Ingyenes lett a FeedDemon


Jó hír az RSS-t gyakran használóknak, hogy a NewsGator cég több, RSS-sel kapcsolatos szoftvert és szolgáltatást is ingyenesen elérhetővé tett: FeedDemon 2.6, NetNewsWire 3.1, NewsGator Go! for Windows Mobile 2.0. és a NewsGator Inbox 3.0.

Számomra ezek közül a FeedDemon 2.6 ingyenessé válása okozott nagy örömet, mert TLoF már régóta ajánlotta ezt a szoftvert és én is hajlottam rá, hogy erre álljak át a Google Reader után. Most itt az alkalom, úgyhogy már telepítettem ma este és az utóbbi 1 órában a programmal szórakoztam, azt kell mondjam, tetszik. :) A használata gyors, jóval tempósabban át tudom már most is futni a friss híreket, később pedig még gyorsabb lesz, ha beállítom rendesen a watch funkciót.

feeddemon

FeedDemon 2.6 és a watch funkció

A FeedDemon 2.6-ról pár szót: ez egy asztali RSS olvasó alkalmazás, aminek megvan az az előnye (és ezt más szoftverekben nem találtam meg), hogy bizonyos szavak szerint lehet a híreket szűrni, csoportosítani. Erre már jóideje szükségem volt, hisz a rengeted RSS forrást – még ha időnként is át vizsgáltam és dobáltam ki belőlük – már elég nehéz volt kézben tartani, kinek van ideje arra, hogy 2-3 naponta 1000-1500 hírt átnézzen?

feeddemon watch

Ahogy a képen is látható, fel lehet venni 1-1 kulcsszó csoportot (title), pl. azt hogy “wordpress“. Alatta opcióként ott van, hogy fel lehet venni e csoportba tartozó kulcsszavakat is (Watch for items…), e példában a “wordpress” szót, a “wp” szót, a “word press” szót (hátha elüti valaki).

Innentől kezdve az összes bejövő hír közül könnyedén kiválogathatjuk azokat, melyekben e kulcsszavak szerepelnek és külön, csoportosítva meg lehet jeleníttetni. A szűrő alkalmazható a hírek címére vagy címére és tartalmára is.

Letöltés

A FeedDemon letölthető innen: FeedDemon for Windows.
A többi szoftver is elérhető innen, a bal oldali menüpontokon keresztül.

Kapcsolódó bejegyzések:
 • Toxinnal már több évre nyúlik vissza az ismeretségünk, még anno a fórumon kezdődött aztán egy ideig együtt is dolgoztunk távmunkában. Most örömmel láttam a fórum …

 • Most reggel vettem észre a bejegyzéseknél, hogy BonFire elindította új blogját “BonFire blogja – Photoshop alapok, tutorialok, digitális képszerkesztés” címmel. …

 • Ha belefáradtál a napi hirek olvasásába, akkor igy kis kikapcsolódás: FeedDaemon használóknak: – Nyisd meg a FeedDaemon-t – A cimsorba ird be, hogy: FeedDem …

 • Üldögéltem egy darabig a gép előtt, amikor ezt a bejegyzést elkezdtem írni, mert komolyan nem tudtam, hogy is kezdjek neki, annyi mindent le szerettem volna írni …

 • Szép flash honlapNight Watch

A cikket beküldte: Harder (http://blog.harder.hu)

9 hozzászólás

 1. TLoF says:

  Nem utolsó sorban a több gépen internetezők nagy örömére a program képes szinkronizálni a jelöléseket, feedlistákat a központi szerverrel, ezért a cégnél megnézett feedek otthon már olvasottak, ha kaptak valamilyen kiemelt jelölést akkor az is elérhető.

  Ezen felül a FeedDemon regisztrációval igénybe vehető a cég webes olvasó programja is, ami ugyan szolgáltatásba nem biztos, hogy veri a hasonló netes programokat, de arra, hogy gyorsan belenéz az rss gyüjteményedbe arra tökéletesen elég.

 2. kris7topher says:

  Hát én azért vigyáznék: mondjuk már azóta szemezek vele, mióta labnol-on volt róla blogpost, és hirtelen felindulásból épp most töltöm. Azért a fejlesztő blogjában (http://nick.typepad.com/blog/2008/01/free-demon-yes.html) elhangzott “We believe that information about what people are reading, emailing, clipping, etc., is valuable enough that we’re willing to trade our consumer RSS readers for it.” még akkor is kicsit gázosnak tűnik, ha a következő bejegyzésben ott a varázsszó, hogy mindez anoním…

 3. e-softver.hu says:

  Hello!

  Azt szeretném megkérdezni, hogy létezek-e ehhez a programhoz magyarítás?

  A segítséget előre is köszönöm!

 4. Harder says:

  Még nem találkoztam a magyarítással.

  Egyébként frissült a program, most már letölthető a 2.6.0.21-es verzió (3.78MB):
  http://www.newsgator.com/download/FeedDemon/FeedDemonInstall.exe

 5. robert says:

  Üdv!

  Én is letöltöttem, mert a FeedReader és az Abilon után ez a legprofibb eddig. Ám történt egy kis furcsaság. Összekeveredtek a feddek. Van két blog, ahol a postok és a kommentek is feedben vannak. Egyszercsak az egyik blognál letöltötte a kommenteket a feedek közé… Nem gond, kitöröltem, ám most az imént a másik blog kommentjeit töltötte le az előző blog postjai közé?! Na akkor ez most hogy?!
  (Amúgy mindkét blog WordPress, mindkét blog extra.hu tárhelyen van, és pechemre mindkét blog a domain.extra.hu/blog URL-en fekszik… Lehet, hogy ez a gond? :)

 6. Harder says:

  Elképzelhető, de ilyesmibe még nem futottam bele pedig elég sok cucc van benne, hülyeséget meg nem akarok mondani. :)

 7. robert says:

  Hm..:) Érdekes, most már másik blogba is belepaklászta… Nagyon nem tetszik neki az extra. :P De amúgy nekem bejön, szerencse, hogy itt Nálad ráakadtam. Csak még arra nem jöttem rá, hogy hol lehet beállítani, hogy a rendszer indulásakor elinduljon… :)

 8. csabosz says:

  Mától letölthető a FeedDemon 2.7-es verziója is!
  http://www.newsgator.com/Individuals/FeedDemon/Default.aspx

 9. Harder says:

  Szuper, köszönöm hogy szoltál, nálam még 2.6-os van. :) Mindjárt meg is nézem hogy milyen újdonságok vannak benne. :)

Szólj hozzá
a Ingyenes lett a FeedDemon c. bejegyzéshez

- Engedélyezett HTML elemek: <a> <em> <strong> <ul> <ol> <li>
- Forráskód beküldéséhez tedd a kódot ezek közé: <pre lang="php" line="1">Kódrészlet helye itt</pre>