![]() ![]() |
2004. Mar 9., 01:51
|
|
|
tag ![]() ![]() Group: tag Posts: 170 Joined: 04. March 9. From: Budapest Member No.: 272 |
Hi!
A programozáshoz nem értek, ezért valami egyszerűbb módon szeretnék elhelyezni egy szavazót az oldalamon! (Hasonlót mint a http://www.gyik.com/ - lévő) Kérlek segítsetek! Előre is köszi! EaskwesT -------------------- |
|
|
|
2004. Mar 9., 06:42
|
|
|
Admin ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Admin Posts: 8049 Joined: 03. March 16. From: Hungary Member No.: 2 |
a gyik.com-on egy különálló szavazás script van, nem a mambo beépitettjét használom.
Én innen szedtem le anno: http://proxy2.de/scripts.php Advanced Poll 2.0.3 PHP-t és MySQL-t igényel a telepitése, a csomagban van leiras is hogy hogy kell feltenni, úgy emlékszem (már rég volt) nem volt vele semmi gond. -------------------- |
|
|
|
2004. Mar 9., 08:58
|
|||
|
(.)(.) ![]() ![]() ![]() ![]() Group: támogató Posts: 2431 Joined: 04. January 12. From: Eger Member No.: 235 |
kiraly ez a cim, koszi, sok hasznalos dolog van. -------------------- "Olyan csúnya vagyok, hogy a k**** is azt mondja, fáj a fejem."
|
||
|
|
|||
2004. Mar 9., 23:04
|
|
|
tag ![]() ![]() Group: tag Posts: 170 Joined: 04. March 9. From: Budapest Member No.: 272 |
Köszi a választ!
Ezt már én is leszedtem, de nem sikerült ki igazodnom rajta! Ha tud valaki egy olyan egyszerű leírást amin ki tudok igazodni azt nagyon megköszönném! Előre is köszi! -------------------- |
|
|
|
2004. Mar 9., 23:44
|
|
|
Admin ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Admin Posts: 8049 Joined: 03. March 16. From: Hungary Member No.: 2 |
Ahogy nézem, lehet sql-ből és textfile-ból is használni, mindegyiknek van 1-1 könyvtára. Válaszd ki melyik szimpi (csendben megjegyzem szvsz -> sql), és annak a könyvtárnak a tartalmát töltsd fel a szerverre.
Innentől kezdve már elvileg egyszerű, idézem: Installation: 1. Open the configuration file 'config.inc.php' with a text editor and set up your database settings. $POLLDB["dbName"] = "YourDBName"; $POLLDB["host"] = "localhost"; $POLLDB["user"] = "YourUsername"; $POLLDB["pass"] = "YourPassword"; 2. Call the install script from your browser -> http://www.yourURL.com/poll/install.php Tehát: 1.) "config.inc.php" megnyitod editor-ban, és a lentebbi részeket kitöltöd 2.) böngészőben megnyitod a feltöltött install.php-t, pl.: http://www.szerverneve.hu/szavazas/install.php Onnantol kezdve mar gyorsan megy, ha az adatokat jol adtad meg az 1. pontban. -------------------- |
|
|
|
2004. Mar 10., 00:27
|
|
|
kicsomagolás után két könyvtár lett az eggyik a db a másik a textfile! A db-t választottam! Aztán instal közben ezt a hibaüzit kaptam: 504 Gateway Time-out
The server didn't respond in time. Elvileg a helyesen töltöttem ki mindent bár azt nem tudom hogy a dbName pontosan mi! Ez a kitöltésem: $POLLDB["dbName"] = "ultraweb"; $POLLDB["host"] = "ftp.uw.hu"; $POLLDB["user"] = "easkwest"; $POLLDB["pass"] = "44760d10"; $POLLDB["class"] = "class_mysql.php"; Mit rontottam el? -------------------- |
|
|
|
2004. Mar 10., 00:32
|
|
|
Nah ez így biztos nem lesz jó
vegyük egy példán keresztül: a honlap címe: mobil.uw.hu FTP-re ezekkel tudsz belépni: név= mobil / jelszó: 12345 $POLLDB["dbName"] = "mobil"; $POLLDB["host"] = "localhost"; $POLLDB["user"] = "mobil"; $POLLDB["pass"] = "12345"; A dbname mindig az a név, amivel regisztráltál tárhelyet. a host asszem minden magyar szolgáltatónál (de külf-ön is legtöbbször) "localhost" a user név az szokott lenni, mint ami a regisztrált tárhely név is, tehát megegyeznek a pass meg a jelszót jelenti (password) -------------------- |
|
|
|
2004. Mar 10., 00:43
|
|
|
Woov Köszi!
