![]() ![]() |
2006. Mar 13., 14:58
|
|
![]() Frontend developer ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: moderator Posts: 5236 Joined: 04. August 2. From: Budapest Member No.: 413 |
Előzmény: PHP-mySQL segítség
-------------------- LeGaS | Moderátor
Webfejlesztő blogom |
|
|
|
2006. Mar 13., 16:04
|
|
![]() tag ![]() ![]() Group: tag Posts: 200 Joined: 05. November 27. From: Kaposvár Member No.: 1611 |
Üdv!
Hogyan tudok egy adatbázisból a beírás dátuma alapján kiválasztani egy adatot? Tehát egy konkrét péda a könyebb megértéshez: így néz ki az adatbázis: id hír szerző dátum (2006.01.01) idő (15:52:21) Én pedig azt az elemet szertném kiválasztani aminek a legkésöbbi a dátum és az időértéke, vagy ha ezt nem lehet akkor a legnagyobb az ID-je. Köszönöm a segítséget. -------------------- ...
|
|
|
|
2006. Mar 13., 16:49
|
|
![]() Frontend developer ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: moderator Posts: 5236 Joined: 04. August 2. From: Budapest Member No.: 413 |
Nem lenne egyszerűbb ha ID szerint rendeznéd, csökkenő sorrendben?
CODE SELECT * FROM `tábla` ORDER BY `id` DESC
-------------------- LeGaS | Moderátor
Webfejlesztő blogom |
|
|
|
2006. Mar 13., 17:46
|
|
![]() aki zsola, csak 2... ![]() ![]() ![]() ![]() Group: moderator Posts: 3800 Joined: 04. April 28. Member No.: 305 |
Talán ha az időt egy datetime formátumú értékként kezeled, akkor ez gyorsabb lenne:
CODE // rossz megoldás, törölve, nehogy valaki még rosszul jegyezze meg. :) De ez most nem 100%, de szvsz jó lesz a lekérdezés. (bár nem biztos, hoyg dátumokan megy a MAX. Ehhez kérnék egy gurutól megerősítést, mert kipróbálni nem tudom. This post has been edited by zsola2: 2006. Mar 13., 19:30 -------------------- - egy blog a rengetegben -
A fórum etikettjét mindenképp olvasd el! --> Fórum looser's guide Webszerkesztéssel kapcsolatos kérdésekre PM-ben _nem_ vagyok hajlandó válaszolni... A fórum azért van, hogy ezt ott beszéljük meg! "Ne feledd, ha valaki felbosszant, az arcodon 42 izom rándul össze. De csupán négy izom kell ahhoz, hogy kinyújtsd a kezed, és pofán vágd vele az ilyen seggfejeket." |
|
|
|
2006. Mar 13., 19:13
|
|
![]() tag ![]() ![]() Group: tag Posts: 200 Joined: 05. November 27. From: Kaposvár Member No.: 1611 |
LeGaS nem sorbarendezni akarom, hanem a legutolsó bejegyzést kiírni.
zsola és zsola2 köszi;) majd kipróbálom. -------------------- ...
|
|
|
|
2006. Mar 13., 19:18
|
|
![]() aki zsola, csak 2... ![]() ![]() ![]() ![]() Group: moderator Posts: 3800 Joined: 04. April 28. Member No.: 305 |
Marhaságot írtam, ne próbáld!
LeGaS lekérdezését ha használod, akkor ott csak a legelső sort kell kiiratni, és akkor kapod meg a leguccsó bejegyzést. ------------- Javítanám a bejegyzést. Űber nagy marhaságot írtam, sorry. This post has been edited by zsola2: 2006. Mar 13., 19:20 -------------------- - egy blog a rengetegben -
A fórum etikettjét mindenképp olvasd el! --> Fórum looser's guide Webszerkesztéssel kapcsolatos kérdésekre PM-ben _nem_ vagyok hajlandó válaszolni... A fórum azért van, hogy ezt ott beszéljük meg! "Ne feledd, ha valaki felbosszant, az arcodon 42 izom rándul össze. De csupán négy izom kell ahhoz, hogy kinyújtsd a kezed, és pofán vágd vele az ilyen seggfejeket." |
|
|
|
2006. Mar 13., 19:23
|
|
TsoTso: tessék
CODE SELECT * FROM `tabla` ORDER BY `id` DESC LIMIT 1 zsola: a tied valahogy így lenne helyes talán: CODE SELECT * FROM `tabla` HAVING MAX(datetime_cellaneve) Nem vagyok biztos benne hogy megy, de ki kell próbálni. This post has been edited by LeGaS: 2006. Mar 13., 19:25 -------------------- LeGaS | Moderátor
Webfejlesztő blogom |
|
|
|
2006. Mar 13., 19:28
|
|
igen igen, ahoyg LeGaS mondja.
