![]() ![]() |
2004. Oct 22., 08:08
|
|
![]() új tag ![]() Group: tag Posts: 50 Joined: 04. October 22. Member No.: 499 |
Hi!
bocsi, kerestem idevágó segítséget a fórumokban, de nem találtam. a help tökéletes, éppen erre van szükségem (php switch get II), azonban a honlap amit készítek, angolul és magyarul is lesz. az a kérdésem, hogy ennek fényében hogyan módosul a php? mert ugye lesz egy kezdőlap, ahol lemegy egy flash intro, és aztán a user meg választhat hogy english - magyar. kérdés, hogy így is meg lehet-e oldalni php val? én lammer kezdő vaok php-ban tehát ne anyázzatok szóval: én így találtam ki: index.php >> ez a nyitólap, intro, meg nyelvválasztás. aztán ha eng, akkor indexeng.php >>>> oldaleng1.php, oldal2.php, stb uez magyarra: indexhun.php>>>>oldalhun1.php, oldalhun2.php,, etc. másik kérdés, hogy a kód helyére betöltődő oldal1, oldal2 stb tartalmazhat e swf grafikát? tehát azt is képes betölteni? ami ráadásul olyan, hogy egy külső txt file ból veszi a szöveget... megoldásért, segítségért hálás lennék thx |
|
|
|
2004. Oct 22., 08:34
|
|
|
Admin ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Admin Posts: 8049 Joined: 03. March 16. From: Hungary Member No.: 2 |
Szia!
amit kitaláltál működik, nyugodtan csináld úgy. A betöltődő oldalba meg nyugodtan tehetsz akár flasht is, működni fog. -------------------- |
|
|
|
2004. Oct 22., 09:12
|
|||||
|
bitwizard ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Admin Posts: 1265 Joined: 03. April 28. Member No.: 11 |
Na igy néz ki mondjuk a könyvtárszerkezeted. Igy átlátható, és tudod, hogy mi hol van. Az index.php-be igy rakod be a nyelvválasztást: index2.php?lang=HU és index2.php?lang=EN A delikvens klikkel és megérkezik az index2.php-ra de most már tudjuk, hogy milyen nyelvet akar használni. az index2.php első sorai:
Na ez egy egyszerű(?) és szép megoldása a problémádnak, illetve egy remek alap a 3-as switch/get tutoriálnak. -------------------- TLoF
Kepregeny.NET |
||||
|
|
|||||
2004. Oct 22., 10:45
|
|
|
Admin ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Admin Posts: 8049 Joined: 03. March 16. From: Hungary Member No.: 2 |
nah ezt én is kipróbálom otthon, lesz belőle egy III-as tutorial.
-------------------- |
|
|
|
2004. Oct 22., 16:16
|
|
![]() új tag ![]() Group: tag Posts: 50 Joined: 04. October 22. Member No.: 499 |
végtelenül hálás vagyok a kimerítő válaszért!!!!
nagyok vagytok. |
|
|
|
2004. Oct 22., 16:24
|
|
most már cask 1 aprócsak akérdés, mivel kezdő vagyok:P
Az index.php-be igy rakod be a nyelvválasztást: index2.php?lang=HU és index2.php?lang=EN #>>> ezt hova kell betenni? mi a szintaxisa? köszi még1x |
|
|
|
2004. Oct 22., 16:56
|
|
|
Ezt a linkbe kell majd betenni, amivel a belső lapokra hivatkozol.
-------------------- |
|
|
|
2004. Oct 22., 18:05
|
|||
|
bitwizard ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Admin Posts: 1265 Joined: 03. April 28. Member No.: 11 |
-------------------- TLoF
Kepregeny.NET |
||
|
|
|||
2004. Oct 23., 08:39
|
|
további már már bosszantó kérdésem:>>>
az 'Ide jön a tetszőleges html kód amit meg akarsz minden lapon jeleníteni' résznél. hogyan tudom elérni, hogy a menü is változzon>>> angol/magyar.. ezenfelül, ha egy aloldal (...en/cegunkrol.php) semmi másban nem változik, csak a megjelenített szövegben, tehát grafika, menü, stb minden ugyanaz, akkor csak azt a részt kell bemásolni ami változik? és az index2.php ba minden egyes oldal kódját be kell tenni? + ha beillsztem a lenti kódot, eltűnik minden a design ablakban a dreamweaverben:(( köszi. |
|
|
|
2004. Oct 23., 08:47
|
|
ja és még 1 eszembe jutott, ha már profika vannak, kihasználom:
meg lehet-e oldani, hogy egy weboldalon olyan fontot használjak, ami nincs a "célgépre" feltelepítve, de mégis úgy látszik, ahogyan azt én elképzeltem? pl jóskapistagézának nincs "JókisFont"a gépen, de a weblapon meg szövegként szerepel. css-ben ha megadom neki, akkor látszani fog nála? ezer köszi, bocs de ha profikkal találkozom, megkérdezek mindent ami eszembe jut(ezt még általánosba megtanultam) thx |
|
|
|
2004. Oct 23., 08:54
|
|||
![]() Frontend developer ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: moderator Posts: 5236 Joined: 04. August 2. From: Budapest Member No.: 413 |
Ja, van ilyen megoldás, egyik témában itt benne is van. Majd utánanézek. Amúgy képpel is meglehet csinálni, mondjuk ha szöveget írsz és azt akarod így, akkor arra nem alkalmas a kép. -------------------- LeGaS | Moderátor
Webfejlesztő blogom |
||
|
|
|||
2004. Oct 23., 08:54
|
|
![]() Penguinista ![]() ![]() ![]() ![]() Group: támogató Posts: 1181 Joined: 04. August 24. From: Inota Member No.: 444 |
Ez engem is érdekel.
|
|
|
|
2004. Oct 23., 09:09
|
|
![]() Frontend developer ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: moderator Posts: 5236 Joined: 04. August 2. From: Budapest Member No.: 413 |
-------------------- LeGaS | Moderátor
Webfejlesztő blogom |
|
|
|
2004. Oct 23., 10:22
|
|
|
-------------------- |
|
|
|
2004. Oct 23., 19:33
|
|||||
|
Ennél a kódnál sehogy
A dreamweaverrel kapcsolatban nem tudok segíteni én soha nem használtam. A másik két kérdéshez me ennyit, hogy olvasd mégegyszer át a tutoriálok, le van irva benne a kérdésre a válasz. Külső font hivásakor meg nem árt vigyázni hogy ezt csak az IE szereti lévén nagyon nem szabványos dolog. És mivel terjednek az alternativ böngészők ezzel azért gondban leszel. -------------------- TLoF
Kepregeny.NET |
||||
|
|
|||||
![]() ![]() |
| Lo-Fi Version | Time is now: 2012. May 23. - 10:44 |