"Az alkotó élet titka az, hogy felnõttkorban is megõrizzük a gyermekkor szellemét."
photoshop webszerkesztés
Webdesigner blog Photoshop tutorial forum Letoltesek Galeria
Letöltés > ingyenes.programok

288.zip (3201) 1.88 Mb
  2.88MB-os bootimage
Bootcd ksztsnek szerintem szmos elnye van, n mr elg rgta szmztem ennek ksznheten gpembl a kislemezmeghajtt. Azon kvl hogy sokkal tbb anyag fr r, a bootols utn a tbb lehetsgem van bizonyos feladatok megoldsra (lsd lentebbi lista), a gp gyorsabban indul CD-rl mint egy kislemezrl, jval idtllbb, kevsb srlkeny stb... de most inkbb nzzk meg, mire is van szksg egy ilyen lemez elksztshez.

Dreamweaver.template.builder.1.0.4.for.Mambo.Open.Source.4.5.zip (2495) 13.19 Kb
  Dreamweaver template builder 1.0.4 for Mambo Open Source 4.5
Macromedia Dreamweaver extension, melyet teleptve a programban egy j menpont jelenik meg - a Mambo template-be beillesztend kdokat egy gombnyomssal elrhetjk.

FirefoxSetup-0.9.2.exe (2123) 4.84 Mb
  FireFox 0.9.2
Nagyon j, ingyenes bngszprogram, a Mozilla knnytett kistesja, melyet teljesen jrartak. Nincs benne levelez s egyb plusz funkcik amit mr abban esetleg megszokhattl, viszont cserbe egy jval kisebb s frgbb bngszprogramot kapsz. A program honlapjn rengeteg kiegsztt is letlthetsz (plugin-t, melyekkel mg knyelmesebb a "szrfls". :)
Tovbbi nagy elnye, hogy hasznlatval jval kisebb eslye van brmifle vrust, trojan-t sszeszedni a netezs kzben.
Pr elnye plugin-ek tern: komplett honlap letlts, kedvencek ellenrzse, toolbar kiegsztsek, plusz funkcik a jobbegrgombhoz, reklmok szrse stb..
Tovbbi infk: Magyar Mozilla Projekt

camouflage.zip (3828) 2.61 Mb
  camouflage 1.2.1 titkost program
Napjainkban egyre tbb fell hallani, hogy itt is ott is bevezetik a dolgozk megfigyelst, munkahelyeket kamerznak be, tnzik a maileket, elolvassk a privt levelezsnket, brmikor tnzhetik a munkahelyi gpnket s mg sorolhatnm... Sajnos a cgek ilyen tren szerintem egyeltaln nem szgyenlsek.
E programmal fjlokat tudunk egymsba gyazni, teht tkldhet pl. egy levl JPG kpbe csomagolva brki szmra. Ha tudja a jelszt (s tudja hogy a kp tbb mint kp..), kpes lesz elolvasni a szveges llomnyt is.
A program ingyenes, hasznlata rendkvl egyszer. Mkdsrl, hasznlatrl tallsz lerst a honlapon. (programok / egyb hasznos lersok)

cmprrpr.exe (1741) 44 Kb
  feliratok zip-jeit javt program I.
A hibsan letlttt zip fjlokat lehet a program segtsgvel javtani az albbi (DOS-os) parancs segtsgvel: cmprrpr.exe fileneve.zip
Persze eltte clszer az exe-t a zip-t tartalmaz knyvtrba msolni. :)

crkfilecut.rar (1489) 193.12 Kb
 
cryptnote.exe (2335) 18.5 Kb
  Cryptnote
Nagyon hasznos kis program, sajnos nem valami nagy tuds s nem is kezeli le a nagyobb fjlokat. Viszont: brmilyen szveget kpes titkostani, nem kell telepteni s csak 18kb!
Ha pl. a munkahelyeden szeretnl a gpen pr jegyzetet kszteni mely msra nem tartozik -> felttlen prbld ki.. :)

desaccent.zip (1678) 8.52 Kb
  Desaccent
Magyar fejleszts program, a vglapra helyezett szveget tudja kezettelenteni.
4 opcija van:
- nincs kezet
- repl kezet (u:tvefu'ro'ge'p)
- idzet (">")
- visszaalakts repl kezetrl

dropmyrights.msi (1771) 164 Kb
  dropmyrights - biztonsgos internetezs adminknt
A program segtsgvel a netre kapcsold programot lehet cskkentett felhasznli jogokkal futtatni gy, hogy kzben akr mint admin vagyunk bejelentkezve a rendszerbe.

