![]() ![]() |
2004. Dec 21., 10:09
|
|
![]() ,.., ![]() ![]() ![]() ![]() Group: törzstag Posts: 3130 Joined: 04. August 17. Member No.: 437 |
Ha lenne valami kérdés akkor ne kíméljetek
Ötletek: ez egy konkrét template elkészítése FW->DW -be http://www.macromedia.com/devnet/mx/firewo...ut_editing.html innen kiindulva lehet FW-hez tutorialokat találni http://ultraweaver.com/links.asp ezeket érdemes végigcsinálni: http://www.caughtinthefire.com/tutorials.php nem a végeredmény hanem az FW képesség elsajátítása miatt: Ez az MX közösség oldala : http://www.communitymx.com/ ( a free zászlósak az ingyenesek) Harder: ezt akartam leírni csak nekem nem volt ilyen jó példám Miért jobb az FW webDizájnra mint a PS, első rész This post has been edited by toxin: 2004. Dec 21., 10:18 -------------------- Bugs, bugs, bugs. If I had them all in jugs,
I'd dig, dig, dig, till a big, big hole was dug, dug, dug, dug, And that would be the end of the bug song. I'm gonna dig, dig, dig, dig, dig, dig, dig, dig, dig ..... The Bug Song - Charles Thomas "Stompin' Tom" Connors |
|
|
|
2004. Dec 21., 11:02
|
|
|
Admin ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Admin Posts: 8049 Joined: 03. March 16. From: Hungary Member No.: 2 |
toxin, ez a cikk minden csak nem objektív. Különösebben nem akarok belemenni mert hitvita lenne mint az intel vs amd. A srác leír pár dolgot hogy miért is jobb a vektor mint a bitmap bizonyos esetekben, ezzel nincs is gond, de csak abban az esetben ha a webdesign megállt nála a "húzzunk pár négyzetet meg alakzatot, azokra tegyünk pár alap effektet és legyünk happy-k!" szinten. Megnézném hogy csinál meg bármilyen picit is komolyabb képmanipulációt illetve olyan feladatot, aminek semmi köze a vektoros képszerkesztéshez... sehogy. Márpedig ha grafikával picit is komolyabban akar(sz) foglalkozni, akkor ezt nem kerülheted ki.
Szal sorry de én a photoshop vs fireworks témához nem szólok hozzá többet, mert csak vita lesz belőle. Kb annyi értelme van az összehasonlításnak, mint azon vitatkozni hogy melyik bicikli jobb: a BMX, a versenykerékpár vagy a MountainBike? -------------------- |
|
|
|
2004. Dec 21., 11:08
|
|
![]() ügyelő ![]() ![]() ![]() Group: törzstag Posts: 774 Joined: 04. February 9. From: Békéscsaba Member No.: 253 |
QUOTE(Harder @ 2004. Dec 21., 11:02) Kb annyi értelme van az összehasonlításnak, mint azon vitatkozni hogy melyik bicikli jobb: a BMX, a versenykerékpár vagy a MountainBike? a BMX -------------------- |
|
|
|
2004. Dec 21., 11:24
|
|
![]() ,.., ![]() ![]() ![]() ![]() Group: törzstag Posts: 3130 Joined: 04. August 17. Member No.: 437 |
a versenykerékpár
milyen hitvita ?? itt egyetlen témáról van szó egy konkrét webDizájnról nem pedig a "bármilyen picit is komolyabb képmanipulációt illetve olyan feladatot, aminek semmi köze a vektoros képszerkesztéshez..." idézet: "Score In the final tally, the Photoshop version of this design has 14 bitmap objects and one vector object (the text). The Fireworks version has 6 bitmap objects and 5 vector objects. The Fireworks version is much easer to manipulate and modify because it is mostly vector based. I would say this 1st round goes to Fireworks. ..." szóval lesz több is, majd meglátjuk, de sztem annak aki nem ismeri egyiket sem és a webdizájnhoz keres progit ... This post has been edited by toxin: 2004. Dec 21., 11:29 -------------------- Bugs, bugs, bugs. If I had them all in jugs,
I'd dig, dig, dig, till a big, big hole was dug, dug, dug, dug, And that would be the end of the bug song. I'm gonna dig, dig, dig, dig, dig, dig, dig, dig, dig ..... The Bug Song - Charles Thomas "Stompin' Tom" Connors |
|
|
|
2004. Dec 21., 11:40
|
|
![]() aki zsola, csak 2... ![]() ![]() ![]() ![]() Group: moderator Posts: 3800 Joined: 04. April 28. Member No.: 305 |
No, akkor már én is beleszólok...
