkezett és az egyetlen megoldás volt, hogy nem használjuk a "szövegszerkeszt?" üzemmódot, azaz nem olyan dögös viszont lehet a szövegszerkeszt?b?l bemásolni szöveget smile.gif
szóval akkor most mi legyen?

jelentem megyek aludni és most már nem firkálok ide amzg valami válasz be nem fut :wink:
Harder
Szia smile.gif

Nem értem teljesen mi a gond, mert ott irok én is minden cuccot, lehet bele copyzni akárhonnan, de nem gond az sem ha egy zip-be beteszed mondjuk HTML formátumban a képekkel, abból sem gond feltenni a cikket smile.gif
Ahogy neked kényelmesebb. smile.gif
csuti
most reggel már m?ködött rendesen... de lehet, hogy sokat szöszöltem és valami hiba is becsúszott... szóval ha nem ment el a szöveg akkor szólj és küldöm újra
Harder
Szia smile.gif
pont most irtam PÜ-t mert nem kaptam meg a leírást smile.gif
DeerhunteR
Hella mindenkinek!
A good-tutorials.com nektek m?ködik?
Az oldal maga bejön, de ha rányomok egy tutorialra, ezt kapom:
CODE
Warning: Access denied for user: 'goodtut_logfile@localhost' (Using password: YES) in /home/virtual/site1/fst/var/www/html/track on line 22

Warning: MySQL Connection Failed: Access denied for user: 'goodtut_logfile@localhost' (Using password: YES) in /home/virtual/site1/fst/var/www/html/track on line 22

Unable to connect!

Nektek is ez van?
Harder
Nekem sem jön be, pont ma reggel morgolódtam magamban emiatt smile.gif
DeerhunteR
[quote]Nekem sem jön be, pont ma reggel morgolódtam magamban emiatt smile.gif[/quote]
Na igen, de nekem 2 napja ilyen... smile.gif
Harder
[quote]Na igen, de nekem 2 napja ilyen... smile.gif[/quote]
Az bizony lehet, mert én a hétvégén nem néztem smile.gif
Anonymous
[quote][quote]Na igen, de nekem 2 napja ilyen... smile.gif[/quote]
Az bizony lehet, mert én a hétvégén nem néztem smile.gif[/quote]

A híreket is nézni kéne laugh.gif 2 hétig nem lesznek elérhet?ek a cuccok, mert nyaral a webmaster 8) smile.gif
Harder
Nem 1 hétig? smile.gif
Anonymous
Nem 1 hétig? smile.gif

The first thing is that the site won't be updated regularly over the next 2 weeks, starting July 14

2! laugh.gif
Harder
Ehh, pedig már megfogadtam párszor hogy álmosan nem fórumozok, mert hülyeségeket írok - mint most is biggrin.gif
Ezel?tt az srv.hu-n olvastam, hogy Péter (admin) 1 hétre szabira megy, és valahogy összekevertem a 2 dolgot biggrin.gif
Harder
gondoltam szólok hogy már újra megy a http://www.good-tutorials.com/
Sh4d3
Xiaxtok !

Hova k?ldhetek leírást ????Sehol nem leltem egy E-mail címet sem :cry: :cry:

Plz gyorsan egy e-mail címet adjatok:!:

Köszönöm.
Sh4d3
Bocsika , megvan , csak azt nem tom hogy képfájl helyett elfogad e zipet , mert van egy pár képem , no de megpróbálom , ha nem lesz jó úgy akkor jó lesz máshogy :mrgreen:
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.