Penna


Most nyúljunk vissza a történelemben, és elevenítsük fel hogy hogyan is nézett ki a penna, a mai golyóstoll megfelelője.

1.)Nyissunk egy új lapot 120*120 px 72 dpi és fehér háttérrel. Első lépésben rajzoljuk meg a toll (penna) egyik felét [b].Szükségünk van a megrajzoláshoz a “PEN TOOL” (P) [a] használatára.

Állítsuk be így ezközünket.


[a]

[b]


2.) Nyomjunk jobb klikket a rajzunkat és mejnünk a “FILL PATH” opcióra. Majd klikk “OK”.Jobb klikk ismét a rajzra, és “DELETE PATH” opció.

3.) Duplázzuk meg a “LAYER 1″-et. Jobb klikk a LAYER 1-re és ott a “DUPLICATE LAYER” opciót válasszuk.

4.) A duplázott layer mellől vegyük le a kis szemet, és klikkeljük a layer 1 layerünkre.Most ” FILTER > STYLIZE > WIND… ” Itt legyen a következő a beállítás.
Method : WIND
Direction : FROM THE RIGHT
Kattincsunk az “OK”-ra majd nyomjuk meg “CTRL+F” az effekt megismétlésére. Most nyomjuk meg a “CTRL+SHIFT+F” a FADE használatához.

Most így néz ki a rajzunk.

5.) Most klikk a duplázott layerünkre, tegyük vissza a kis szemet, és forgassuk el ábránkat a következő képpen. “EDIT > TRANSFORM > FLIP HORIZONTAL”, majd ismét használjuk a wind effektet, de most ellenkező irányba fújjuk meg alakzatunkat.
Method : WIND
Direction : FROM THE RIGHT
Kattincsunk az “OK”-ra majd nyomjuk meg “CTRL+F” az effekt megismétlésére. Most nyomjuk meg a “CTRL+SHIFT+F” a FADE használatához.

5.) Állítsuk egymás mellé, mozgatással és esetleg forgatással.Csinájuk meg a penna hegyét. Hozzunk létre egy új layert. Ebbe az új layerbe bárhol rajzoljuk egy téglalapot a “RECTANGULAR MARQUEE TOOL” segítségével.

Most vágjuk ki a téglalap egyik végét úgy ki hogy kiképezzük a tollhegy részét.Most a “ELLIPTICAL MARQUEE TOOL” segítségét fogjuk kérni. Nyomjuk le folyamatosan az “ALT” billentyűnket, ekkor a cursorunk mellett egy kis minus jel látható. ALT nyomása mellett rajzoljunk egy kőrt, valahogy így.

Majd engedjük fel az ALT billentyűnket és ezt kell látnunk.

Töltsük ki a szaggatott részt fekete színre, állítsuk be a hegyet a tollhoz, és a “layer 2″ layerünket helyezzük át a “background”-unk felé.

Ezzel kész is volnánk. Sok sikert a rajzhoz !

Kapcsolódó bejegyzések:
  • Megmutatom hogyan tudod szimulálni a hanghullámot, talán a legegyszerűbb módon … :)1.) Nyissunk egy új fájlt 450*250 72 dpi, és fekete háttérrel. Az újjonn …

  • Ezzel a tutorral megmutatom, hogyan tudsz átszínezni pl egy autót a fotón. 1. A tutorhoz szüséges e kép letöltése!Jobb klikk a képre és “Kép mentés …

  • Ezzel a módszerrel egyszerűen és gyorsan tudunk látványos külsőt adni szövegünknek.1. Nyissunk egy 600×600 nagyságú képet. Töltsük ki a hátteret fekete s …

  • Ez a rövid tutor egy elég szép és desinges gombkészítéshez tanít meg . 1.) Hozzunk létre egy 124*124 px 72 dpi felbontású fehér hátterű üres lapot. Csinálju …

  • A leírás lépéseit követve egy kék, függőleges menüt lehet létrehozni olyan honlapokra, melyeken a navigációs menü pl. a jobb vagy bal oldalon helyezkedik el.…

A cikket beküldte: Harder (http://blog.harder.hu)

1 hozzászólás

  1. Nagy Dávid says:

    elég sokat szenvedtem vele de azért meg van

Szólj hozzá
a Penna c. bejegyzéshez

- Engedélyezett HTML elemek: <a> <em> <strong> <ul> <ol> <li>
- Forráskód beküldéséhez tedd a kódot ezek közé: <pre lang="php" line="1">Kódrészlet helye itt</pre>