Help - Search - Members - Calendar
Full Version: Free Fonts
photoshop és webszerkesztés - tutorial.hu > www.tutorial.hu > Photoshop és egyéb grafikai programok, témák
Pages: 1, 2
Harder
Grafikához szvsz elég fontos a megfelel? bet?típusok használata, ezért elkezdtem összegy?jteni hogy milyen honlapok vannak a neten, ahol ilyesmit lehet letölteni.

a honlap "LINKEK / Letölthet? fontok (bet?tipusok)" részében vannak a hivatkozások, de várok bármilyen más javaslatot, tippet stb.. a témával kapcsolatban smile.gif
2XP
[quote]Grafikához szvsz elég fontos a megfelel? bet?típusok használata, ezért elkezdtem összegy?jteni hogy milyen honlapok vannak a neten, ahol ilyesmit lehet letölteni.

a honlap "LINKEK / Letölthet? fontok (bet?tipusok)" részében vannak a hivatkozások, de várok bármilyen más javaslatot, tippet stb.. a témával kapcsolatban smile.gif[/quote]

Hmm, én találtam meg a Letölthet? fontok alkategóriát sad.gif

De nekem van kb. 500 fontom (természetesen mind ingyenes;)), ha gondolod, vh eljutatthatom hozzád (kb. 7 mega).
Harder
Pedig ott van az, lehet hogy még a régi linkgy?jteménybe nézted?

http://www.gyik.com/index.php?option=webli...emid=4&topid=47

a régit nemsokára kiszedem, már leginkább csak a photoshop linkek miatt hagytam bent, mert nem volt áttenni a másik formába.

Bet?b?l nekem is rengeteg van, köszönöm smile.gif Én f?leg pixel/bitmap fontokat gy?jtöttem, de van egy rahedli egyéb is, tizedét sem használom smile.gif
Anonymous
Harder, ha meg tudnád mondani, pls a "Liquid Metal Text" milyen típusú? Nagyon tetszik nekem. Már midenhol kerestem, de nem találom. :cry:
Harder
[quote]Harder, ha meg tudnád mondani, pls a "Liquid Metal Text" milyen típusú? Nagyon tetszik nekem. Már midenhol kerestem, de nem találom. :cry:[/quote]

Sajnos én sem tudom milyen font lehet, itt próbáltam megkeresni de ugyanazt nem találtam sad.gif
http://www.myfonts.com/WhatTheFont/

azért nézz szét hátha van olyan ami hasonlít rá és tetszik is
Anonymous
Hali!

Tudnátok segíteni font ügyben?
Amikor letöltök bármilyen fontot, berakom a WindowsFonts könyvtárba, nem ismeri fel se a Word, se a Photoshop, se semmi.
Ez nagyon idegesít? tud lenni webdesignolásnál...

Please help me!
Harder
Úgy próbáld hogy START / BEÁLLÍTÁSOK / VEZÉRL?PULT / FONTOK
és install-lal tedd fel a bet?ket.
Anonymous
KÖSZI!!!
2XP
Nálam az is elég, ha a Vezérl?pult/Bet?típusoknál frissítek, vagy megvárom, míg magától frissül ...
csuti
néha az adobe szoftverek (pl Photoshop vagy az Illusztrátor) nem látja a fontot hiába telepítetted rendesen...
ilyenkor az Adobe Type Managert kell használni és azzal telepíteni a fontokat...
azt sajna nem tudom megmondani, hogy honnan lehet letölteni az ATM néven is emlegetett SW-t sad.gif
Harder
Egyeltalán nem vagy csak az install után közvetlenül nem?
Amúgy ATM tényleg rulz smile.gif
Pont tegnap este ki a lapra egy új linket, egy free font manager programét, érdemes megnézni:
Font Thing
http://members.ozemail.com.au/~scef/tft.html
csuti
[quote]Egyeltalán nem vagy csak az install után közvetlenül nem?
[/quote]

ha ez a kérdés nekem szólt akkor:
akár újra is indíthatod a gépet telepítés után a photoshop nem fogja látni a kérdéses bet?típust :cry:
persze nem túl gyakori eset, de én már néhányszor belefutottam...
Harder
[quote]ha ez a kérdés nekem szólt...[/quote]
igen, neked szólt smile.gif
Érdekes amit irsz én még szerencsére nem futottam bele ilyesmibe, igy sajnos ötletem sincs hogy mi lehet a gond (rendes install, gép restart megvolt). sad.gif
csuti
a munkám egy része, hogy adobe cuccokat tesztelek laugh.gif
szóval lehet, hogy a hétköznapi életben nem sétálsz bele a furcsa fonttípusok erdejébe tongue.gif
Harder
Jaaaaa, akkor ez mindent megmagyaráz biggrin.gif
Harder
Van itt pár szép font:

http://www.axangec.com/stuff/font.php
m@3e
Üdv!

