![]() ![]() |
2003. Sep 25., 09:47
|
|
|
Admin ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Admin Posts: 8049 Joined: 03. March 16. From: Hungary Member No.: 2 |
Kéne egy kis segítség, hátha ért hozzá valaki, mert nekem elég új a téma ..
Szal csináltam egy videót otthon a képernyőn megjelenő dolgokról (phpnuke install), a MS alap kódekét használtam, AVI lett (igaz böszme nagy), és otthon nekem tökéletesen lejátsza a gép, bárhogy próbálom megnézni. a video adatai: méretek: 857x696 időtartartam: 06:34 64.6MB tömörítetlenül, RAR-ral csomagolva viszont már csak 984kb szoftver: CamStudio (freeware) Erre reggel bent nézem a melóhelyen, hogy itt mit látok, hát volt döbbdöbb .. XP default Mediaplayer-re úgy játsza le, mintha nem 100%-on menne a kép, hanem kisebben, és persze ettől olvashatlan az egész, megtörnek a betűk stb.. ha MediaPlayer Classic-val nézem, akkor azt csinálja, hogy a félbevágja a képet, és a videokép első 50%-át a képernyő 2. 50%-ában játsza le, illetve a videókép 2. 50%-át meg persze az ablak első 50%-ában. Most ez igy tudom nehezen érthető, de úgy képzeljétek el, hogy néztek egy videot, majd egy mozdulattal a képet eltoljátok jobbra, és ami amúgy kilógna az ablakból, azt visszateszik a bal oldalon üressé vált területre. Ha wincmd-ben F3 (nézőke) nyomok a videóra, akkor meg tökéletesen lejátsza az egészet. megnéztem egy kollega gépén, na persze ott is másképp csinálta ... na erre varrjatok gombot Van bármiféle ötlet, hogy mit tudnék csinálni? Próbáltam divx-be is tömöríteni tegnap, de az nem tetszett, mert bár alapban jóval kisebb fájlt gyártott mint ez a default avi (64MB helyett mondjuk csak 3.5 MB lett), viszont a divx-es movie-t már nem tudtam jobban betömöríteni RAR-ral sem, csak mondjuk 3.4MB lett a fent említett 984kb-tal szemben (és minőségre is rosszabb volt még) itt van az ominózus videó: phpnukeinstall.rar (984kb) -------------------- |
|
|
|
2003. Sep 25., 10:18
|
|
|
bitwizard ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Admin Posts: 1265 Joined: 03. April 28. Member No.: 11 |
Hmm.. nekem reccsenés nélkül, tökéletesen lejátszotta.. A klight pack van az xp-én.
-------------------- TLoF
Kepregeny.NET |
|
|
|
2003. Sep 25., 10:28
|
|
|
Admin ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Admin Posts: 8049 Joined: 03. March 16. From: Hungary Member No.: 2 |
Ez jó hír, thx
A felbontásod mekkora? Közben rájöttem, hogy amelyik gépen 800x600 a beállítás, ott pl. (legalábbis ezeken a gépeken) rosszul játsza le, mert ugye nem 100%-ra nyitja meg, és ronda lesz. -------------------- |
|
|
|
2003. Oct 8., 18:20
|
|||
|
régi motoros ;) ![]() ![]() ![]() ![]() Group: támogató Posts: 1421 Joined: 03. May 12. Member No.: 16 |
Sziasztok, gondoltam én is megnézem...elvégre a témámba vág De semmi... ezt a hibaüzit kapom, akármivel is nyitom meg:
Mi a gond?Hogy tudnám megnézni???? -------------------- |
||
|
|
|||
2003. Oct 8., 19:24
|
|
|
abszolut nem akar elindulni a video?
-------------------- |
|
|
|
2003. Oct 8., 20:22
|
|
|
régi motoros ;) ![]() ![]() ![]() ![]() Group: támogató Posts: 1421 Joined: 03. May 12. Member No.: 16 |
sajna nem. se Mediaplayerrel, sem BSPlayerrel, semmivel
-------------------- |
|
|
|
2003. Oct 9., 09:23
|
|
|
Harder,
mizujs a videóval? Miért nem lehet lejátszani? Sztem próbáld meg mégiscsak azt a divx-et is -------------------- |
|
|
|
2003. Oct 9., 09:43
|
|
|
Szia!
tegnap este nem volt időm megnézni a dolgot, ma du/este megnézem mi lehet a gond vele. max megnézem divx-vel is, bár azt sem tudom hogy kéne átkonvertálni -------------------- |
|
|
|
2003. Oct 9., 10:20
|
|
|
oks, várom a fejleményeket
-------------------- |
|
|
|
2003. Oct 9., 10:30
|
|
|
Esetleg annyit ha tudsz addig segíteni, hogy milyen programmal próbáljam este átkonvertálni? (nem nagyon ismerem ki magam köztük
vmi egyszerű használatú lenne a jó -------------------- |
|
|
|
2003. Oct 9., 11:52
|
|
|
Hát sajna semmi freeware progiról nem tudok, és a megkérdezetteim se
Talán itt nézd meg: http://www.divx.com/software/ Én is körbenézek hátha van vmi.... -------------------- |
|
|
|
2003. Oct 9., 11:54
|
|
|
Talán megpróbálhatnád az XP Movie Maker-ével..... nem kell túlbonyolítani, aki akarja úgyis átrakja magának olyan formátumba, amibe akarja. A mérete sem számít (egyelőre), mivel a "mindenki által nézhetőség" a fontos sztem. Nem?
-------------------- |
|
|
|
2003. Oct 9., 15:31
|
|
|
Köszi, megnézem majd
-------------------- |
|
|
|
2003. Oct 10., 15:16
|
|
|
Feltettem pár különböző kódekkel készült 10-20 másodperces kis videókat, a fájl nevében benne van a kódek is
http://www.gyik.com/temp/camstudio/divx.mp...fast.motion.avi http://www.gyik.com/temp/camstudio/divx.mp....low.motion.avi http://www.gyik.com/temp/camstudio/ligos.i....5.xp.video.avi http://www.gyik.com/temp/camstudio/microso...oft.video.1.avi http://www.gyik.com/temp/camstudio/microso...dia.video.9.avi aki tudja nézze meg pls, hogy melyik jó, melyik rossz stb.. -------------------- |
|
|
|
2003. Oct 10., 16:14
|
|
|
szia,
nekem az első kettőt minden hiba nélkül lejátszotta a MediaPLayer, a BSPlayer és a WinAmp is. A másik három sajna nem ment semmivel -------------------- |
|
|
|
![]() ![]() |
| Lo-Fi Version | Time is now: 2012. May 23. - 11:25 |