![]() ![]() |
2007. Dec 10., 23:04
|
|
|
Admin ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Admin Posts: 8049 Joined: 03. March 16. From: Hungary Member No.: 2 |
Sziasztok!
Szeretnék weboldalt készíteni a Photoshoppal CS2. Ez elvileg megy van benne grafika és szöveg, de szerintem valamit elállítottam, mert az egyszerű szöveg is képként jelenik meg az exportálás után. Mit kell csinálni (hogy kellene exportálni), vagy minek kell megfelelni, hogy a szövegként jelenjen meg a tartalom. Arial karaktert használok, szövegdobozban és nincs alatta kép. Üdv. KALMI ------------------------ megjegyzés Hardertől: tudtommal nem lehet ilyet, de lehet rosszul, mivel Kalmival folytatott levelezésünk során mondta, hogy látott már ilyet. Most a topicot megnyitom, lehet hogy én tudom rosszul hogy ilyet nem lehet. -------------------- |
|
|
|
2007. Dec 11., 01:03
|
|
![]() aki zsola, csak 2... ![]() ![]() ![]() ![]() Group: moderator Posts: 3800 Joined: 04. April 28. Member No.: 305 |
De, va ilyen lehetőség.
Mikor feldarabolod a képet, a sclice optiont kikeresed, és ott a slice Type nál a default Image opciót No Image-re állítod. Akkor meg tudsz adni szöveget ott, hoyg mi jelenjen meg abban a boxban, és ha html-t és a képeket is egyszerre mnted, bepakolja azt a szöveget abba a boxba, amiben előlzőleg beírtál. Figyelem! A beírt szöveg nem ugyan az a text Layerrel! Text Layyert valóban nem lehet szövegként elmenteni belőle, akárhogy is bűvészkedünk. Viszont igazából annyira rosszul kezeli ezt az egészet a PS, hogy nem is tudom, egyáltalán ven-e értelme, hogy benne legyen ilyen opció. (Vagy csak én nem jöttem rá a lényegére.) -------------------- - egy blog a rengetegben -
A fórum etikettjét mindenképp olvasd el! --> Fórum looser's guide Webszerkesztéssel kapcsolatos kérdésekre PM-ben _nem_ vagyok hajlandó válaszolni... A fórum azért van, hogy ezt ott beszéljük meg! "Ne feledd, ha valaki felbosszant, az arcodon 42 izom rándul össze. De csupán négy izom kell ahhoz, hogy kinyújtsd a kezed, és pofán vágd vele az ilyen seggfejeket." |
|
|
|
2007. Dec 11., 02:27
|
|
|
új tag ![]() Group: tag Posts: 6 Joined: 07. December 9. Member No.: 4282 |
Igen, ezt én is megtaláltam, de nem így mentettem le jól. Hanem símán exportáltam és ugyan úgy jelentek meg a karakterek, ahogyan meg volt szerkesztve a kép. Minden stímmelt a mére az elhelyezés. Csak nem tudom, hogyan sikerült, illetve nem a saját grafikámnál jött össze.
|
|
|
|
2007. Dec 11., 15:07
|
|
![]() aki zsola, csak 2... ![]() ![]() ![]() ![]() Group: moderator Posts: 3800 Joined: 04. April 28. Member No.: 305 |
Na akkor ha ezt megoldod, akkor arra én is kíváncsi lennék.
-------------------- - egy blog a rengetegben -
A fórum etikettjét mindenképp olvasd el! --> Fórum looser's guide Webszerkesztéssel kapcsolatos kérdésekre PM-ben _nem_ vagyok hajlandó válaszolni... A fórum azért van, hogy ezt ott beszéljük meg! "Ne feledd, ha valaki felbosszant, az arcodon 42 izom rándul össze. De csupán négy izom kell ahhoz, hogy kinyújtsd a kezed, és pofán vágd vele az ilyen seggfejeket." |
|
|
|
2007. Dec 11., 17:43
|
|
|
|
|
|
|
2007. Dec 12., 12:33
|
|
esetleg az internetre?
Na jó, nem szívózom. Az is elég, ha elmondod hogy csináltad... -------------------- - egy blog a rengetegben -
|
|
|
2007. Dec 12., 13:47
|
|
|
esetleg az internetre? Na jó, nem szívózom. Az is elég, ha elmondod hogy csináltad... Semmi extra. Vannak készen webkapok PSD-ként a neten, azt csak símán exportáltam. A szöveg és a kép külön vált az index fileban. Pont ez a bajom, hogy nem tudom, mi változott a beállításokba, amie ezt megakadájozza. |
|
|
|
2007. Dec 14., 01:14
|
|
|
Senki nem talákozott még ilyen sablonnal?
|
|
|
|
2007. Dec 14., 01:30
|
|
|
Admin ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Admin Posts: 8049 Joined: 03. March 16. From: Hungary Member No.: 2 |
Én még nem.
-------------------- |
|
|
|
2007. Dec 15., 12:38
|
|
|
Én még nem. Innen tudtok letölteni egy csomót. Ahol található PSD file ezek 100%, hogy szövegestől konvertálhatóak! Sablonok This post has been edited by kalmi: 2007. Dec 15., 13:12 |
|
|
|
2007. Dec 20., 19:05
|
|
![]() tag ![]() ![]() Group: haladó tag Posts: 320 Joined: 04. November 6. From: ThuGZMansioN & BonyháD Member No.: 514 |
Innen tudtok letölteni egy csomót. Ahol található PSD file ezek 100%, hogy szövegestől konvertálhatóak! Sablonok ezeknél photoshopban megcsinálták a grafikát (preview-nek szöveget is raktak bele), felvágták (ugye itt szöveg layerek nélkül), a szövegrészek már html-be/+css/ lettek csinálva -------------------- ThE GooD DiE YounG
|
|
|
|
![]() ![]() |
| Lo-Fi Version | Time is now: 2012. May 23. - 10:39 |