Nincs véletlenül valami olyan gyűjtés, hogy melyek azok a betűtípusok, amiket érdemes weblapkészítésnél használni?
Gondolok itt arra, hogy alapból telepítve vannak Mac-re, Linux-ra, Windows-ra, mert ugye hiába használom a 04b_09 zsír pixelfontot, ha nincs a user gépén, akkor nem is fog ugye megjelenni.
Mert a verdana, meg az arial már kicsit uncsi, a Trebuschet MS-nél meg az MS gondolom azt jelzi, hogy Microsoft ph34r.gif , és az meg lehet, hogy nincs Mac-ben.
blink.gif
m@3e
QUOTE (BlackPrince @ Apr 15 2004, 02:09 PM)
http://tutorial.hu/index.php?option=conten...d=109&Itemid=28 wink.gif

Ezt már ismertem, és nem jó, mert én mindig megnézem a forrást egy szép lapnál, és a css-t is, és ha más is így tesz, szépen lehúzza a fontot, amit meg ugye nem akarnék biggrin.gif
Harder
Miért nem? smile.gif
m@3e
QUOTE (Harder @ Apr 15 2004, 03:32 PM)
Miért nem? smile.gif

biggrin.gif Pár napig keresgéltem a nekem tetsző betűket, a user is keresse...
gazsee
wink.gif
Nekem a http://free-fonts.com jön be a leginkább, mert jól lehet keresgélni adott téma alapján...
dzsoco
Hi

Nekem a kedvencem az 1001 fonts pont com Rengeteg kategória rengeteg font-tal és nem mellékes elég sok font MAC gépekhez is letölthető, akinek szügsége van rá bár én még MAC gépen nem dolgoztam.
Harder
Az én kedvenc linkjeimet meg a lapon lévő gyűjteményben láthatjátok. smile.gif Az biztos, hogy jó sok lap van ahonnan ilyeneket lehet rerángatni! smile.gif
LeGaS
Az én kedvenc helyem a DaFont. cool.gif
sH@RKY
vki pls adjon linket vmi jó nem félkövér,sem dőlt,csak egy nomrális bitmap fontra,mert már 20-at leszedtem ,de mind1ik gagyi help2.gif
Luigi
Nekem is van pár mappa betűtipus, ha gondoljátok elküldöm.
Vagy felteszem a netre!
LeGaS
Tud valaki olyan programot ami letörli a telepített fontokat és csak az eredeti Windows-osokat hagyja meg?
BonD
Sajnos nem, én régebben FontPage-t használtam. Egy egész jó ingyenes segédprogi, talán ez tud ilyet. Egyébként megoldás lenne az is, ha a legközelebbi Windows telepítésnél kimásolnád a Windows/Fonts mappát és utána csak vissza kellene másolnod, ha az eredeti állapotot akarod! biggrin.gif
LeGaS
Ehh, rájöttem hogy itt van 4 gép hálózatban, hábazz, mé ne töltsem át onnan? biggrin.gif A mostaniakat meg kitörlöm. Amúgy az elég ha csak törlöm őket, vagy Vezérlőpult-ból kell vmi módszerrel?
BonD
QUOTE(LeGaS @ 2005. Jul 18., 09:46)
Ehh, rájöttem hogy itt van 4 gép hálózatban, hábazz, mé ne töltsem át onnan? biggrin.gif A mostaniakat meg kitörlöm. Amúgy az elég ha csak törlöm őket, vagy Vezérlőpult-ból kell vmi módszerrel?
*

Simán törlöd, a vezérlőpult is csak a mappát nyitja meg! biggrin.gif
BonD
Elakadtam egy munkában, szükségem lenne hagyományos, konzervatív fontokra. Szabályosabb, kevésbé csicsás fontokra gondoltam, amik lehetőleg ékezethelyesek... Sajnos az összes free font lelőhelyet végignéztem, de sajna mind teli van ezekkel az idióta, gagyi fontokkal. Én meg itt állok a megfelelő betűtípus nélkül, ha valaki tud, akkor szánjon már meg! Köszi! biggrin.gif
moikboy
QUOTE(BonD @ 2005. Jul 23., 16:31)
Elakadtam egy munkában, szükségem lenne hagyományos, konzervatív fontokra. Szabályosabb, kevésbé csicsás fontokra gondoltam, amik lehetőleg ékezethelyesek... Sajnos az összes free font lelőhelyet végignéztem, de sajna mind teli van ezekkel az idióta, gagyi fontokkal. Én meg itt állok a megfelelő betűtípus nélkül, ha valaki tud, akkor szánjon már meg! Köszi! biggrin.gif
*

