![]() ![]() |
2004. Nov 17., 01:11
|
|
|
tag ![]() ![]() Group: tag Posts: 170 Joined: 04. March 9. From: Budapest Member No.: 272 |
Hi!
Most nézegettem, az internetes radiókat és kiváncsi lettem, hogy hogyan csinálják ezt. Azt már tudom, hogy amivel csináljak az a shoutcast, de a működésére nem kaptam választ a leírásból, mert gyenge vagyok angolból -------------------- |
|
|
|
2004. Nov 17., 01:34
|
|
|
Altartalékos ![]() ![]() ![]() ![]() Group: törzstag Posts: 1930 Joined: 03. December 8. Member No.: 213 |
Jeah, shoutcasttel lehet pl.
Ez ugy megy h van egy "dj" aki a sajat neterol adja a stream-t ehhez van kulon winamp plugin. Es a shoutcast szerver meg broadcastolja a zenet, igy nem a te netedet terhelo a tobbi felhasznalo. 2. Letoltod, kicsomagolod, beallitod, ./sc_serv roviden |
|
|
|
2004. Nov 17., 01:57
|
|
|
tag ![]() ![]() Group: tag Posts: 170 Joined: 04. March 9. From: Budapest Member No.: 272 |
Köszi a gyors választ!
Gondoltam, hogy valahogy így működik, de nem voltam biztos benne. -------------------- |
|
|
|
2004. Nov 17., 01:59
|
|
|
Bár használni nem fogom! Ahoz lassú a feltöltési sebességem
-------------------- |
|
|
|
2004. Nov 17., 17:00
|
|
|
tag ![]() ![]() Group: haladó tag Posts: 142 Joined: 04. February 14. Member No.: 258 |
Mondana vki egy linket? Kíváncsi lettem
-------------------- |
|
|
|
2004. Nov 17., 17:38
|
|||
![]() Frontend developer ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: moderator Posts: 5236 Joined: 04. August 2. From: Budapest Member No.: 413 |
-------------------- LeGaS | Moderátor
Webfejlesztő blogom |
||
|
|
|||
2004. Nov 18., 14:15
|
|
|
Három üzemmódban van lehetőség NetRádiót üzemeltetni, mind a háromnál a rádiószerverre kell eljutattni az adást, mely ezután azt továbbsugározza.
Első lehetőség: Szerveren tárolt mp3 file-ok állandó szünetmentes lejátszása. Itt egy megadott könyvtárban kell elhelyezni a lejátszani kívánt file-okat, a szerver megadott időközönként elkészíti a lejátszási listát, melyalapján a sugárzás történik. Példa adó, az Amerikai Egyesült Államokban üzemelő szerver sugárzásával: http://savetofile.net:8010 Példa adó, Magyarországon üzemelő szerver sugárzásával: http://europa.newfruits.com:8010 A cím megnyitása: Winplayerrel: File menü=> hely lejátszása (url megnyitása) A cím megnyitása: Windows MediaPlayerrel: File menü=> hely lejátszása (url megnyitása) Jelenleg 56 KBPS-os sávszélességgel sugároz, azaz minimum ekkora sávszélességre van szükség a vételhez. Természetesen van lehetőség arra is, hogy a 32 KBPS sebességgel történjen a lejátszás, de az igen gyenge minőség lenne. Nagyobb sávszélességénél a rádióadás akár a 64 KBPS többszöröse is lehet, mely akár cd minőséget biztosít. Második lehetőség: Már üzemelő netrádió adás továbbítása. Ebben az esetben egy üzemelő rádióadás műsorát fogjuk fel és sugározzuk tovább, ez teljesen szerveroldalról történik azaz nem igényel emberi beavatkozást. Harmadik lehetőség: Saját számítógépünkön állítjuk elő a műsort. Ez lehet - Előre rögzített mp3 műsor vagy lejátszási lista alapján összeállított műsor. - Élőadás, mikor valósidőben történnek a lejátszások illetve mikrofonhasználat is történik. Ilyenkor a Winamp lejátszóprogramba általunk biztosított beépített sugárzómodul gondoskodik arról, hogy a szerverre eljusson a kívánt kevert adás. A keverések Winamp-al történhetnek meg vagy Winamp kompatibilis, már meglévő programokkal. A rádiószerverre a világ bármely pontjából lehet sugározni, természetesen a sugárzáshoz jelszó szükséges. A szerveren 5 adó üzemltethető egy státusszal ezenbelül pedig 3 lejátszási minőség választható -------------------- |
|
|
|
2004. Nov 18., 14:16
|
|
|
Lehet, hogy mégis lesz netradióm
-------------------- |
|
|
|
2004. Nov 18., 16:28
|
|
|
Altartalékos ![]() ![]() ![]() ![]() Group: törzstag Posts: 1930 Joined: 03. December 8. Member No.: 213 |
Hat mi adunk ilyen szolgaltatast, szoval ha vki kedvet kap radio kesziteshez, az keressen engem es megbeszeljuk a reszleteket
|
|
|
|
2004. Nov 18., 17:32
|
|
|
Admin ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Admin Posts: 8049 Joined: 03. March 16. From: Hungary Member No.: 2 |
Küldd át légyszi hogy a lapotok szerveretek cime, mit vállaltok stb..
-------------------- |
|
|
|
2004. Nov 18., 17:46
|
|
|
PÜ ment
|
|
|
|
2004. Nov 18., 18:21
|
|
![]() törzstag ![]() ![]() ![]() ![]() Group: törzstag Posts: 1391 Joined: 04. October 29. Member No.: 506 |
Én már csináltam ilyet régebben
Meglehet azt is csinálni hogy nem a winampról szól a zene hanem egy külső mix programról akár milyen csak a winampot elindítod beindítod az adást a hangerőszabályzót felvételre állítod és akkor ha más progin szól a zene lehet az winmedia player atomixmp3 mix vibes pro sorolhatnám, sőt ebből kiindulva lehet összekapcsolni a gépet különböző külső rendszerekkel lehet az keverő pult stb.. rengeteg lehetőség van csak gyors net kell gyakorlatilag. |
|
|
|
2004. Nov 19., 02:00
|
|
|
bitwizard ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Admin Posts: 1265 Joined: 03. April 28. Member No.: 11 |
Nem kell, egy 128 kbites upload mellett már lehet jó müsort nyomatni.
Csak kell egy szerver a tuloldalon -------------------- TLoF
Kepregeny.NET |
|
|
|
2004. Nov 24., 15:58
|
|
|
új tag ![]() Group: tag Posts: 63 Joined: 04. October 14. Member No.: 488 |
engem az érdekelne hogy tudom megcsinálni hogy az utolsó 10 számot kiirja ami ment! ami most megy: és hogy aktiv e a rádió :|
phpba ha lehet! előre is kösze!!! |
|
|
|
2004. Nov 24., 18:05
|
|
|
Van a shoutcastnek webes felulete, az kiirja, de ha te mas formaban, vagy mondjuk a lapodon szeretned megjeleniteni, akkor van az a lehetoseg, hogy nyitsz egy kapcsolatot szerver fele, lekered errol a webes feluletrol a uccso 10 szamot, majd ezt a par bajtos html szoveget feldolgozod (egy tombbe teszed mondjuk a szam cimeket a felesleget meg eldobod)
|
|
|
|
![]() ![]() |
| Lo-Fi Version | Time is now: 2012. May 23. - 11:15 |