Lapozós bejegyzés a wordpress-ben


Biztos nem tudja mindenki, hogy a wordpress-ben már nem kell az oldal lapozáshoz plugint telepíteni, tudja a rendszer alapértelmezetten is. Számomra rejtélyes oknál fogva ezt a wp csapata kikommentezte a kódból, ám a word-press.hu fórumán mano mondott egy jó ötletet arra, hogy lehet ezt a rejtett funkciót megjeleníteni a wordpress szerkesztőjében.

A megoldás felettébb egyszerű, csak meg kell nyitni a “wp-includes/js/quicktags.js” fájlt egy szerkesztő programban és megkeresni az alábbi részt:

134
135
136
137
138
139
140
141
142
143
/*
edButtons[edButtons.length] =
new edButton('ed_next'
,'page'
,'<!-- nextpage -->'
,''
,'p'
,-1
);
*/

A fenti kódrészletből törölni kell a kommenteket, tehát ezt a sort:

134
/*

és ezt:

143
*/

A sorok száma a wordpress 2.6.5-ös verzió alapján van megjelenítve, ha neked ettől eltérő a wordpress-ed, a kódrészletre keress rá.

Ha nincs kedved szerkeszteni a fájlt, akkor a funkció használható az alábbi részlet bejegyzésbe történő írásával is:

1
<!-- nextpage -->

Fontos: ha másolod a kódot, arra figyelj hogy a nextpage szó előtt és után van 1-1 felesleges space, mivel a geshi syntax highlight plugin vmiért értelmezni akarja a kommentet és betette a laptörést a cikkbe.

Kapcsolódó bejegyzések:

A cikket beküldte: Harder (http://blog.harder.hu)

4 hozzászólás

 1. Janos says:

  Asszem CTRL+SHIFT+n is jó a TinyMCE-ben. (lehet, hogy ALT)

 2. Kiss Zsolt says:

  Sziasztok!
  Arra esetleg tud valaki valamilyen megoldást hogy miként lehet azt kivitelezni, hogy menühöz rendelt kategória felsorolásnál csak adott számú bejegyzést tudjon megjeleníteni, úgy mint ezen az oldalon,tehát lapozható legyen, következő oldal, stb… Alapértelmezés szerint ha korlátozom csak annyi jelenik meg a lap alján hogy korábbi bejegyzések, ezt szeretném lecserélni valami olyanra ami számoz (page2 -3 stb…) kivitelezéséhez esetleg külső eszköz esetleg plugin szükséges e? Elnézést ha nagyon kezdő a kérdésem de a WordPress -el még csak most kezdek ismerkedni…

 3. Harder says:

  A WP-PageNavi plugin megoldja ezt a problémát, lsd itt nálam is ez működik (pl. nézd meg ezt a kategória oldalt: http://www.tutorial.hu/tema/grafika/ )

 4. Kiss Zsolt says:

  Köszönöm, meglesem erre gondoltam.

Szólj hozzá
a Lapozós bejegyzés a wordpress-ben c. bejegyzéshez

- Engedélyezett HTML elemek: <a> <em> <strong> <ul> <ol> <li>
- Forráskód beküldéséhez tedd a kódot ezek közé: <pre lang="php" line="1">Kódrészlet helye itt</pre>