vagy akkor a dátumra, ha esetleg az id nem auto inces: CODE SELECT * FROM `tábla` ORDER BY `datum`,`ido` DESC LIMIT 1 De még mindig tartom, hoyg sikeresebb lenne egy értékként tárolni az időt, és dátumot. (És most élnék lehetőségemmel, és kiszedem a feni rossz megoldásomat, nehoyg valaki még megjegyezze...) LeGaS: A HAVING MAX-al nekem egy nagy NULL az eredmény... This post has been edited by zsola2: 2006. Mar 13., 19:31 -------------------- - egy blog a rengetegben -
|
|
|
2006. Mar 13., 20:22
|
|
Köszönöm mindenkinek, működik.
-------------------- ...
|
|
|
|
2006. Mar 14., 06:39
|
|
![]() Commander 1337 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: törzstag Posts: 5506 Joined: 03. May 25. From: Szeged Member No.: 38 |
Zsola: Igen, igazad van, jóval egyszerűbb lenne egyben tárolni. Bár a kettős rendezés - hacsak nincs több millió rekord - nem feltűnően lassít...
LeGaS: Az, hogy az ID-je a legnagyobb nem jelenti azt, hogy a date/time is a legnagyobb, mert ha én azt mondom, hogy ezt a hírt csak két hét múlva szeretném látni, de már most felviszem... BlackY -------------------- BlackY
Blog Új téma vagy tutorial Szerkesztő | Törzstag -- Hogyan kérdezzünk? Üvöltsük meg együtt a holdat: Wuff :D |
|
|
|
2006. Mar 14., 10:18
|
|
Tyűha! akkor meg biza tényleg dátum alapján. és akkor viszont tök jó, mert ha egyben tárolod a dátumot, akkor egyszerűen meg tudod annyival oldani, hogy
CODE "SELECT * FROM `table` WHERE `idobelyegcellaneve` <= NOW() LIMIT 1" TsoTso, lehet el kéne gondolkodni egy ilyen fícsöörn, amit BlackY is mond, hogy esetlegesen te adod meg neki a megjelenés dátumát, és akkor lehet jól előre írni! -------------------- - egy blog a rengetegben -
|
|
|
2006. Mar 14., 12:07
|
|
hmm..ez jó 5let neki is állok gyorsan
kösz -------------------- ...
|
|
|
|
2006. Mar 14., 13:19
|
|
![]() Másztör ![]() ![]() ![]() ![]() Group: törzstag Posts: 1002 Joined: 05. July 1. From: The Moon Member No.: 1135 |
Parse error: parse error, unexpected T_DOUBLE_ARROW, expecting T_PAAMAYIM_NEKUDOTAYIM in /export/cjb/user/cjb/d/r/dragondt/mailer/form.php on line 23
Megcsináltam és felraktam BlackY Scriptjét és ez lett belőle Csak próbaképpen raktam ide! de ezt kaptam submit után: CODE Parse error: parse error, unexpected T_DOUBLE_ARROW, expecting T_PAAMAYIM_NEKUDOTAYIM in /export/cjb/user/cjb/d/r/dragondt/mailer/form.php on line 23 Plíz help! This post has been edited by Cony: 2006. Mar 14., 14:47 -------------------- Hardstyle is my style |
|
|
|
2006. Mar 14., 15:39
|
|
valahol lehet, hoyg a egy tömbel lenne gond?
-------------------- - egy blog a rengetegben -
|
|
|
2006. Mar 14., 15:58
|
|
![]() Másztör ![]() ![]() ![]() ![]() Group: törzstag Posts: 1002 Joined: 05. July 1. From: The Moon Member No.: 1135 |
BlackY kódjáról van szó, így nem hiszem.. itt a 23. sor:
CODE foreach($_POST as key => $post)
-------------------- Hardstyle is my style |
|
|
|
![]() ![]() |
| Lo-Fi Version | Time is now: 2012. May 23. - 10:43 |