A FW-t nem próbáltam még ki, de ha lesz egy üresnapom, felpakolom, és majd játszok vele. Viszont. Egy webdesignba valóban nem elég egy két vonal, vagy négyzet, vagy kör, vagy bármi más. Igenis szükség van képmanipulációra. Csak hogy egy példát mondjak: egy, a háttérszínbe beolvasztott fekete-fehér kontúrosabbá tett kép, picit el opacitást levéve... Szal, én továbbra is azt vallom, (bár nem ez a szakmám), hogy egy webdesignhoz bozony kell egy vektoros, és egy pixelgrafikus képszerkesztő. (szerintem) Ismerősöm pl Corel, Photoshop kombinációt használ... Mindkettőt a maga módján szereti... No, de majd megsasolom én is ezt az FW... most már kiváncsi vagyok rá. És akkor én javasolnék is valamit... Az alapokat csináljuk meg egy vektorgrafikus programmal, ahol úgy húzzuk, nyúzzuk az objektumokat, ahogy akarjuk, és után azt vigyük át photoshopba, majd díszítsük ki, majd ízlés szerint fűszerezzük, és tálaljuk.. -------------------- - egy blog a rengetegben -
A fórum etikettjét mindenképp olvasd el! --> Fórum looser's guide Webszerkesztéssel kapcsolatos kérdésekre PM-ben _nem_ vagyok hajlandó válaszolni... A fórum azért van, hogy ezt ott beszéljük meg! "Ne feledd, ha valaki felbosszant, az arcodon 42 izom rándul össze. De csupán négy izom kell ahhoz, hogy kinyújtsd a kezed, és pofán vágd vele az ilyen seggfejeket." |
|
|
|
2004. Dec 21., 11:47
|
|
![]() ügyelő ![]() ![]() ![]() Group: törzstag Posts: 774 Joined: 04. February 9. From: Békéscsaba Member No.: 253 |
QUOTE(zsola2 @ 2004. Dec 21., 11:40) És akkor én javasolnék is valamit... Az alapokat csináljuk meg egy vektorgrafikus programmal, ahol úgy húzzuk, nyúzzuk az objektumokat, ahogy akarjuk, és után azt vigyük át photoshopba, majd díszítsük ki, majd ízlés szerint fűszerezzük, és tálaljuk.. pontosan! szerintem is ez a legészszerűbb megoldás. én is így szoktam, és mindenkinek ezt is ajánlom... -------------------- |
|
|
|
2004. Dec 21., 11:50
|
|
![]() aki zsola, csak 2... ![]() ![]() ![]() ![]() Group: moderator Posts: 3800 Joined: 04. April 28. Member No.: 305 |
QUOTE(ArChiE @ 2004. Dec 21., 12:47) pontosan! szerintem is ez a legészszerűbb megoldás. én is így szoktam, és mindenkinek ezt is ajánlom... Csak ugye akkor megmár 2 programot kell megtanulni, és aki meg nem ezzel foglalkozik, annak elég lenne egy is.. sőt, még néha sok is. -------------------- - egy blog a rengetegben -
A fórum etikettjét mindenképp olvasd el! --> Fórum looser's guide Webszerkesztéssel kapcsolatos kérdésekre PM-ben _nem_ vagyok hajlandó válaszolni... A fórum azért van, hogy ezt ott beszéljük meg! "Ne feledd, ha valaki felbosszant, az arcodon 42 izom rándul össze. De csupán négy izom kell ahhoz, hogy kinyújtsd a kezed, és pofán vágd vele az ilyen seggfejeket." |
|
|
|
2004. Dec 21., 11:50
|
|
|
Admin ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Admin Posts: 8049 Joined: 03. March 16. From: Hungary Member No.: 2 |
toxin, a hitvitát tegyük idézőjelek közé, mert semmilyen komoly vitára nem gondoltam.
