![]() ![]() |
2004. Dec 11., 23:29
|
|
|
új tag ![]() Group: tag Posts: 5 Joined: 04. December 11. Member No.: 594 |
Sziasztok!
Szeretnék DVD-tírni, de nagyon az elején vagyok. Hogyan tudok több fájlt 1 DVD-re írnI? Hogyan kell multi-session-t készíteni és ezt milyen rendszerek tudják kezelni? A DVD-író tudja a multi-session-t kezelni. -R-es lemezre írtam fel 4 db. avi fájlt, megírta, de már az ellenőrzés sem indult el. Csak síma adatlemezt szeretnék csinálni, persze avi vagy mpg fájlokkal. Hol rontottam el? Elnézést az egyszerű kérdésekért, de még csak egy napos vagyok ebben a témában. Kérlek segítsetek! |
|
|
|
2004. Dec 12., 00:10
|
|
|
Szóval megnéztem mit csináltam, a fáljok ott vannak a DVD-n. Persze nem lehet se lejátszani az avi fájlokat, se visszamásolni a HD-re.
Ki tudom ezt még javítani? Mi az amit nem csináltam meg? |
|
|
|
2004. Dec 12., 00:21
|
|
|
Admin ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Admin Posts: 8049 Joined: 03. March 16. From: Hungary Member No.: 2 |
Milyen programmal csináltad? Milyen lemezre írtál? Mik voltak a lépések pontosan? Mi a hiba pontos leírása? (pl. az mit ír ki, mikor nem engedi másolni a fájlokat HDD-re).
-------------------- |
|
|
|
2004. Dec 12., 10:44
|
|
|
QUOTE(Harder @ 2004. Dec 12., 00:21) Milyen programmal csináltad? Milyen lemezre írtál? Mik voltak a lépések pontosan? Mi a hiba pontos leírása? (pl. az mit ír ki, mikor nem engedi másolni a fájlokat HDD-re). Szia Harder! Nero 6.6.03-al készítettem, LG-4160B a DVD íróm. Van egy LG gombo-m is, az olvasta az adatokat, így végülis sikerült az írás. Viszont most nem tudom az adatot visszaírni a HDD-re. 271Mb-nál megáll a másolás. ARITA-R-es lemezre írtam ki. A Nero-ban milyen opcióval lehet adatot visszamásolni a HDD-re?/grabbelni/ Köszönöm hogy segítessz! |
|
|
|
2004. Dec 12., 12:02
|
|
|
Admin ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Admin Posts: 8049 Joined: 03. March 16. From: Hungary Member No.: 2 |
Ha már egyszer elkezdte olvasni/másolni a fájlokat, de menet közben megáll, akkor szerintem a lemez rossz. Igazából mivel elindult a másolás, más hibára nem tudok gondolni. Esetleg még hogy a HDD megtelt, vagy hogy rossz az olvasó.
Adatok menteni HDD-re meg úgy lehet, ha image fájlt írsz a lemezen lévő adatokból, melyet a HDD-re mentesz el. Ilyen image fájlt lehet csinálni úgy, - ha a recorder/choose recorder menüben kiválasztod a virtuális "image recorder" írót - ha a dvd copy-t választasz (dvd másolás), és az image fájlnál ("image" fül) figyelsz, hogy a "delete image file after disc copy" pontnál véletlenül se legyen pipa. Ilyenkor berakod a forráslemezt, rányomsz hogy másolja, leszedi a cuccot a lemezről, lementi gépre, majd kéri az új üres lemezt hogy felírja, de cancel-t nyomsz neki. Így az image fájlod a gépen marad. -------------------- |
|
|
|
2004. Dec 12., 16:59
|
|
|
Szia Harder!
Most már kb. A lemez felírása, mondjuk hogy sikeres volt, mivel le tudom játszani a filmet, csak visszamásolni nem tudom. A HDD-n image fájlba kell menteni, szép lassan ez is leesik. Megoldható hogy csak egy fájlról csináljon image fájlt? Mivel csak az egész DVD-ről hajlandó image fájlt csinálni és legföljebb azt feldarabolja mondjuk 1Gb-os egységekre. A Nero magyarosítva van meg, így talán jobban megértem ha magyarázol. Ha különböző kódolásúak az avi fájlok akkor már nem is tud image fájlt csinálni? Nekem 2,5Gb-nál lefagyott az image fájl készítés és erre gyanakszom. Ha tudsz, kérlek segíts! |
|
|
|
2004. Dec 12., 17:39
|
|
![]() Frontend developer ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: moderator Posts: 5236 Joined: 04. August 2. From: Budapest Member No.: 413 |
Nem értek a témához, de darabokat nem tudsz image fájlba csinálni.
