![]() ![]() |
2005. Aug 4., 13:36
|
|
|
új tag ![]() Group: tag Posts: 5 Joined: 04. November 24. Member No.: 535 |
Helló Mindenki!
A problémám a következő. Van egy csomó apró képemem, amiből egy nagy, egészet kellene csinálni. A apró képek a következőképpen rakják össze a nagyot: kép1-1kép1-2kép1-3.....kép1-m kép2-1kép2-2kép2-3....kép2-m . . . . képn-1képn-2képn-3.....képn-m Az odáig rendben van, hogy megnyitom az első képet, majd a második képet, a második képet áthúzom az elsőre, melléillesztem, layer-eket összeolvasztom(merge), majd veszem a harmadikat, és így tovább. A probléma az, hogy nagyon sok apró képből áll össze, és ezt automatizálnom kellene. Meg lehet ezt oldani Photoshop 8-ban? Segítségeteket előre is köszönöm! |
|
|
|
2005. Aug 4., 14:44
|
|
![]() Most mi legyek? ![]() ![]() ![]() ![]() Group: törzstag Posts: 2474 Joined: 05. February 5. From: Sopron Member No.: 721 |
http://www.tutorial.hu/content/view/399/25/
itt talán valahol lesz... -------------------- Tirion | tutorial.hu fórum törzstag
Echo of Dalriada Deviantart: http://gergogilicze.deviantart.com az angolomon meg nemröhögni "Úgy látszik, nem akkor érkezünk el a tökéletességhez, amikor már nem lesz mit hozzátennünk, hanem akkor, amikor már nem lesz mit elhagynunk." Saint Exupéry: Az ember földje Legújabb munkám: Mirka |
|
|
|
2005. Aug 4., 14:50
|
|
![]() Segítség, lehugyoz a fa! ![]() ![]() ![]() ![]() Group: törzstag Posts: 1848 Joined: 05. April 25. From: Magyarország / Kecskemét Member No.: 966 |
Csinálsz rá egy actiont és meg van oldva....
-------------------- |
|
|
|
2005. Aug 4., 15:34
|
|
|
Admin ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Admin Posts: 8049 Joined: 03. March 16. From: Hungary Member No.: 2 |
Ha jól értettem a dolgot, akkor ezt nem fogja tudni megcsinálni a photoshop.
-------------------- |
|
|
|
2005. Aug 4., 15:34
|
|
![]() pa-le-ri-no-fu-kö-té-sü ![]() ![]() ![]() Group: haladó tag Posts: 583 Joined: 05. March 18. Member No.: 855 |
szntem php+GD-vel is megold6ó ha azonos méretűek a képek.
-------------------- |
|
|
|
2005. Aug 4., 16:32
|
|
|
bitwizard ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Admin Posts: 1265 Joined: 03. April 28. Member No.: 11 |
Én egyszer csináltam ilyen scriptet phpban az 1024*768 -as képek voltak tiz részre feldarabolva, egységes elnevzeési konstrukcióval. kb 2 napig irtam és tesztelem a scriptet, de utánna több mint 4000 képet alig 2 óra alatt megcsinált a script. Mindenesetre érdekes matematikai feladatokat kell megoldani.
-------------------- TLoF
Kepregeny.NET |
|
|
|
2005. Aug 4., 17:06
|
|
|
új tag ![]() Group: tag Posts: 5 Joined: 04. November 24. Member No.: 535 |
Köszönöm szépen a válaszokat!
