![]() ![]() |
2003. Aug 27., 22:39
|
|
|
Admin ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Admin Posts: 8049 Joined: 03. March 16. From: Hungary Member No.: 2 |
Honlapja: http://spgm.sourceforge.net/
m?ködés közben: http://www.gyik.com/galeria/ illetve egy jóval komolyabb lapot is kiszolgál: http://www.kepregeny.net Íme egy nagyon cool galéria "készít?" cucc, amit ezúton is köszönök TLoF-nak, hogy ajánlotta. Nem egy bonyolult script, nem kell hozzá SQL, elég a PHP. Csak fel kell tölteni a szerverre, egy pár dolgot beállítani (nagyon jól commentezett szerintem), majd a "gal" könyvtárba betenni a képeket (könyvtárakra, alkönyvtárakra szétválogatva) Ami nagyon tetszik benne: - a már említett "nem kell hozzá SQL" dolog - hogy a könyvtárak nevéb?l készíti a honlapra is a könyvtárakat (nem kell ezeket külön fabrikálni, meg hogy melyik kép hova menjen stb.) - 1 könyvtárba kerül a nagykép meg a kiskép is (ez utóbbi egy _thb_ el?taggal), igy nincs szükség mindig külön alkönyvtárakba pakolni a thumbnail-eket. - grafikalilag is egyszer?en módosítható - gyors - magyar nyelvi kiegészítés is van hozzá - ... stb ... Mindenképp érdemes kipróbálni, mert bár nem tud annyit mint pl. egy Coppermine, de ha "csak" egyszer?en és gyorsan képeket akarsz megosztani a neten, akkor tökéletes választás. -------------------- |
|
|
|
2003. Aug 28., 09:47
|
|
|
bitwizard ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Admin Posts: 1265 Joined: 03. April 28. Member No.: 11 |
Erre nem tudok mit mondani..
Az spgm tényleg jó dolog spajot a fejleszt? pedig elég keményen halad az általa kitüzött célok megvalósítása felé.. És jól fogadja a kritikákat, patch-eket. (nekem kb 100 sorom van az spgm kódjában, plussz a ferdítés) Plussz amit a képregeny.net -en látni azon történt "kissebb" módosítás, de szerintem a következ? verizóban ezek egy része vissza köszön majd. Az biztos, hogy pl fw-re, vagy egyébb csak php képes free hostingba jól jön, ha az ember galériát akar. -------------------- TLoF
Kepregeny.NET |
|
|
|
2003. Dec 25., 09:03
|
|||
|
haladó tag ![]() ![]() ![]() Group: törzstag Posts: 759 Joined: 03. May 1. Member No.: 13 |
Ismerős nevet lehet látni a nyelvi fordítást végzők névsorában -------------------- |
||
|
|
|||
2003. Dec 25., 11:38
|
|
|
Admin ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Admin Posts: 8049 Joined: 03. March 16. From: Hungary Member No.: 2 |
Úgy bizony
-------------------- |
|
|
|
2004. Feb 15., 14:09
|
|
|
tag ![]() ![]() Group: haladó tag Posts: 142 Joined: 04. February 14. Member No.: 258 |
Hello!
Lenne egy kérdésem az SPGM-el kapcsolatban: Hogy lehet gyorsan és egyszerűen thumbnail-okat csinálni mert nekem nincs kedevem szórakozni mindenféle képátméretező progival....? Előre is köszi! Ja és már feltettem meg minden csak ezzel vannak a gázok. Itt nézhetitek meg: http://balucomix.uw.hu/gallery/index.php? +még 2 dolog: 1. Hogy lehet a fejléc helyett betenni valami logot (pl. nálam a BaLu-CoMiX-Galéria helyére)? 2. Olyat hogy lehet csinálni mint a képregény.net-nél hogy a könyvtárnevek mellé képet rakni? Na ennyi. Remélem tudtok segíteni. -------------------- |
|
|
|
2004. Feb 15., 19:06
|
|
|
leggyorsabban úgy tudsz thumbokat csinálni, hogy lokálisan vmi képnézegető biztos van a gépeden - irfanview, acdsee stb.... azokkal generálod őket, majd átnevezed _thb_* nevűekre pl. a total commanderrel.