Edig ok, de hogyan tovább? Nézdd meg légyszi easkwest.uw.hu -------------------- |
|
|
|
2004. Mar 10., 01:09
|
|||||||
|
Hát ott van a lapon, hogy mit kell csinálni figyu, ezt a szavazást ugye a honlapod egy lapján szeretnéd beilleszteni... annak a fájlnak addj "php" kiterjesztést, majd kövesd az utasításokat:
tehát ezt a kódrészletet a lapba kell beilleszteni, méghozzá legfelülre a forrásban, mielőtt bármiféle HTML kód jönne. pl. így fog kinézni a dolog:
Aztán a lapba oda, ahova majd azt akarod hogy a szavazás megjelenjen, szúrd be az alábbi kódot, mely 3 lehetőséget is felsorol:
értelemszerűen az egyiket bent kell hagyni, kettőt meg törölj. Hogy melyik hogy néz ki, azt látod a lapodon, ezek vannak a jobb oldalon. -------------------- |
||||||
|
|
|||||||
2004. Mar 10., 02:07
|
|
|
Köszike!
Sikerült, de további kérdés merült fel! Próbáltam rájönni hogy hogyan kell de nem sikerált! Hogyan tudom lenullázni a szavazatok számát? Hogyan tudom átírni a szavazandó feliratokat? Bocsi a sok kérdésért! -------------------- |
|
|
|
2004. Mar 10., 07:03
|
|
|
Mindkettőt az admin felületen lehet megtenni. ( http://www.szerverneve.hu/szavazas/admin/ )
-------------------- |
|
|
|
2004. Mar 10., 12:27
|
|
|
Köszike!
Remélem sikerül végre! -------------------- |
|
|
|
2004. Mar 10., 13:46
|
|
|
Ismét megakadtam!
admin/beállítások: Warning: is_file(): open_basedir restriction in effect. File(..) is not within the allowed path(s): (/raid/ultraweb/e/ea/easkwest/) in /raid/ultraweb/e/ea/easkwest/admin/admin_settings.php on line 18 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /raid/ultraweb/e/ea/easkwest/admin/admin_settings.php:18) in /raid/ultraweb/e/ea/easkwest/admin/common.inc.php on line 16 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /raid/ultraweb/e/ea/easkwest/admin/admin_settings.php:18) in /raid/ultraweb/e/ea/easkwest/admin/common.inc.php on line 17 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /raid/ultraweb/e/ea/easkwest/admin/admin_settings.php:18) in /raid/ultraweb/e/ea/easkwest/admin/common.inc.php on line 18 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /raid/ultraweb/e/ea/easkwest/admin/admin_settings.php:18) in /raid/ultraweb/e/ea/easkwest/admin/common.inc.php on line 19 És nem jelennek meg az admin menüben az ikonok mindenhol csak a helye van, ez miért van? Így néz ki most: http://easkwest.uw.hu/eask.php -------------------- |
|
|
|
2004. Mar 12., 03:17
|
|
|
Sikerült végre!
A hiba a freeweb-el volt! Feltettem az srv-re és tökéletes! Mégegyszer köszi a segítséget! -------------------- |
|
|
|
2004. Jun 17., 18:19
|
|
|
új tag ![]() Group: tag Posts: 76 Joined: 04. June 7. From: Magyarország / Esztergom Member No.: 343 |
Találtam egy nagyon jó szavazó scriptet, a neve: sympoll
Nagyon király szerintem, próbáljátok ki! Innen tudjátok letölteni! -------------------- |
|
|
|
![]() ![]() |
| Lo-Fi Version | Time is now: 2012. May 23. - 11:28 |