Online figyelő-szolgáltatás


A cím egy kicsit rejtélyesre sikeredett. Nemrég belefutottam egy kérésbe, hogy a weboldalon jelenítsük meg a tulaj, mikor elérhető (online) skype-on és csak akkor jelenjen meg a “call me” button! Ez elég egyszerűen megoldható, a skype fejlesztői gondoltak erre az eshetőségre, így a hivatalos oldalon található varázslóval gond nélkül megoldható! Csupán két gond van vele!

Először is, nem lehet állítani, hogy milyen képek jelenjenek meg a különböző állapotoknál, másodszor pedig, csak skype-al működik (mint később kiderült, nekem a messenger státuszt is ki kellett volna íratnom).

A megoldás ezen az oldalon található: http://osi.techno-st.net:8000/, amely egy online figyelőszolgáltatás! A messenger fülnél beállíthatod, hogy milyen rendszert szeretnél figyelni (AIM, ICQ, IRC, MSN, Skype, Yahoo), a User id-nál pedig az e-mail címed (fiókneved) kell beírni!

Aztán a következő három mezőben meg lehet adni az elérési útját azoknak a képeknek, amelyek a különböző státuszoknál jelennek meg (online, offline, és ismeretlen esetén)!

Készítettem, néhány világító ledet piros, zöld és szürke színben, én ezeket használom: (ha esetleg nem jó a fekete háttér, itt a psd: Fénylő led)!

Ezután már csak annyi a dolgunk, hogy rákattintunk a Get HTML code-ra és ezt bemásoljuk a weboldalunk azon részére, ahol meg szeretnénk jeleníteni!

Akik esetleg az egyszerűbb megoldást választanák, azoknak itt van maga a kód, amivel az MSN státuszt lehet megjeleníteni. Itt az oldal alapértelmezett képeit használja a link. Csak az e-mail kell megváltoztatni értelemszerű módon:

1
2
<img src="http://osi.techno-st.net:8000/msn/fiókneved@hotmail.com" align="absmiddle" border="0″ ALT="MSN Online Status Indicator"
onerror="this.onerror=null;this.src=’http://osi.techno-st.net:8000/image/msnunknown.gif’;"></a>

Előfordulhat azonban, hogy ezek után sem lehet elérni az adatokat. Ez azért történhet meg, mert az általad használt programban le van tiltva ez a szolgáltatás!

Ennek az engedélyezéséhez a beállításokban kell megkeresned azt az opciót amellyel mindenki láthatja a státuszod, nem csak azok akik szerepelnek a partnerlistádon. Ez például a Live Messengerben Beállítások/Adatvédelem és ott a felső pipa kivétele! Skypeban Beállítások/Adatvédelem és alul “Állapotom megjeleníthető weben is” opciót kell bepipálni.

Minden a fenti oldalon a listában szereplő program tartalmaz egy ilyen opciót!
Nos sok sikert, bármi kérdés van, szívesen válaszolok!

Kapcsolódó bejegyzések:
  • Innen indult: A Skype online telefonhálózata központi szerverek nélkül működik, a hangminősége modemes elérésen keresztül is tökéletes, ráadásul semmit sem kell …

  • Egy nagyon egyszerű, de szép betűről, effectről van most szó (mindenkinek a figyelmébe ajánlom , aki még nem ismeri) 1. Nyissunk 1 új fájl …

  • Chat beszúrására egy honlapba több módszer is van, de most csak egyet fogok bemutatni ami viszont tényleg egyszerű, max pár perc alatt megvan.Először is szük …

  • avagy hogy lehet az automatikus havi kifizetéseket letiltani egy szolgáltatás esetében, ha már nincs rá szükség?Amikor 1-1 szolgáltatásra feliratkozol a nete …

  • Egy WordPress plugin frissítése során hirtelen kellett valami megoldás arra, hogy összehasonlítsak 2db PHP fájlt. Erre kb az alábbi megoldások vannak:…

A cikket beküldte: CSiPet (http://csipetpage.extra.hu)

Szólj hozzá
a Online figyelő-szolgáltatás c. bejegyzéshez

- Engedélyezett HTML elemek: <a> <em> <strong> <ul> <ol> <li>
- Forráskód beküldéséhez tedd a kódot ezek közé: <pre lang="php" line="1">Kódrészlet helye itt</pre>