-------------------- LeGaS | Moderátor
Webfejlesztő blogom |
|
|
|
2004. Dec 12., 20:14
|
|
|
QUOTE A lemez felírása, mondjuk hogy sikeres volt, mivel le tudom játszani a filmet, csak visszamásolni nem tudom. akkor vagy egy gyari DVD filmrol van szo, vagy nem gyari de teljes dvd-s film, és neked FAT32 a fájlrendszered, amire nem lehet egy 4.7GB-os fájlt feltenni (2GB a limit). QUOTE A HDD-n image fájlba kell menteni, szép lassan ez is leesik. Megoldható hogy csak egy fájlról csináljon image fájlt? Nero-val nem, mert a image file már nevében is hordozza hogy "képfájl", tehát az egész CD-ről csinál egy "képet" QUOTE Mivel csak az egész DVD-ről hajlandó image fájlt csinálni és legföljebb azt feldarabolja mondjuk 1Gb-os egységekre. Nem igazán értem miért kellene 1GB-osra darabolni az image-t, hacsak nem FAT32-es fájlrendszerrel van dolgod.. persze akkor sem lehet darabolni úgy, hogy abból később összeillesztés nélkül lemezt írj újra. (kiegészítés: lehet darabolni, de csak mint fájlt, pl. winrar-ral, winace-szel, total comanderrel stb.. szal a hagyományos úton) QUOTE A Nero magyarosítva van meg, így talán jobban megértem ha magyarázol. Nekem meg angolul van meg, nem szeretem a magyarosításokat. QUOTE Ha különböző kódolásúak az avi fájlok akkor már nem is tud image fájlt csinálni? A CD vagy DVD tartalmának semmi köze az image fájlhoz, bármi lehet. QUOTE Nekem 2,5Gb-nál lefagyott az image fájl készítés és erre gyanakszom. megint csak a FAT32-es fájlrendszerre gyanakszom szóval: nagyon gyanus vagy te nekem, hogy egy dvd filmrol beszelsz, csak ezt igy nem mondtad ki, nem? -------------------- |
|
|
|
2004. Dec 13., 14:25
|
|
|
Szia Harder!
Mindenben igazad van, köszönöm a sok segítséget, most már kezdek egész tisztán látni. Az biztos hogy ezt a HDD-t át fogom alakítani NTFS rendszerűre, remélem, ha később erre installálom a linuxot, nem lesz ebből gond. |
|
|
|
2004. Dec 13., 15:26
|
|
|
NTFS-re a későbbiekben biztos nem tudsz linuxot telepíteni, úgyhogy ha másképp nem megoldható, válassz le egy pl. 5GB-os területet NTFS-nek, arra már felfér bármelyik DVD iso, a többi meg mehet EXT2 vagy EXT3-nak (linux).
-------------------- |
|
|
|
2004. Dec 13., 21:58
|
|
|
Altartalékos ![]() ![]() ![]() ![]() Group: törzstag Posts: 1930 Joined: 03. December 8. Member No.: 213 |
QUOTE(Harder @ 2004. Dec 13., 16:26) NTFS-re a későbbiekben biztos nem tudsz linuxot telepíteni, úgyhogy ha másképp nem megoldható, válassz le egy pl. 5GB-os területet NTFS-nek, arra már felfér bármelyik DVD iso, a többi meg mehet EXT2 vagy EXT3-nak (linux). ? Fat32 re se fog felmenni, ntfs re se, at kell formazni vmi ertelmes file rendszerbe elotte. |
|
|
|
2004. Dec 13., 22:08
|
|
|
Jaja, ezt mondom én is.
-------------------- |
|
|
|
![]() ![]() |
| Lo-Fi Version | Time is now: 2012. May 22. - 21:30 |