Ha nem photoshop helyett, hanem mellé ajánlanád akkor egy szót sem szólnék, de így mindig érzek egy kis csiklandozást az ujjaimban hogy billentyűzetet ragadjak. -------------------- |
|
|
|
2004. Dec 21., 11:53
|
|
QUOTE(zsola2 @ 2004. Dec 21., 11:50) Csak ugye akkor megmár 2 programot kell megtanulni, és aki meg nem ezzel foglalkozik, annak elég lenne egy is.. sőt, még néha sok is. ez igaz... mondjuk nem túl nehéz egyik program sem szerintem (SZERINTEM!!! gumicsirke) -------------------- |
|
|
|
2004. Dec 21., 12:41
|
|
na csak kihoztad a kisördögöt belőlem
azt szeretem még az FW-ben hogy lekezeli a PS-hez készült filtereket és azokat képes vektoros objektumokra rápakolni, úgy hogy az objektumok továbbra is módosíthatóak maradnak: egy kis FW+KPT? effects(PS plugin most láttam elősször ez az első nyomkodásom eredménye vele FW-ben, a villám+a háttér készült vele az alap egy vektoros spirál -beépített FW objektum-) képecske (5 perc munkája ha még dolgoznék vele 1 órát egész szép lehetne http://ixedik.srv.hu/tutorial/fwLogo.jpg na az egészből azt akartam kihozni hogy elég az FW (+ saját extension-ok)+ esetleg lehet használni külső PS-pluginokat mert lekezeli őket a saját objektumaira -- más ami még tetszik nekem az a Xara X1: http://www.xara.com/gallery/ itt érdemes nézelődni: http://www.xara.com/products/xarax/demomovies.asp ez volt emlékeim szerint különösen meggyőző:http://resources.xara.com/xarax1/HelpAndSupport/ENG/Web/ComplexFills_large.avi ez is ugyanolyan 1szerű mint az FW (viszont a filtereket közvetlenül a képen lehet beállítani nem pedig számokat kell módosítani egy panelen mint pl. az FW-ben) csak az a baj hogy nincs lelkierőm megtanulni, pedig egyszer már megróbáltam, csak teljesen lelombozó hogy amit az Fw-ben 'két' kattintással már megoldok azt tanulhatnám újra This post has been edited by toxin: 2004. Dec 21., 13:15 -------------------- Bugs, bugs, bugs. If I had them all in jugs,
|
|
|
2004. Dec 21., 13:19
|
|
igazad van... nem rossz...
DE AKKOR IS PHOTOSHOP!!!!! -------------------- |
|
|
|
2004. Dec 21., 13:31
|
|
|
Tényleg nagyon szép képeket lehet csinálni vektorossal is, pont múltkor néztem egy Illustrator-os gyűjteményt, hát dobtam egy hátast..
-------------------- |
|
|
|
2004. Dec 22., 14:13
|
|
|
Még mindig én vagyok a forum hülyéje!!! ![]() ![]() ![]() Group: haladó tag Posts: 590 Joined: 04. November 15. Member No.: 522 |
ha nekem nem jott be az illustraor annyira
Photoshop Rulz amugy hol van az az album??? |
|
|
|
2004. Dec 22., 14:59
|
|
|
Ahhoz már túl rég láttam, hogy eszembe jusson a címe, de ha megint beleakadok, beírom, oks?
-------------------- |
|
|
|
2004. Dec 22., 15:36
|
|
|
Úgy rémlik ez volt (de ha nem, az sem számít
http://www.cgtalk.com/forumdisplay.php?f=137 Nagyon durva hogy miket csinálnak egyesek ... -------------------- |
|
|
|
![]() ![]() |
| Lo-Fi Version | Time is now: 2012. February 11. - 2:03 |