WordPress tapasztalatok


Most már eltelt egy hónap (2007. június 4. a pontos dátum), hogy feltettem a wordpress-t a blogom alá egyrészt tesztelési, kísérletezési céllal, másrészt hogy leírhassak olyan dolgokat is, melyek úgy gondolom a tutorial.hu keretei közé nem férnének be. Induláskor kb egy hónapot szándékoztam annak adni, hogy a blogot teszteljem, ismerkedjek vele, ha nem vált volna be, váltottam volna másra.

A WordPress bevált, megszerettem, sőt egyre jobban tetszik az idő múlásával. :)

Az indulás óta 6289 egyedi látogatóm (visits) volt és 13563 lapletöltés (pageviews) történt a Google Analytics szerint, ezt köszönöm Nektek. :)

Így mostantól kezdve meg fognak jelenni WordPress témájú cikkek is a lapon, persze az alapoktól indítva, ahogy azt más rendszerek esetében is már tettem.

A cikkek mellett még ott van az is, hogy most már saját kinézetet fog kapni (lehet hogy nem fog radikálisan változni, de milyen már hogy egy ingyenes themet használjak, nem? :P). Erről is lesz leírás itt a lapon.

Időközben ismerkedtem a SEO Webmester Fórumnak és tagjainak köszönhetően a keresőoptimalizálással is a WordPress e téren is remekül teljesített, elégedett vagyok vele.

A skinezése – mint ahogy mondtam – még hátravan, de időközben azért jópár helyen belenyúlkáltam már a kódokba és a tapasztalatok azt mutatják, hogy jól átlátható, könnyen módosítható.

Az admin felülete nekem alap beállításokkal is tetszik (elérhető más admin is hozzá), ezen nem változtattam. A nyelvesítése szintén gyerekjáték, köszönhetően az igen aktív közösségnek és hogy sok blogger választotta a WordPress-t, a támogatottsága is megfelelő.

Rengeted plugin elérhető hozzá, ezek telepítése szintén könnyen megy, ahol meg elakadtam, ott segített az internet és a google.

Szóval ezentúl én is ajánlani fogom a WordPress-t azoknak, akik egy könnyen telepíthető, jól kezelhető és megfelelően támogatott blogmotort szeretnének használni.

Kapcsolódó bejegyzések:
  • Nem tudom ki hogy van vele, de ha már egy CMS esetében az admin felületen WYSIWYG szerkesztő felületet használok, akkor szeretem a bejegyzés megírásakor olyan fo …

  • Mint ahogy az talán már a címből is sejthető, a blog.harder.hu címen elindítottam egy új blogot, ahol minden olyan írást fogok meg fogok jelentetni, amit eddig i …

  • Megjelent a WordPress 3.3, letölthető magyar nyelven is, amiért DjZoNe-nak jár a köszönet. Igazán lenyűgöző, hogy az angol verzió megjelenése után milyen gyorsan …

  • Nemrég megjelent a WordPress 2.8-as legújabb kiadása, az erről szóló részletes bemutatót illetve a változtatások és módosítások listáját 3 főbb kategóriába szedv …

  • A WordPress azon kívül, hogy blogokat lehet vele könnyen és gyorsan létrehozni, másra is jó.Mire jó még a WordPress

A cikket beküldte: Harder (http://blog.harder.hu)

Szólj hozzá
a WordPress tapasztalatok c. bejegyzéshez

- Engedélyezett HTML elemek: <a> <em> <strong> <ul> <ol> <li>
- Forráskód beküldéséhez tedd a kódot ezek közé: <pre lang="php" line="1">Kódrészlet helye itt</pre>