ilyenekre gondolsz?
http://www.webes.hu/fonts.zip
BonD
LOL! Asszem ehhez leszedek valami fontmanager progit, mert egyébként necces lesz! biggrin.gif Köszi! respect.gif
moikboy
QUOTE(BonD @ 2005. Jul 23., 17:37)
LOL! Asszem ehhez leszedek valami fontmanager progit, mert egyébként necces lesz! biggrin.gif Köszi! respect.gif
*

ne nekem köszönd. egy másik fontos (hahaha. nem fontos hanem font-os) topicban volt a link. smile.gif
Jhonny
Sziasztok!
A PhotoShop->Speciális Effektek->Weboldal Logó Készítése(Thom írta), nagyon megtetszett az a font smile.gif
Nem tud vki vmi ilyesmit?
Tirion
http://www.myfonts.com/WhatTheFont/
Jhonny
Ez fizetős...
És itt nincs ilyen
posztmen
Sziasztok! help2.gif

Nem rég kezdtem el a photoshop CS 8.0 HU -val bűvészkedni ismerkedni.
Többször betűket szerkesztettem volna de, mindig meg akadtam, azon hogy kiválasztás előtt nem látom a betű típusát, alakját, formáját, csak akkor, ha már kijelöltem. A progiban csak a betűtípusok vannak ABC sorrendben felsorolva, és onnét lehet választani. Más lehetőséget eddik nem találtam:-((

CorelDRAW progiban ez a funkció máshogy működik, kiválasztás előtt egy külön kis ablak fel ugrik és látható a betű formája típusa ki választás előtt.

Van e lehetőség a photoshop progiban hasonló funkciót, bealítsak, és ne csak akkor derüljön ki a betű formája, amikor egy névre alapján szimpatikus betű formát ki választottam, sok ismeretlen font nekem csak így nagyon csak zsákbamacska.
ThuG4LifE
QUOTE(posztmen @ 2005. Dec 16., 15:39)
Sziasztok! help2.gif

Nem rég kezdtem el a photoshop CS 8.0 HU -val bűvészkedni ismerkedni.
Többször betűket szerkesztettem volna de, mindig meg akadtam, azon hogy kiválasztás előtt nem látom a betű típusát, alakját, formáját, csak akkor, ha már kijelöltem. A progiban csak a betűtípusok vannak ABC sorrendben felsorolva, és onnét lehet választani. Más lehetőséget eddik nem találtam:-((

CorelDRAW progiban ez a funkció máshogy működik, kiválasztás előtt egy külön kis ablak fel ugrik és látható a betű formája típusa ki választás előtt.

Van e lehetőség a photoshop progiban hasonló funkciót, bealítsak, és ne csak akkor derüljön ki a betű formája, amikor egy névre alapján  szimpatikus betű formát ki választottam, sok ismeretlen font  nekem csak így  nagyon csak zsákbamacska.
*

én ezzel úgy vagyok, hogy ha kell egy szöveg és nem tudom, hogy milyen font legyen, akkor szépen begépelem a szöveget és nézegetem a fontokat, vagyis begépelés után a listát görgetem smile.gif
posztmen
Számomra egyszerűbb és gyorsabb is lenne annak a lehetősége hogy csak végig húznám az egeret a fontokon azt láthatnám a betű mintákat és nem kellene egyenként kattingatnom angry.gif
LeGaS
Photoshop CS 2-ben már van ilyen. wink.gif
Harder
Vagy vmelyik ingyenes fontnézegető programot használod, azzal is gyorsan ki lehet választani.
ThuG4LifE
QUOTE(posztmen @ 2005. Dec 16., 16:28)
Számomra egyszerűbb és gyorsabb is lenne  annak a lehetősége hogy csak végig húznám az egeret a fontokon azt láthatnám a betű mintákat és nem kellene egyenként kattingatnom angry.gif
*

nem kell kattintgatni, görgő rulz smile.gif
posztmen
Tudtam hogy valmi egyszerű megoldása lesz a fontok nézegetésének gondolkodik.gif
Köszönöm a megoldást, respect.gif már ki is probáltam, mükszik. up.gif
Mayalaus
http://free.x3.hu/mayalaus/betuk/index.htm
itt a H betűnél van néhány magyar karakteres betűkészlet is. smile.gif
Split
ha lehet ajánlani, akkor Abstractfonts.com smile.gif
babatipeti
Üdv!
Ha már ennyire benne vagyunk a fontokban smile.gif akkor nem tudan valaki egy Pixel/Bitmap jellegű ékezetes fontot??
Már régóta keresem, de sehol se taltam.
help2.gif
LeGaS
http://www.dafont.com/bitmap.php?page=1&nb...50&classt=alpha
Ezeknek van ékezetük.
babatipeti
Köszi. szépen.
De azt nem értem hogy semmilyen fonton nincs meg az Ő karakter gondolkodik.gif
Azért már haladás hogy áéű van biggrin.gif

Ez milyen font lehet vajon??
user posted image

összevonta LeGaS
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.