-------------------- |
|
|
|
2004. Feb 17., 23:12
|
|||
|
bitwizard ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Admin Posts: 1265 Joined: 03. April 28. Member No.: 11 |
Én a thumbnail gyártásnál csalok A megoldás pedig az hogy a ha van egy / könyvtárad ebben van egy alma könyvtár
Akkor az alma könyvtárnál megjelenik a kép. Még kérdés? -------------------- TLoF
Kepregeny.NET |
||
|
|
|||
2004. Feb 23., 19:43
|
|
|
tag ![]() ![]() Group: haladó tag Posts: 142 Joined: 04. February 14. Member No.: 258 |
Köszi Harder & TLoF!
Igen van még kérdés mer elég kezdő vagyok még.... 1. Azt hogy lehet beállítani hogy úgy legyenek a képek mint a képregény.net-en? Mármint hogy 1 oldalon legyen 1 felső sor 6 thb-vel mer kicsit zavaró az alap rendszerezés.... 2. Hogy van 1 olyan problem ami elég fura... Szóval az van hogy felnyomtam 1 képregényt ott csücsül a szerveren és aszongya az SPGM hogy -egy marha nagy piros X- (tudjátok olyan mint amikor 1 képet nem tud megjeleníteni....) Hogy lássátok is miröl hablatyolok itt össze itt van 1 link: http://bcx12.uw.hu/index.php?spgmGal=Catwoman v2 009 Előre is köszi! -------------------- |
|
|
|
2004. Feb 23., 20:33
|
|||
|
haladó tag ![]() ![]() ![]() Group: törzstag Posts: 759 Joined: 03. May 1. Member No.: 13 |
Nconvert a megoldás, legyártja a thumbnail-eket és hozzárakja a _thb_ előtagot is, csak futtatni kell egy batch állományt, nagyon egyszerű. http://perso.wanadoo.fr/pierre.g/xnview/en...n_nconvert.html -------------------- |
||
|
|
|||
2004. Feb 24., 18:16
|
|
|
Biztos egyszerű de én nemtom használni mert mint már fentebb említettem tök béne vagyok még...
Leírnád nekem az én szintemen is? A progit már letöltöttem de nemtom mit csináljak vele... Előre is: KÖSZI! -------------------- |
|
|
|
2004. Feb 24., 19:36
|
|||
|
-------------------- |
||
|
|
|||
2004. Feb 24., 21:56
|
|
|
A konfig fileban beállítod, hogy hány kép legyen egy oldalon (6) és hány kép legyen egy sorban (6) és máris csak 1 sor van mindenhol.. De én valszeg vissza fogom állítani 5-re a képek számát.
Egyébbként pár jótanács: - Ne használj szóközöket a galléria nevében, használj helyette _ karatert. szóköznek jeleniti meg, de egyes böngészők (igen IE) szarul kezelik a szőközös, paraméter átadásokat. - A nem angol karakterek használata is kerülendő. - Kifejezettek kerülendő a # @ & " ' jelek használata galléira névben. This post has been edited by TLoF: 2004. Feb 24., 22:05 -------------------- TLoF
Kepregeny.NET |
|
|
|
2004. Feb 25., 13:51
|
|
|
köszi mindenkinek!!
-------------------- |
|
|
|
2004. Feb 25., 14:25
|
|||||
|
-------------------- |
||||
|
|
|||||
2004. Feb 25., 16:21
|
|||
|
C:\Program Files\Xnview\nconvert.exe létezik Nálad? -------------------- |
||
|
|
|||
![]() ![]() |
| Lo-Fi Version | Time is now: 2012. May 23. - 11:21 |