A "Picture Package" nagyszerűen alkalmazható lenne erre, ha nem 111x77 darab képből állna össze a nagy képem A kis képek mérete 50x50 pixel és .jpeg képek. A képek nevei: kepM-N, ahol M a sort, az N pedig az oszlopot jelenti, ahová kerül. Ha jól látom, a "Picture Package" layer-ekkel dolgozik, megpróbálok erre kitalálni egy scriptet, ha lehet ilyet a photoshop-ban. A "php+gd"-ből a gd micsoda? PHP-vel elboldogulok, egy két kissebb scriptet már írtam benne, illetve a képek egy programmal való nézegetését, már VB.Net-ben megoldottam, de szeretném ha egy teljes jpeg-ben is meglenne a nagy kép. Azt, hiszem amiről TLoF beszél, az kell nekem. Hogy tudok scriptet írni? Mint említettem VB-ben már meg van, de a photoshop-ot csak néhány nagyon alap dologra használtam még. Segítségeteket előre is köszönöm! |
|
|
|
2005. Aug 4., 17:14
|
|
![]() Segítség, lehugyoz a fa! ![]() ![]() ![]() ![]() Group: törzstag Posts: 1848 Joined: 05. April 25. From: Magyarország / Kecskemét Member No.: 966 |
A gd egy kiegészítés php-hez, ami képek manipulására használatos. Ahhoz, hogy képekkel dolgozhass (méretezés, színezés, forgatás, stb...) szükséged van a gd könyvtárra. Én javaslom, hogy nézz szét ezen a két helyen:
http://www.hotscripts.com/PHP/Scripts_and_...tion/index.html http://www.hotscripts.com/PHP/Scripts_and_...tion/index.html Itt rengeteg ingyenes, előre megírt szkriptet találsz ilyen célokra! Vigyázz, akad olyan, ami nincs ingyen, viszont azt észre fogod venni! -------------------- |
|
|
|
2005. Aug 29., 21:56
|
|
![]() törzstag ![]() ![]() ![]() ![]() Group: törzstag Posts: 1391 Joined: 04. October 29. Member No.: 506 |
Hát ha ilyenre gondoltál akkor ilyet nagoyn egyszerű ps-ben csinálni
file/automate/contact sheet 8-asban már 100% benne van ez még mikor ismerketem a progival akkor csináltam az a lényege hogy iszonyat nagy méretben kell csinálni, még ennél is nagyobban mint az egyén ilyen 2000 fölötti felbontásban iszonyat sok képpel és akkor ha kicsinyíted mondjuk 1024-be akkor fog igazán jól kirajzolódni az alak mint itt a kisképen is..... This post has been edited by dzsoco: 2005. Aug 29., 21:59 |
|
|
|
2005. Aug 29., 21:59
|
|
![]() Most mi legyek? ![]() ![]() ![]() ![]() Group: törzstag Posts: 2474 Joined: 05. February 5. From: Sopron Member No.: 721 |
Szerintem az előző emberke gondolt ilyenre.
... Hol volt akkor még a 8-asom mikor azt kérdezték ... -------------------- Tirion | tutorial.hu fórum törzstag
Echo of Dalriada Deviantart: http://gergogilicze.deviantart.com az angolomon meg nemröhögni "Úgy látszik, nem akkor érkezünk el a tökéletességhez, amikor már nem lesz mit hozzátennünk, hanem akkor, amikor már nem lesz mit elhagynunk." Saint Exupéry: Az ember földje Legújabb munkám: Mirka |
|
|
|
2005. Aug 29., 22:00
|
|
![]() törzstag ![]() ![]() ![]() ![]() Group: törzstag Posts: 1391 Joined: 04. October 29. Member No.: 506 |
|
|
|
|
2005. Aug 29., 22:02
|
|
jajj... bocsánat nem szóltam. egy másik témára gondoltam hirtelen ahogy így megláttam a képet amit beraktál.
-------------------- Tirion | tutorial.hu fórum törzstag
|
|
|
2005. Aug 29., 22:03
|
|
Egyébként én is elnéztem a te hozzászólásodat
|
|
|
|
2005. Aug 30., 06:38
|
|
akkor jó
-------------------- Tirion | tutorial.hu fórum törzstag
|
|
|
| 777 |
2005. Aug 30., 09:02
|
|
Vendég |
Photoshopban könnyű automatizálva megoldani...
Írni kell egy Photoshop JS scriptet. Valahol a PS (CS2) mappájában van erre egy doksi. Ha sok időm lesz, megírom ha még kell... |
|
|
|
![]() ![]() |
| Lo-Fi Version | Time is now: 2012. May 23. - 11:20 |