![]() ![]() |
2007. Nov 22., 11:29
|
|
|
Admin ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Admin Posts: 8049 Joined: 03. March 16. From: Hungary Member No.: 2 |
Killroy kérésére a topic megnyitva.
QUOTE Szeretnék egy új topicot nyitni a programozás fórumon, de még nincs hozzá privilégiumom. Rendszeresen olvasom a tutorial.hu-t és a fórumot is. Régebben részt is vettem az egyik grafikai versenyen ahol a naprendszert kellett ábrázolni.
A topic meg amit nyiték, olyan programról/programokról szólna ami autómatikusan elküld sql parancsokat a mysql-be bizonyos időközönként. Pl. egy hírdetés 30 nap múlva törlődjön, vagy 30 naponként csináljon egy backup-ot erről a tábláról. stb... De persze nem kell mysql-hez szorosan kapcsolódni, de a lényeg az ez lenne. -------------------- |
|
|
|
2007. Nov 22., 17:06
|
|
|
tag ![]() ![]() Group: tag Posts: 157 Joined: 05. February 27. From: Budapest Member No.: 793 |
Köszi a topicot!
Azért hozattam létre ezt a topicot mert biztos rengetegen vannak még rajtam kívül akiket foglalkoztat a dolog. Két programnak néztem utána a neten, mégpedig a phpmyBackup Pro és a Backup SQL Studio. (Ha esetleg valaki tud ezeknél jobb programot, azt szivesen fogadom.) A kettő közül amit ki is próbáltam az a phpmyBackup pro. Meg kell adni, hogy milyen időközönként történjen a biztonsági mentés és ad egy scriptet amellyet el kell helyezni egy php fájlban, majd annak folyamatosan futnia kell a szerverrel együtt. Ezzel csak az a probléma hogy egyszer lefut a program és vége az egésznek, szóval én úgy gondolom, hogy kéne egy kiegészítő script ami bizonyos időközönként lefutatja ezt a scriptet. Jól gondolom? Ez hogyan működik a gyakorlatban, vagy van erre más, egyszerűbb megoldás. Várom a hozzászólásokat. A válaszaitokat előre köszönöm! |
|
|
|
2007. Nov 22., 18:33
|
|
|
új tag ![]() Group: tag Posts: 54 Joined: 07. August 2. From: Debrecen Member No.: 4117 |
Én egy ehhez hsaonló dolgot szertnék kérdezni.
időzíthető egy script? tehát megtudom-é azt csinálni, hogy egy szerverre felrakok egy mailküldő phpt és betom e állítani hogy az pl éjjel 2 kor menjen el vagy hasonló. |
|
|
|
2007. Nov 22., 19:06
|
|
![]() Commander 1337 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: törzstag Posts: 5506 Joined: 03. May 25. From: Szeged Member No.: 38 |
cron.
Ha az nincs, akkor a phpcron is jó (minden kéréskor elindítod az a listán levő szkripteket. Cserébe ha nincs látogatottságod, akár napokat is csúszhat 1-1 lefutás) BlackY -------------------- BlackY
Blog Új téma vagy tutorial Szerkesztő | Törzstag -- Hogyan kérdezzünk? Üvöltsük meg együtt a holdat: Wuff :D |
|
|
|
2007. Nov 22., 20:42
|
|
![]() WebPillangó ![]() ![]() ![]() ![]() Group: törzstag Posts: 1047 Joined: 06. June 29. From: Sepsiszentgyörgy Member No.: 2566 |
Szerver cron? Vagyis a linux idoleges programfuttatasa? :-/
-------------------- |
|
|
|
2007. Nov 23., 00:07
|
|
![]() Commander 1337 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: törzstag Posts: 5506 Joined: 03. May 25. From: Szeged Member No.: 38 |
-------------------- BlackY
Blog Új téma vagy tutorial Szerkesztő | Törzstag -- Hogyan kérdezzünk? Üvöltsük meg együtt a holdat: Wuff :D |
|
|
|
![]() ![]() |
| Lo-Fi Version | Time is now: 2012. May 23. - 11:08 |