fscapture42.zip (2471) 1.16 Mb
  FSCapture 4.2 kplop program
A program segtsgvel a kpernykpeket lehet akr tbb mdon is menteni, majd a ksbbiekben feliratozni, nyilakkal elltni, mail-ben kldeni stb. A program nem ignyel teleptst, elg csak kicsomagolni a zip-bl s mris futtathat.

ftp.lister.1.1.zip (2491) 262.41 Kb
  FTP Lister 1.1
FTP szerver tartalmt listz program, mely kimenetknt egy honlapokhoz felhasznlhat kdot ad.

jr.screen.ruler.1.4.zip (2129) 322.07 Kb
  JR Screen Ruler 1.4
Egyszer vonalz program, mellyel a kperny brmely 2 pontja kzti tvolsgot megmrheted.

kerio-pf-2.1.5-en-win.exe (2703) 2.07 Mb
  Kerio Personal Firewall 2.1.5
Az egyik legjobb (szerintem a legjobb) windowsos tzfal, mely radsul otthoni hasznlatra ingyenes. Kicsi, nem tl bonyolult a belltsa, a rszletesen megadhat szablyoknak ksznheten nagyon pontosan be lehet lltani, hogy mit-merre-honnan-hova akarunk engedlyezni.

killbox.exe (3618) 100 Kb
  KillBox
A program segtsgvel olyan fjlokat is lehet trlni, melyeket egybknt nem enged a windows, mivel hasznlatban vannak (s nem is lehet lelltani a process-t a feladatkezelbl)
A programban van egy legrdl lista, ami az ppen fut processzeket listzza, illetve a trlni kvnt fjl egsz elrsi tvonalt bemsolva is lehet trlni vele (pl. C:\Program Files\WindUpdates\WinKA.exe)

lamarpr.exe (1987) 52 Kb
  feliratok zip-jeit javt program II.
A hibsan letlttt zip s rar fjlokat lehet a program segtsgvel javtani, csak kattints r dupln. Ha az exe-vel megegyez knyvtrban tall zip-t vagy rar-t, j esllyel javtja, ha nem, akkor a programablakban feltett krdsre Y-t vlaszolva lehet bngszni a gped knyvtrai kztt. A hibs fjlt egy bak kiterjesztssel beteszi a knyvtrba, a zip vgzds a javtott.

makechunks.zip (2691) 4.72 Kb
  MakeChunks
a kis freeware, teleptst nem ignyl programmal SQL adatbzisokat tudunk kisebb darabokra vgni s feltlteni phpmyadmin-on keresztl. Akkor lehet r szksg, ha az SQL dump fjl mrete tl nagy, s egyben nem lehet feltlteni az anyagot.

md5sum.exe (1782) 48 Kb
  MD5 sum
Fjlok fel- s letltsekor megtrtnhet, hogy a fjl megsrl, esetleg nem r fel/le teljesen s gy hinyos marad. Hogy az ezzel jr kellemetlensgeket (pl. nem vesszk szre egybl s utlag nehz beszerezni jra a fjlt) kikszblend egy "digitlis ujjlenyomatot" kszthetnk a fjlhoz. Ez tartalmazza a fjl pontos mrett (is), gy letlts utn ellenrizni tudjuk vele, hogy a fjlunk pontosan az-e, amit a feltlt el akart juttatni hozznk. Ilyen "digitlis ujjlenyomat" az MD5 s a taln ismertebb SFV is.
Elbbi ellenrzshez szksg van erre az MD5 programra.

mysql-administrator-1.0.1a-alpha-win-noinstall.zip (2631) 4.98 Mb
  MySQL Administrator 1.0.2a alpha
Teleptst nem ignyl, szp s nagy tuds MySQL manager program windows al.

