![]() ![]() |
2007. Mar 11., 10:07
|
|
![]() Commander 1337 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: törzstag Posts: 5506 Joined: 03. May 25. From: Szeged Member No.: 38 |
-------------------- BlackY
Blog Új téma vagy tutorial Szerkesztő | Törzstag -- Hogyan kérdezzünk? Üvöltsük meg együtt a holdat: Wuff :D |
|
|
|
2007. Mar 11., 10:32
|
|
|
kukoricás bojli ![]() ![]() ![]() Group: haladó tag Posts: 573 Joined: 07. January 11. From: Jászárokszállás Member No.: 3488 |
Sziasztok!
Köszi BlackY hogy megynitottad ezt a Topicot! Szerintem fontos mert sokan vannak olyanok akik szeretnek programozgatni Pascal vagy Basic vagy akár C vagy Delphi nyelven! Én a Basic és a Pascal nyelveit sajátítottam el! Elősszöris hoztam nektek egy érdekes,fontos nagyon jó odlalt akármilyen tutorial kell akkor itt a helyed: Ebookz - Szöveges illetve Video tutorialok, ebook-ok! Itt van például a Pascal nyelvről elég tágas video tutorial! Ebbe a Topicba rakhatjátok munkáitokat, kérdezhettek és tanulhattok is Nekem már lenne is egy kérdésem: Hogy lehet a Pascal-ban háttérszinet beállítani? Előre is köcce! -------------------- [b]PHP és Mysql mindörökké![/b]
|
|
|
|
2007. Mar 11., 12:36
|
|
![]() Commander 1337 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: törzstag Posts: 5506 Joined: 03. May 25. From: Szeged Member No.: 38 |
-------------------- BlackY
Blog Új téma vagy tutorial Szerkesztő | Törzstag -- Hogyan kérdezzünk? Üvöltsük meg együtt a holdat: Wuff :D |
|
|
|
2007. Mar 11., 12:57
|
|
|
kukoricás bojli ![]() ![]() ![]() Group: haladó tag Posts: 573 Joined: 07. January 11. From: Jászárokszállás Member No.: 3488 |
Hy all!
Hát ez nekem nem igazán működik de átalakítom és hátha! -------------------- [b]PHP és Mysql mindörökké![/b]
|
|
|
|
2007. Mar 11., 15:52
|
|
|
A forráskód teljesen rossz 5 hibát talált a fordító. A tutorial ( nevezzük ennek ) nem mutatta hogy be kell hívni egy uses-t
A kód: CODE program Colors; uses crt; begin TextColor (Red); Writeln (' Szinezés '); Readln; end. Persze ez a helyes kód! This post has been edited by Csabeee: 2007. Mar 11., 15:53 -------------------- [b]PHP és Mysql mindörökké![/b]
|
|
|
|
2007. Mar 11., 17:02
|
|
![]() tag ![]() ![]() Group: tag Posts: 103 Joined: 05. February 25. Member No.: 787 |
Ó, nagyon jó ez a topic
Amire kíváncsi lennék: C-ben a rendszeridő lekérdezése hogy működik? Találtam ilyet: http://www-ccs.ucsd.edu/c/time.html Ha jól értem, a clock() függvényt meghívva kapok egy clock_t típusú valamit? Amivel aztán mit csinálok? (programfutás idejéhez kéne a prog elején-végén néznem) -------------------- köszi :-)
|
|
|
|
2007. Mar 11., 17:29
|
|
Prog. futás elején és végén lefuttatsz egy time() függvényt, aztán a difftime()-al lekéred, mennyi idő telt el köztük.
BlackY -------------------- BlackY
|
|
|
2007. Mar 11., 18:16
|
|
![]() tag ![]() ![]() Group: tag Posts: 103 Joined: 05. February 25. Member No.: 787 |
Köszi BlackY, hogy segítesz.
