Modern szöveg


Ez a tutorial egy „modern” szöveg elkészítését mutatja be. Végülis lehet hogy nem is modern, de jobb nevet nem tudtam kitalálni :).

1. Nyiss egy új képet pl. 400*150 pixeles mérettel és írjál be valami szöveget DicotMedium betűtípussal. A szöveg színe legyen kék, de ezt ha akarod később megváltoztathatod (ne állítsd feketére, mert egybe fog olvadni a drop shadow-val!)

2. Kattints jobb gombbal a szöveg Layerre és válaszd ki a Blending options-ot. Állítsd be a Drop Shadow-ot a kép alapján.

3. Menj az Inner Shadowra, a színt állítsd be #999999-re, a többit a kép mutatja.

4. Állítsd be az Inner Glow-ot a kép szerint.

5. Most menj a Stroke-ra, a színt állítsd be #0000FF-re és a többit a kép szerint állítsd be.

És készen is vagyunk :)

Beküldte: bolyzsolt

Kapcsolódó bejegyzések:
 • 1. Lépés: Kezdj egy új képet mondjuk 300×300 pixellel, fehér háttérrel. Válaszd ki a “Rounded Rectangle Tool”-t az alábbi módon:…

 • Honlapon használható egyszerű és modern gomb készítését mutatja be a leírás.1.LépésHozz létre egy új dokumentumot 130x80px-es mérettel, fehér há …

 • A leírás alapján te is készíthetsz gél hatású szöveget, csak kövesd az utasításokat.Ezzel a gel hatással már sok honlapon találkoztam, elég szép dolgokat l …

 • Lyzu küldött egy szöveg effekt tippet, köszönjük. :) A tutorial alább olvasható, jó szórakozást!Kezdj egy új dokumentumot, lega …

 • Újabb szöveges text effectSTEP 1: Először is válassz ki valami ehhez hasonló fontot, nem feltétlenül fontos ugyanennek lennie, válogass innen: http://1001 …

A cikket beküldte: Harder (http://blog.harder.hu)

9 hozzászólás

 1. Kiw says:

  ez mitől lenne modern?

 2. RAMy says:

  “Ez a tutorial egy „modern” szöveg elkészítését mutatja be. Végülis lehet hogy nem is modern, de jobb nevet nem tudtam kitalálni :)”

 3. BonFire says:

  Lehet, hogy pont az benne a modern, hogy nem csinálunk vele semmit. Egy db szövegen egy rétegstílus. De hol a tutorial? Ez eddig még nem számít annak, hiszen mindenki úgy kezdi, hogy szemügyre veszi az effekteket. Teszünk rá árnyékot, meg körvonalat, és milyen szép.

  Most magamat fogom pofonvágni, hogy miért kötözködöm megint, de ez akkor sem tutorial. Ennyi erővel az is tutorial lehetne, hogy Nyissunk meg egy képet, és mentsük el. Ennél már csak azt szeretem jobban, hogy töltsük le ezt és ezt az ecsetet (shape-et) és nyomjunk rá egyet a fehér vászonra. Rendkívüli kreativitás.

 4. Price says:

  Nem ilyen lett a nekem a végeredmény de biztos velem van a baj..:p

 5. Fefy says:

  Price: ha neked nem ilyen a végeredmény, akkor ennek csak 4 oka lehet:

  1. valamelyik lépést kihagytad/rosszul csináltad meg
  2. nem olyan betűtípust használtál, mint a tutor írója
  3. nem akkora betűméretet használtál, mint a tutor írója (ez az egyik legfontosabb, mivel a fenti effektek egy 12 pontos betűméretnél más végeredményt adnak, mint egy 150 pontosnál…)
  4. rossz a Photoshopod (nagyon kicsi a valószínűsége)

  Mivel ez egy nagyon egyszerű leírás, így a fenti 4 hibalehetőségen kívül semmi más oka nem lehet annak, hogy a te szöveged másképp néz ki.

  Még vmi: ránézésre olyan 36-40-es betűméretet kell használni, de tessék kísérletezni, mert a próbálkozás még senkinek sem fájt :D

 6. bolyzsolt says:

  Ezt én csináltam anno, és tényleg nem egy komoly tutorial, szerintem sem kéne most már fent lennie. :) Szóval én kérek elnézést. :)

 7. BonFire says:

  Csak azért, mert egyszerű, nemigen fog lekerülni a lapról. Gondolom, ha valamit már leírt valaki, és az megütötte a mércét, hogy kikerülhessen az oldalra, akkor annak továbbra is helye van. Na meg gondolni kell azokra is, akik csak most próbálgatják a programot először. Nekik is kell egy kis sikerélmény. Persze, egy bizonyos határ alatt nincs mit magyarázni a dolgon. Ha valakinek ez nehézséget okoz, akkor vissza kell térni az alapokhoz, majd újból megpróbálkozni vele. Elvégre nem lehet ezer lépésben taglalni, hogy melyik ujjunkal, az egér melyig gombját hányszor kell kattintani.

 8. Szaby says:

  Sziasztok!Nekem teccik a ”Modern,, betu csak nem talalom sehol a DicotMedium ha valaki megtalalta elmondhatja:D

 9. BonFire says:

  Mert nem biztos, hogy az a neve, és akkor nem is fogod megtalálni. Keress valami hasonlót. Szögletes betű legyen. A dafont.com-on rengeteg szögletes formájú fontot találsz, mondjuk a sci-fi vagy a square kategóriában.

Szólj hozzá
a Modern szöveg c. bejegyzéshez

- Engedélyezett HTML elemek: <a> <em> <strong> <ul> <ol> <li>
- Forráskód beküldéséhez tedd a kódot ezek közé: <pre lang="php" line="1">Kódrészlet helye itt</pre>