Különleges szemek


A tutorial végeredményét megnézve bennem kb a félelmetes, fura, különleges, rémísztő (főleg ha éjszaka látnám), nem akarok ilyet … érzések támadnak. :) Hogy miről van szó? Egy olyan effektről, mellyel a szokványos emberi szemet kicsit démoni színben tüntetheted fel.

1. Első körben keress egy szemet tartalmazó, lehetőleg nem túl rossz minőségq képet. A szem környékét fesd be feketére (új layer, brush tool, az ecset erősségével és a layer opacity-val lehet játszani).

2. Következő lépésként hozz létre egy fehér kört a szemben, de a területe legyen kisebb (csak egy kicsivel) mint maga a szem.

3. Most a CTRL gombot nyomva tartva kattints egyet a fehér területet tartalmazó layer-re (jobb oldalon a layer palette). Ezzel kiválasztottad a fehér területet.

4. Válaszd ki a SELECT / MODIFY / CONTRACT menüpontot és csökkentsd a kiválasztás területét 5 pixellel. Nyomj egy OK-t majd egy DELETE gombot, így a lecsökkentett méretq területből kitörlöd a fehéret. CTRL+D-vel tüntesd el a kiválasztást.

5. A FILTER / BLUR / GAUSSIAN BLUR menüpontban használj egy 2-es erősségq effektet és OK-zd le. Ezzel elmostad a fehér színt, nem lesz olyan éles a pereme.

6. Ellenőrizd, hogy az elmosott fehér terület passzol-e a szemhez. Ha nem, a billenytqzet nyilaival még módosíthatod a helyzetét.

7. A layer palette-n állítsd át “overlay”-e a layer tulajdonságát.

8. A képtől függ, hogy a hatás mennyire erős (mármint a forráskép minőségétől, színétől, milyenségétől. Ha erősíteni akarod a hatást, még párszor másold le ezt a felső layer-t.

Így kéne kinéznie, ha mindent a leírás szerint csináltál. :)

Kapcsolódó bejegyzések:
 • A leírást követve egy igen érdekes hatást érhetünk el pl. különböző szövegeken. A leírás során megtanult módszerek később is sokszor jól jöhetnek majd, …

 • Egy újabb arcbőr retus módszer.Photoshop 7-ben nem minden esetben használható teljes sikerrel a “Patch Tool” illetve a “Healing Brush” , ilyenkor nincs …

 • 1.Ízelítőként álljon itt az a kép (lásd bekezdés alatti első kép), melyet a tutorial végére eredményként megkapunk. Ez a leírás a híres Aqua gomb majdn …

 • Egyszerű, gyorsan elkészíthető .. mi kell még? :)Átlátszó szöveg layer stílus alkalmazásávalSoftware: Photoshop 6.0 or 7.0A Photoshop 6-os és …

 • Egy cigaretta elkészítése Photoshop-ban1. Nyiss egy új képet fehér háttérrel, 120px széleset és 280px magasat. a TOOLS PALETTE-n a FOREGROUND COLOR-n …

A cikket beküldte: Harder (http://blog.harder.hu)

6 hozzászólás

 1. gebana says:

  fas*a pont ilyet kerestem :)

 2. Naki-chan says:

  Ehh…én multkor akartam szemet szinezni…össze-vissza szinezgettem…nagyon értelmesre sikeredett.XD

 3. viking says:

  A contract-nál a belső köröm egy kicsit szögletes formalyu.
  Volt már gondom vele nagyobb körök keszítésénél.
  Valakinek tipp ez ellen?

 4. tomi says:

  viking.szerintem probáldmeg nagyobb felbontásban

 5. viking says:

  -Tomi-
  Koszi a tippet, kipróbáltam, jobb lett :-)
  Koszi szepen.

 6. Chaomiles says:

  Miután elolvastam a tutorial elejét és megnéztem a végeredményt bennem a félelmetes, fura, különleges, rémísztő, nem akarok ilyet érzések helyett félelmetes, fura, különleges, rémísztő, AKAROK ilyet érzések támadtak :3 Jó kis tutorial (főleg olyan n00boknak mint én XD)

Szólj hozzá
a Különleges szemek c. bejegyzéshez

- Engedélyezett HTML elemek: <a> <em> <strong> <ul> <ol> <li>
- Forráskód beküldéséhez tedd a kódot ezek közé: <pre lang="php" line="1">Kódrészlet helye itt</pre>