nconvert.and.bat.zip (2845) 420.63 Kb
 
nextdcpp1.rar (1788) 2.37 Mb
  NextDCpp 1
Direct Connect kliensprogram, mely tbbszlas letltst is tud.
Taln most felmerl a krds Benned: "Mit keres ez itt? Mi kze a grafikhoz vagy webszerkesztshez?"
Tulajdonkppen a vlasz: igazad van, semmi kze hozzjuk. Viszont a programmal olyan segdleteket, lersokat is megtallhatsz, melyek egybknt elg nehezen hozzfrhetek.

pngout.exe (1261) 31 Kb
  PNGout
This utility optimizes the size of .PNG files without losing any information. It compresses the files with the same deflate algorithm I made for KZIP.EXE. With the right options, it can often beat other programs by 5-10% (including PNGCRUSH -brute). PNGOUT is a great tool for optimizing the size of web pages - almost all of the .PNG files on my site were generated with PNGOUT. Kerry Watson has written a nice tutorial on how to use PNGOUT. Please check it out! Also, here's a nice review comparing PNGOUT to its competition :)
Forrs: http://advsys.net/ken/utils.htm

poedit-1.3.4-setup.exe (953) 2.92 Mb
  poEdit 1.3.4
Ingyenes szerkesztprogram a .po tpus nyelvi fjlok fordtshoz (mint pl. amivel a Drupal rendelkezik)

portable_firefox_10.zip (2164) 6.16 Mb
  Hordozhat Firefox 1.0
No de nzzk, mirt is j a portable vltozat? Elssorban azrt, mert fejleszti arra optimalizltk, hogy felhasznlja nem egy fix szmtgpen fogja alkalmazni, hanem magval viszi mindenhova egy USB-s kulcson. Ennek ellenre ne higgyk, hogy kevesebb tudst kapunk a mobilitsrt cserbe: a Portable Firefox ugyanazokkal a funkcikkal rendelkezik, mint rgztett trsa. St, nhny specilis optimalizcinak ksznheten mg gyorsabb mkdsre kpes.

Termszetesen nem csak pendrive-rl lehet hasznlni a szoftvert: CD-RW, ZIP drive, kls merevlemez, egyes MP3 lejtszk, flash memriakrtyk s a tbbi - a fbb kls adattrol eszkzk gyakorlatilag mindegyike alkalmazhat ilyen clokra (is). rdekessg, hogy a Firefox ezen vltozatval kiadtk a szintn mobilitst eltrbe helyez e-mailkliens, a Thunderbird 0.9-es verzijt is. (idzet a www.terminal.hu-rl)

putty.0.53.b.exe (1435) 348 Kb
  Putty 0.53b
Ingyenes wines SSH kliens program, teleptst nem ignyel

rfsplitter.zip (2385) 6.24 Kb
  rfsplitter
hasonl program mint a makechunks, SQL fjlokat lehet segtsgvel feldarabolni kisebb rszekre.

spamihilator.0.9.7.2.zip (1541) 1.49 Mb
  Spamihilator 0.9.7.2
Akinek Microsoft Outlook 2000, XP, Outlook Express 6, Opera, Eudora, Pegasus Mail, Phoenix Mail, Netscape 7, Mozilla 1 vagy IncrediMail a levelezprogramja, az a Spamihilator teleptsvel s a levelezprogram megfelel konfigurlsa utn ktfle eljrssal kiszrheti a kretlen postt a berkez zenetek kzl. Az els lpsben a Spamihilator a tanul szrvel vizsglja meg az e-maileket. Amennyiben ez a mdszer nem tudja kategriba sorolni a kldemnyt, akkor a szszr fogja azt feldolgozni. Tovbbi bepl modulokkal szri azt a postt, ami a tvoli kiszolgln lelhet kpeket tartalmaz, vagy gyans a csatolt mellklet, esetleg hrlevl-e a kldemny vagy levelezlistrl rkezik. A nem kvnatos postrl statisztikt kszt.
A csomagba a programon kvl kvl betettem mg pr kiegsztst, mint pl. nyelvi fjl s pluginek. A pluginek kzl az albbiakat: blacklist_domains_1_01.zip, mysticsignsfilter-1-1-1.exe, nocommentfilter_0_9_1.exe, RFCValidator_1_2_0.exe, scriptsfilter_1_0_1.exe, strangecountryfilter-1-1-0.zip, substringfilter-1-5-0.zip

