![]() ![]() |
2004. Mar 9., 18:33
|
|
![]() új tag ![]() Group: tag Posts: 44 Joined: 04. February 25. Member No.: 264 |
Az lenne a kérdésem hogy egy html-és weblapba milyen kódot írjak be, hogy egy új ablakba megnyíljon egy új lap vagy egy *bmp kiterjesztésű kép?
|
|
|
|
2004. Mar 9., 19:04
|
|
|
régi motoros ;) ![]() ![]() ![]() ![]() Group: támogató Posts: 1421 Joined: 03. May 12. Member No.: 16 |
pl. <a href="pelda.html" target="_blank">új ablakban lesz a példa</a>
(értelemszerűen a vastagított rész a fontos neked) -------------------- |
|
|
|
2004. Mar 9., 23:39
|
|
|
Admin ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Admin Posts: 8049 Joined: 03. March 16. From: Hungary Member No.: 2 |
Taky válasza tökéletes megoldás, de legyen itt ha már témába vág, hátha vkinek kell majd:
http://www.layoutland.net/Generators/gpopup.htm -------------------- |
|
|
|
2004. Mar 9., 23:50
|
|
![]() új tag ![]() Group: tag Posts: 44 Joined: 04. February 25. Member No.: 264 |
Kösz!
|
|
|
|
2004. Mar 10., 10:24
|
|
|
bitwizard ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Admin Posts: 1265 Joined: 03. April 28. Member No.: 11 |
Megjegyzés: *.bmp helyett használj bármi mást.. és akkor kevesebben fognak szidni.
-------------------- TLoF
Kepregeny.NET |
|
|
|
2004. Mar 14., 09:54
|
|
|
tag ![]() ![]() Group: haladó tag Posts: 142 Joined: 04. February 14. Member No.: 258 |
-------------------- |
|
|
|
2005. Mar 11., 21:13
|
|
|
új tag ![]() Group: tag Posts: 21 Joined: 05. January 7. From: Budapest Member No.: 648 |
Sziasztok!
Abban kérnék segitséget, hogy van nekem egy javascriptem A kód: <script LANGUAGE="JavaScript"> <!-- Begin function popUp(URL) { day = new Date(); id = day.getTime(); eval("page" + id + " = window.open(URL, '" + id + "', 'toolbar=0,scrollbars=0,location=0,statusbar=0,menubar=0,resizable=0,width=420,height=420,left = 312,top = 184');"); } // End --> </script> bodyban: onLoad="javascript:popUp('Movie2.html')" 5let valakinek? P Jr. -------------------- Everybody loves sunshine...
|
|
|
|
2005. Mar 12., 01:10
|
|
|
bitwizard ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Admin Posts: 1265 Joined: 03. April 28. Member No.: 11 |
ha a body onloadban rakod, akkor tényleg mindig meg fogja nyitni amikor megnyilik a lap. rakd valami olyan helyre ami csak a főlapon van, és akkor csak ott fog megnyilni.
-------------------- TLoF
Kepregeny.NET |
|
|
|
2005. Mar 12., 03:15
|
|
|
új tag ![]() Group: tag Posts: 21 Joined: 05. January 7. From: Budapest Member No.: 648 |
Köcce
-------------------- Everybody loves sunshine...
|
|
|
|
2005. May 11., 15:00
|
|
![]() új tag ![]() Group: tag Posts: 7 Joined: 05. May 6. Member No.: 980 |
QUOTE(Harder @ 2004. Mar 10., 00:39) http://www.layoutland.net/Generators/gpopup.htm (jelen pillanatban legalabbis) inkabb http://www.layoutland.net/generators/popup.htm -------------------- i:baman
|
|
|
|
2005. May 12., 12:29
|
|
sztok!