A time()-al kicsit elvesztem (paraméterei...). A clock()-al próbálkozom tovább, ez sikerült: CODE #include <time.h> int main(void){ time_t ido1, ido2; double sum=1; double secselapsed; int i; ido1=clock(); for (i=1;i<1000;i++) { sum=sum*i; } ido2=clock(); secselapsed = difftime(ido1, ido2); printf("%f", secselapsed); getch(); return 0; } A kimenet pedig 0.000000 Most vagy kicsi idő telt el, és én meg elhagytam a clock értékes jegyeit (hol? miért?), vagy pedig az egész rossz -------------------- köszi :-)
|
|
|
|
2007. Mar 11., 18:42
|
|
Fúúú, azért kilencszázkilencvenkilencszer megszoroztatni 1-et 1-el tényleg hatalmas időt vesz el
Amúgy meg: CODE time_t start; time(start); /* Kód itt */ time_t end; time(end); printf("%f", difftime(end, time)); (Le kéne töltenem egy C++ fordítót... BlackY This post has been edited by BlackY: 2007. Mar 11., 18:42 -------------------- BlackY
|
|
|
2007. Mar 11., 19:16
|
|
Jó-jó, bár ez ha jól látom kilencszázkilencvenkilenc faktoriálisa
/nem jutott jobb 0.1 sec alatt az eszembe/ CODE time(&ido1); Itt is 0.000000 a kimeneten.printf("%f\n", ido1); (time(ido1); esetén is) :S (ha printf("%s",..... ) van akkor pedig windows error, send or dont send report ablak.... kéne már vmi rendes fordító, mert.... sose lesz olyan jó vindozos /raadasul 64bit-es/ fordító, mint amik a suliban futottak 486-on...) -------------------- köszi :-)
|
|
|
|
2007. Mar 11., 19:29
|
|
Jah, sry, az i-vel szorzást benéztem
Mindenesetre emlékeim szerint hatvanegynéhány után már floating pointal sem ábrázolható a faktoriális BlackY -------------------- BlackY
|
|
|
2007. Mar 12., 00:41
|
|
Igen, de a rendszeridő szempontjából ez tulajdonképpen mindegy
/a zsebszámológépem 69! ig bírja -------------------- köszi :-)
|
|
|
|
2007. Mar 12., 08:05
|
|
|
Sziasztok!
Örülök hogy már többen vagyunk a topicban, remélem még többen leszünk! Amúgy én inkább Pascalban és Basic ben segíthetek! Ha gondoljátok feltölthettek saját munkáitokat mert nagyon kiváncsi vagyok rá! Én már eggyet feltöltöttem a szinekkel kapcsolatban! Pascal-Szinek This post has been edited by LeGaS: 2007. Mar 12., 22:44
Reason for edit: link javítva
-------------------- [b]PHP és Mysql mindörökké![/b]
|
|
|
|
2007. Mar 12., 22:35
|
|
Sikerült ma egy jobb verziójú C fordító elé ülnöm, annak a helpje rögtön segített.
Időmérő kód (remélem nem lesz hiba, fejből írom): CODE #include <stdio.h> #include <dos.h> #include <time.h> int main(void) { time_t start, end; start=clock(); delay(2000); end=clock(); printf("eltelt ido:%f", (end-start) / CLK_TCK ); //sec-ben az eredmeny return 0; } Hátha jól jön ez még valakinek. Üdv, ib. -------------------- köszi :-)
|
|
|
|
2007. Mar 13., 15:35
|
|
|
tag ![]() ![]() Group: haladó tag Posts: 148 Joined: 04. August 2. Member No.: 414 |
Hello!
Időmérésre, hasonlóan jó megoldást kapsz, ha az alábbi kódot használod: http://std.extra.hu/dolgok/C/elteltIdo.html csak nem dob Warning-ot & vmivel kevesebb! ajánlom figyelmedbe ezt az oldalt, ha C-vel akarsz foglalkozni: http://www.cplusplus.com/reference/clibrary/ctime/ This post has been edited by Scr: 2007. Mar 13., 15:43 |
|
|
|
![]() ![]() |
| Lo-Fi Version | Time is now: 2012. February 11. - 1:32 |