spamihilator_0_9_8_3.zip (1618) 843.47 Kb
  Spamihilator 0.9.8.3
Akinek Microsoft Outlook 2000, XP, Outlook Express 6, Opera, Eudora, Pegasus Mail, Phoenix Mail, Netscape 7, Mozilla 1 vagy IncrediMail a levelezprogramja, az a Spamihilator teleptsvel s a levelezprogram megfelel konfigurlsa utn ktfle eljrssal kiszrheti a kretlen postt a berkez zenetek kzl. Az els lpsben a Spamihilator a tanul szrvel vizsglja meg az e-maileket. Amennyiben ez a mdszer nem tudja kategriba sorolni a kldemnyt, akkor a szszr fogja azt feldolgozni. Tovbbi bepl modulokkal szri azt a postt, ami a tvoli kiszolgln lelhet kpeket tartalmaz, vagy gyans a csatolt mellklet, esetleg hrlevl-e a kldemny vagy levelezlistrl rkezik. A nem kvnatos postrl statisztikt kszt.

spamihilator_magyarositas.zip (1722) 162.06 Kb
  Spamihilator magyar nyelvi fjl
magyar nyelvi kiegszts a Spamihilator spamszr programhoz

truecrypt-3.1a.zip (1468) 640.17 Kb
  TrueCrypt 3.1.a
Ingyenes titkost program, mellyel olyan virtulis meghajtkat lehet ltrehozni, melyek egy fjlknt ltszdnak s mint kpfjlt lehet mountolni a rendszerhez. Hasznlhat egsz meghajtk elrejtsre is, vagy akr CD/DVD-re is msolhatk a fjlok s ezltal biztonsgosan trolhatk, szllthatk. A program sokfle kdolst tartalmaz, csak hogy prat emltsek: AES, Blowfish, CAST5, Serpent, Triple DES, Twofish stb...
A programrl s hasznlatrl tovbbi informcikat a honlapjn tallsz: truecrypt.org

uharcgui2.0-xp.exe (4160) 908.9 Kb
  UHARC GUI by Brhack 2.0
Brutlisan jl tmrt program, br nem tl ismert. A felhasznli fellete kellemes s elg egyrtelm kezelsre is. A program kpes nkicsomagol llomnyokat ltrehozni (SFX) s jelszavas vdelemmel elltni az llomnyokat.

url2bmp.1.03.zip (2241) 358.14 Kb
  url2bmp 1.03
teleptst nem ignyl kp"lop" program, melynek elg megadni a kpknt lementeni kvnt hivatkozst, s a program elkszti a kpet bmp, png, jpeg vagy tiff formtumba

webmon.1.0.9.zip (1663) 726.11 Kb
  WebMon 1.0.9
Webmonitor program, mely a belltott honlapokat kpes idrl-idre tnzni s szl, ha azok tartalmban frissls trtnt. Be lehet lltani akr azt is, hogy ne az egsz lapot, hanem csak egy bizonyos kdrszletet figyeljen.

win32openssl_v0.9.8.exe (1152) 3.36 Mb
  WIN32 OpenSSL v0.9.8
Az IRC szervereken trtn beszlgets titkostsra szolgl, ingyenes program. Lers tallhat a honlapon.

wink.1.0.zip (3137) 1.47 Mb
  Wink 1.0
Ingyenes screen capture program, mely a kpernyn trtnt esemnyeket kpes videofilmknt elmenteni. 2 fle formtumot ismer mentskor: "swf" s "exe". A rgztst kveten tovbbi megjegyzsek fzhetk az egyes kpkockkhoz, gy a menet kzbeni magyarzattal megtzdelt videk ltvnyos vgeredmnyt produklnak.

xes-v13.exe (3823) 694.5 Kb
  XES v1.3
Hasonl program mint a Camouflage, kpekbe lehet ms fjlokat elrejteni a segtsgvel. Amiben kevesebb tud mint a Camouflage, hogy nem lehet jelszavazni a fjlokat, illetve hogy nem elrhet jobbegrgomb/menbl a program. Ugyanakkor elnye is van, hisz nem kell telepteni s kisebb maga a fjl mrete is mint a msik program esetben.