az en jelenlegi kerdesem asszem leginkabb ebbe a threadbe fer be. van egy web, ami 800x600-as ablakban szeret lenni, ugy szep, ugy jo. ez a legegyszerubben van megoldva jelenleg: az index.html teljes, normal ablakos, es onnan az elso (lenyegi) oldal javascript megoldassal mar no-decoration 800x600 meretben nyilik meg, igy a barhova maszkalas szinten ezen 'keretek' kozott zajlik. azonban most az derult ki, hogy praktikus lenne, ha direkt modon lehetne hivatkozni egyes lapokra (http://www.blablabla.hu/bla/bla/bla.html), melyek azonban ilyen modon normal ablakba kerulnek, ami nem nez ki jol (esztetikum rulez). tehat szeretnek beilleszteni sok-sok(!) oldalba valami olyan scriptet, ami a meghivott lapot atdobja a mar emlitett formaba. jo lenne, ha ez univerzalis lenne, azaz a script maga nem tartalmazna az adott oldal nevet, mert akkor egyenkent kellene megcsinalnom. ha van arra lehetoseg, hogy (laikusan mondva) onLoad=self, azaz magat toltse be az oldal, akkor baromi egyszeru dolgom van egy jo szovegszerkesztovel, hisz akkor gyakorlatilag egyetlen gombnyomas tobb szaz oldal esetben is. felteve persze, hogy valami olyan helyre kerul a script, amely karaktersor minden oldalban ugyanott van. ebben pedig azert tudok jelen pillanatban remenykedni, mert az eddigi kutatasok soran olyat mar talaltam (egyszeru atmeretezesre), hogy: <!-- function resize() { window.resizeTo(800,600); } //--> </SCRIPT> </HEAD> <BODY ONLOAD="resize()" ...... es ez pont az, ami konnyen kezelheto, hiszen a '<BODY' betuhalmazt "megfogva" mehetne a dolog. tulajdonkeppen minden reszfunkciora talaltam scriptet, de mivel nem ertek a temahoz, nem ismerem a szintaktikat, nem tudom osszerakni oket egy egyseges, es mukodo script formajaba. jo lenne, ha a 800x600 uj - a kepernyo kozepen elhelyezkedo - ablakban nyilna, mert a 'tabbed browsing' cuccoknal igen bosszanto - es ennel fogva egyszeruen rossz -, ha egy uj cim miatt az osszes egyeb tab-ot tartalmazo teljes bongeszo ablak ugrik ossze. az mar csak hab lenne a tortan, ha az uj kis ablak megnyilasa utan a teljes meghivott ablak (tab) tartalma torlodne, azaz egy 'blank page' maradna ott, tehat a lenyegi tartalom csak a 800x600-ban latszodna. de enelkul is tokeletesen elegedett lennek, ez aprosag. tenyleg sokat kutattam a neten ezutan, de csak reszmegoldasokat talaltam, es tul sok idom ment el vele, szeretnem, ha mar nem kellene tovabb molyolnom ezzel a feladattal. azt most hagyjuk (ha lehet), hogy tanuljam meg a javascriptet, mert egyreszt tudok a lehetosegrol, masreszt igen ritkan kell valami, es azt tobbnyire meg lehet talalni (eddig mindig megleltem valahogy), harmadreszt erre a modszerre most nincs idom :-) talaltam egy ilyet, ami majdnem tokeletes: var win=null; function NewWindow(mypage,myname,w,h,pos,infocus){ if(pos=="random"){myleft=(screen.width)?Math.floor(Math.random()*(screen.width-w)):100; mytop=(screen.height)?Math.floor(Math.random()*((screen.height-h)-75)):100;} if(pos=="center"){myleft=(screen.width)?(screen.width-w)/2:100;mytop=(screen.height)?(screen.height-h)/2:100;} else if((pos!='center' && pos!="random") || pos==null){myleft=0;mytop=20} settings="width=" + w + ",height=" + h + ",top=" + mytop + ",left=" + myleft + ",scrollbars=no,location=no,directories=no, status=no,menubar=no,toolbar=no,resizable=no";win=window.open(mypage,myname,settings); win.focus();} //--> </SCRIPT> </HEAD> <BODY onLoad="NewWindow('http://www.balabla.hu/blabla.html','popwin','800','600','center','front');" (bocs, ez talan szettordelodik, de nem baj, mert azzal a resszel nincs kerdes, az meretez, lecsupaszit, meg elhelyez) es mar csak egyetlen gond van: minden oldalnal kezzel be kellene 1rnom az oldal sajat URLjet, es ez az, ami lehetetlenne teszi a dolgot, leven nagyon sok oldal van. itt kene az a bizonyos altalam elkepzelt "self" dolog, azaz egy olyan valtozo, ami magara az oldalra vonatkozik. elore is koszonom, ha esetleg. ps.: meg annyit csak, hogy nem szeretnem hallani a jol ismert ellenervet, miszerint ilyet nem illik csinalni, mert a bongeszo ablaka a latogato tulajdona, amit en ne akarjak piszkalni. ez nem erdekel, egyreszt azert, mert hallottam mar, masreszt nem ertek egyet a felfogassal, harmadreszt ez egy kis kozosseg online elettere, es minden erintettnek tetszik igy a dolog, tud rola, hogy ez igy mukodik (fog mukodni), tehat semmi gyakorlati problema nincs a dologgal, ergo a megoldast szeretnem, semmi mast ;-) -------------------- i:baman
|
|
|
|
2005. May 12., 12:51
|
|
megtalaltam:
