Vízjel elhelyezése képeken


Vannak olyan helyzetek, mikor a neten publikált képeidet szeretnéd vmifajta vizjellel, vagy angol nevén watermark-kal ellátni. Ez a vízjel lehet akár egy szöveg, lehet kép és helyezheted a képeid bármely részére (sarkok, közép stb..)

Ilyen vízjelet 2 módon tudsz készíteni. Az egyik a manuális megoldás mondjuk vmelyik grafikus szerkesztőprogrammal (pl. photoshop), de ez egyrészt unalmas és sok képnél meglehetősen lassú is. A másik pedig ha egy kimondottan erre fejlesztett programot használsz. Ilyen programból több is van, nagyrészük fizetős.

Az egyik legjobban használható program a PhotoMark. Ízelítőül hogy miket tud:

 • több vízjel elhelyezése egy képen
 • képek kötegelt frissítése
 • vízjelek létrehozása és menedzselése
 • egyéni átlátszóság kezelése
 • képes és szöveges vízjelek kezelése
 • JPG, BMP, GIF és PNG kezelése
 • stb …

kép a programról

minták, melyek e programmal készültek

Kapcsolódó bejegyzések:
 • Webáruház fejlesztés közben jött a megrendelő kérése, hogy szeretné, ha a termék képek vízjellel lennének ellátva. Nos, hosszas keresés és kutakodás után, nem ta …

 • A letöltésvezérlő programok (download manager) segítségével nagyban megkönnyítheted az internetes letöltéseidet és sok idegeskedéstől szabadulhatsz me …

 • Először is 1 gyors magyarázat, hogy mi ez a Photoshop letöltés cikk: a lapon is számtalanszor megkérdezték már, hogy milyen programmal készültek a leírások, ille …

 • A képek kezelésére eddig is jó néhány igen különböző függvény tár a rendelkezésünkre állt (gd, gd2, imagemagick, netpbm, Magick Wand), de használatukhoz mindig e …

 • Ingyenesen elérhető (letölthető) keresőoptimalizáló szoftver, melynek van egy bővebb, fizetős verziója is. A WEB CEO segítségével nyomon követheted a honlapod he …

A cikket beküldte: Harder (http://blog.harder.hu)

9 hozzászólás

 1. Anna says:

  Hello, jó a cikk, de arra nincs tutorial, hogy miképp tudom leszedni a vízjelet egyes képekről?
  Nagyon fontos lenne.
  Köszönöm!

 2. XYZ says:

  1. És miért kell? Képet “lopni”? Ne tedd!
  2. A vízjel NEM ELTÁVOLÍTHATÓ!!!! >> Minden vízjeles képednek legyen meg az eredetije magadnál.

 3. stefike says:

  Azért én is nagyon tudok boszankodni, mikor az én képeimet ellopják és maguknak tulajdonítják. De ez nem minden, még pénzért is árulják.
  Ezért keresek vízjel készítő programot,ha lehet ingyeneset.

 4. ViZion says:

  Alap esetben ráraksz egy png-t (css-el fölé pozicionálod), letiltod a jobb klikket, ezzel az amatőrök nagy részét el is kergeted a lopástól. Komolyabb védelemhez komolyabb meló kell:
  Van olyan lehetőség, h flash progi rakja ki a képeket az oldalra, automatikusan vízjelezve egy .png képpel, amit megadsz. Ezt nehéz, de nem lehetetlen levakarni általában.

  Másik lehetőség, h a képeket videóként rakod fel, ezt is megoldja egy flash progi, ez 99%-ban használhatatlan lesz ha letöltik, vagy printszkrínelik…

  Harmadik variáció a preview. Feelraksz egy kis képet, amin egy ablakot tologatva látod a kinagyított részt, de soha nem egyben az egészet. ez szemét dolog, utálom is, ha ilyent látok :)

  Mindre igaz, hogy használható méretet, tömörítetlen formában, vagy alig tömörített jpg-ben nem szabad felrakni.

 5. Titta Toten says:

  Vízjelet kiszedni? Sajnos olyan fotós vagyok, akinek lopják rendszeresen a képeit. Akár megcsonkítva is. Miért is kell valakinek ötlet ahhoz, hogy vízjelet irtson egy olyan képről, amit lopásvédelemmel lát el valaki? Ez igazán érdekelne!

 6. stefike says:

  Mostanában fedeztem fel azt a megoldást, hogy olyan helyre rakom a nevemet, hogy nem lehet kivenni, sem kitörölni, mert akkor a kép hasztalan, élvezhetetlen, de azért a képet nem rontja el, mert nem olyan kirívóan van a nevem.

 7. bebice says:

  Sziasztok!

  Tudna valaki segíteni,hogy az elkészített sima vízjelet hogyan tudom lementeni JPG-be,vagy konvertálni,mert a program által készített fájlokat semmivel nem tudom én megnyitni,mert valami PWM.formátumban menti el?!
  Köszönöm!

 8. tfv says:

  Sajnos ez a progi a képekre teszi saját feliratát is: Unregistered…
  Elég bénán néz ki.

 9. Harder says:

  tfv, meg lehet venni a programot és akkor nem lesz “Unregistered…” felirat rajta.

Szólj hozzá
a Vízjel elhelyezése képeken c. bejegyzéshez

- Engedélyezett HTML elemek: <a> <em> <strong> <ul> <ol> <li>
- Forráskód beküldéséhez tedd a kódot ezek közé: <pre lang="php" line="1">Kódrészlet helye itt</pre>