Photoshop fotó retusálás – előtte és utána – 2


Jöjjön most a 2. kör, ahol szintén photoshop retusálásaként feljavított jobb oldali képek vannak, balra meg természetesen a manipulálás előtti állapot látható.

A cikk első része itt látható: Photoshop fotó retusálás – előtte és utána – 1

photoshop-retusalas-elotte-utana-1.jpg

photoshop-retusalas-elotte-utana-2.jpg

photoshop-retusalas-elotte-utana-3.jpg

photoshop-retusalas-elotte-utana-4.jpg

photoshop-retusalas-elotte-utana-5.jpg

photoshop-retusalas-elotte-utana-6.jpg

photoshop-retusalas-elotte-utana-7.jpg

photoshop-retusalas-elotte-utana-8.jpg

photoshop-retusalas-elotte-utana-9.jpg

photoshop-retusalas-elotte-utana-10.jpg

Kapcsolódó bejegyzések:
 • A sztárok sem olyan szépek és tökéletesek, mint azt a média állítja. Jöjjön pár kép “előtte és utána”, ahol bal oldalon a Photoshop előtti állapotot, az eredeti …

 • Egy orosz oldalon találtam nemrég egy jó blogbejegyzést ami gyakorlatilag annyi volt, hogy kép párokat sorakoztatott fel egymás alatt, ahol az első fotó a photos …

 • Photoshop retusálás előtt/után állapotokkal szemléltetve az eredményt mutatja be a honlap, hogy milyen lehetőségek rejlenek az Adobe Photoshop-ban, ha valaki ér …

 • Ebben a leírásban egy igazából az oldal profiljába nem vágó, de gondolkodtató feladatot írok le, amellyel a napokban találkoztam, majd adok rá egy megoldást is. …

 • Karbont fogunk csinálni egy Honda CIVIC-re. Ha nem tudod mi az, akkor az undergrundból biztos ismerős lesz, vagy a képeket megnézve és a tutorialt végigcsinálva …

A cikket beküldte: Harder (http://blog.harder.hu)

8 hozzászólás

 1. BonFire says:

  Az első olyan, mint a rejtvények, hogy találja meg a két kép közötti eltérést. Néztem egy darabig, amíg észre nem vettem, hogy a hapsinak leszedték azt a csúnya árnyékot az arcáról. + kiegyenlítették egy kicsit a színeket és a kontrasztot. Na, ez lenne az optimális felhasználása a Photoshopnak.

  A második képen az amúgy sem csúnya leányzót olyan szinten túlsminkelték, hogy szinte rá sem ismerni. Elvették még az alapvető vonásait is. Ez már túlzás.

  3-4-5: szokásos kiegyenlítés és apró retusálás. Szép munka.

  6-7: reklámfotók. Nem sokat alakítottak rajtuk. Zavaró képi elemek el lettek távolítva.

  8 – lengyel csajszi: kimondottan tetszik az “utána” állapot. Szvsz így nézhetett ki néhány évvel azelőtt, hogy sikeresen becserkészett egy pasit magának. Utána szoktak ilyen látványosan leépülni a némberek.

  9 – vaio reklám: ismét nem értem, hogy eleve miért nem lehetett olyan plédre fektetni a modellt, amilyen a végeredményen kell? Ez ugyanolyan trehányság, mint az első összeállításban, ahol a frizurát Photoshoppal csinálták meg, ahelyett, hogy egy fodrász vette volna kezelésbe.

  Utsó: legalább ne ekkora karvalykörmű modellnek adnának a kezébe gitárt, mert nem hiteles. Ilyen körmökkel még zongorázni sem lehet, legalábbis kényelmetlen. A hárfa illene hozzá, vagy a tuba. Annak három nagy szelepbillentyűje van. + hangszert szvsz sokkal hitelesebb zenésszel reklámoztatni, mint fotómodell hölgyekkel. Ugyanez érvényes az autók és motorok reklámjára. A motoron feszítsen Talmácsi Gábor, autóban meg Schumaher, ne Bíró Ica.

  A fent leírtak szigorúan a magánvéleményemet tükrözik! Nem muszáj megkövezni érte.

 2. William says:

  A harmadik rész szólhatna arról, hogy ezeket a műveleteket, simításokat hogyan kell megcsinálni. Esetleg az otthon fotóknál fel is tudnánk használni egyszer-egyszer! Köszi

 3. Oli says:

  úúúú láttam olyan képet is, amelyen a modell a normál jobbkezes gitárt bal kézbe fogta, fordítva, mint ahogy azt egy mezei gitáros fogná :D

 4. BonFire says:

  Viccen kívül: elég sok olyan balkezes gitárost, sőt dobost ismerek, aki a normál húrozású/felállítású hangszeren tanul meg játszani, csak egyszerűen fordítva fogja kézbe, illetve dobos esetében ül és üt. A balos dobos ugye bal lábbal dobol, jobb kéz=pergő, bal kéz=lábcin. Felemás megoldás egy jobbos szerkón, mert ott csak jobb lábbal tud dobolni!

  A gitárosnak elég, ha fordítva veszi kézbe a hangszert. Ennek praktikus okai vannak. Koncerteken, fesztiválokon, ahol több fellépő van, és hirtelen szükség támad egy kölcsön hangszerre nagy valószínűséggel többnyire jobbos hangszereket talál, balosat bajosan. Ezért tanulnak így meg játszani.

  Aztán meg vannak hangszerek, amelyeknek nincs balkezes változata. Ilyen a herfli, vagy a zongora. Ott tökmindegy. :)

  Szóval nem feltétlenül baki, csak furcsa.

 5. Oli says:

  Na de akkor fordítva húrozza fel!

 6. BonFire says:

  Pont azt mondom, hogy nem feltétlenül! Jobbkezesre húrozott gitárt egyszerűen megfordít, és úgy játszik rajta. Úgy tanult meg. A balos dobszerkót a jobbos tükörképére kell felrakni. De fesztiválokon, ahol általában közös dob van a zenekaroknak, nemigen van mód és lehetőség két zenekar között a cucc átpakolására és átmikrofonozására (persze, ha nagyon nem tud úgy játszani a dobos, akkor muszáj), de így időt és sok bosszúságot takarít meg magának is, meg másoknak is, ha jobbos szerkón játszik felemás kéz/lábrenddel. Csak úgy kell megtanulni.

  A világ nem a balkezesekre van berendezkedve, de a balosok zokszó nélkül megtanulják használni a jobbos tárgyakat. Ollótól az egérig, bármit. Az infótanárom is bal kézzel fogta a jobbos egeret, mert a suliban minden egér kivétel nélkül jobbos volt. Pedig nem kényelmes ám, de megszokta.

  Na, nem offolok tovább.

 7. Oli says:

  Neked elhiszem a gitáros dolgot, de még nem láttam ilyet(mármint, hogy egyszerűen megfordítva játsszon valaki)! Én is bal kézzel egerezek, bár jobbkezes vagyok :)

  Énsem offolok tovább :)

 8. Alexa says:

  A 3. senkinek sm szúr szemet?! szép munka, de nem kellett volna levékonyítani szegény srácot, így úgy néz ki mint valami etiop sportoló!

Szólj hozzá
a Photoshop fotó retusálás – előtte és utána – 2 c. bejegyzéshez

- Engedélyezett HTML elemek: <a> <em> <strong> <ul> <ol> <li>
- Forráskód beküldéséhez tedd a kódot ezek közé: <pre lang="php" line="1">Kódrészlet helye itt</pre>