"NewWindow(''+self.location,'popwin','800','600','center','front');" azaz az URL valtozo uresen hagyva, es ahhoz (az uresseghez) hozzadva maga az adott dokumentum (ugye, mondtam, hogy valami "self" dolog lesz az! :-) viszont! arra jottem ra, hogy ez egy ordogi kor, mert a 800x600-ba betoltodo ablak az onmaga, tehat tartalmazza a scriptet, amiben benne van, hogy toltodjen be egy uj 800x600-as ablakba, es abban szinten benne van, hogy... es ennek nincs vege soha. es ez valoban megtortenik, mind az iexp, mint a ffox folyamatosan toltogeti onmagat (reszletkerdes, hogy az elso 800x600 utan nem nyit uj pop-up ablakot, hanem abba az elsobe dolgozik orulten). kellene tehat valami elagazas a sciptbe, vizsgalando, hogy mar 800x600-ban van, vagy meg nem. kosz. -------------------- i:baman
|
|
|
|
2005. May 20., 10:52
|
|
hat, nem tudom, hogy kik olvassak ezt a forumot, de az biztos, hogy fingjuk sincs a javascript-rol
if (window.name!='popwin') azaz valoban egy sima elagazas, mely megnezi, hogy a generator scriptben megadott nevet (popwin) viseli-e az ablak, es ha igen, akkor nem dobja at, de ha nem-egyenlo, akkor lefut, es kirak. es a draga ember meg arra az aprosagra is odafigyelt, hogy a popup letrehozasaval egyidoben a hatterben marado nagy (teljes) ablak tartalmat megvaltoztathassam automatikusan: document.location.href='valami.html' itt erdemes (az en esetemben) abszolut hivatkozassal elni, mivel tobb szinten, sok fajlba kell elhelyeznem a scriptet, tehat a relativ utvonal nem hasznalhato. en a nyitooldalt adtam meg a valami.html helyett, de lehet gyartani egy teljesen ures lapot is, es arra hivatkozni http://www. megoldassal. a popup nyito resz atkerult a BODY-bol a HEAD-be, mert miert ne, es mert igy egyutt van az egesz cucc: CODE <script LANGUAGE="JavaScript" TYPE="text/JavaScript"> <!-- var win=null; function NewWindow(mypage,myname,w,h,pos,infocus){ if(pos=="random"){myleft=(screen.width)?Math.floor(Math.random()*(screen.width-w)) :100;mytop=(screen.height)?Math.floor(Math.random()*((screen.height-h)-75)):100;} if(pos=="center"){myleft=(screen.width)?(screen.width-w)/2:100;mytop=(screen.height)?(screen.height-h)/2:100;} else if((pos!='center' && pos!="random") || pos==null){myleft=0;mytop=20} settings="width=" + w + ",height=" + h + ",top=" + mytop + ",left=" + myleft + ",scrollbars=no,location=no,directories=no,status=no,menubar=no, toolbar=no,resizable=no"; win=window.open(mypage,myname,settings); win.focus();} if (window.name!='popwin') {NewWindow(''+self.location,'popwin','800','600','center','front'); document.location.href='http://www.enoldalam.hu/' } //--> </SCRIPT> </HEAD> <BODY BGCOLOR=....... na szevasztok, tovabbi jo punnyadast! -------------------- i:baman
|
|
|
|
2005. Jul 30., 13:15
|
|
|
új tag ![]() Group: tag Posts: 4 Joined: 05. July 30. Member No.: 1234 |
Segítséget kérek valakitől! Dreeamweawerben szeretnék beágyazni egy javascript kódot, hogy az oldal elhagyásakor felbukkanjon egy reklám ablak. Működik, csak van egy kis szépséghiba. Amikor bezárul az oldal és megnyílik a kis ablak először egy üres ablak nyílik meg egy pillanatra, majd utánna nyílik meg a rendes reklámablak és az előző eltünik. Tehát, mintha duplán nyílna meg, csak az első üres és eltünik. Remélem érthetően írtam le. A kód a köv.: <head> részben CODE <script> function nyit(szeles,magas,oldal,cimke){ var windowX = (window.screen.width-szeles)/2-150; var windowY = (window.screen.height-magas)/2; var s="width="+szeles+",height="+magas; uzenetablak = window.open("","ujablak",""+s); uzenetablak.resizeTo(szeles,magas); uzenetablak.moveTo(windowX,windowY); var frameString=""+ "<html>"+ "<head>"+ "<title>"+cimke+"</title>"+ "</head>"+ "<frameset rows='*,0' framespacing=0 border=0 frameborder=0>"+ "<frame name='top' src='"+oldal+"' scrolling=no>"+ "<frame name='bottom' src='about:blank' scrolling='no'>"+ "</frameset>"+ "</html>" uzenetablak.document.open(); uzenetablak.document.write(frameString); uzenetablak.document.close(); } </script> <body> részben: CODE <body onUnload="nyit(400,300,'reklamoldal.htm','Reklám')"> Köszi előre is! gzsu --- Megformáztam az üzeneted, hogy könnyebben áttekinthető legyen, remélem nem gond. Üdv, LeGaS This post has been edited by LeGaS: 2005. Jul 30., 13:43 |
|
|
|
2005. Jul 30., 13:33
|
|
![]() Segítség, lehugyoz a fa! ![]() ![]() ![]() ![]() Group: törzstag Posts: 1848 Joined: 05. April 25. From: Magyarország / Kecskemét Member No.: 966 |
-------------------- |
|
|
|
![]() ![]() |
| Lo-Fi Version | Time is now: 2012. May 23. - 10:50 |