YASU és további emulátorok


A DAEMON Tools-zal már megismerkedhettünk az előző cikkben. Most be fogom mutatni a YASU-t (Yet Another SecuROM Utility) és néhány képfájl- készítő és emuláló programot.

A legvalószínűbb incidens ami megtörténhet emuláció közben, az emuláció felismerése a lemez által, ami akadályozza a program futását. A DAEMON már nem tudja tartani a tempót legújab SecuROMokkal és SafeDisc-ekkel, így szükségünk lesz a YASU-ra.
Letöltés után csomagoljuk ki, majd indítsuk el a YASU.exe-t. Ellenőrizzük, hogy DAEMON 4.06+unk van, és mountolva van a kívánt CD/DVD. Kattintsunk a Cloak-ra és már kész is vagyunk.

Alcohol

A DAEMON alternatívájaként lehet használni az Alcohol 52%-ot (ingyenes), esetleg az Alcohol 120%-kot (30 napos trial), az utóbbi képfájlokat készíteni és kiírni is tud egyaránt.

Ha a fenti két programot (Alcohol és DEAMON) használva nem sikerül mountolnunk egy képfájlt, először próbáljuk az “All Files” nézettel megadni a fájlt. Ha ez sem működik, akkor a megfelelő programot kell használnunk:
.DAA: PowerISO
.UIF: MagicISO
.IMG és .SUB: CloneCD

További népszerű emulátorok:

UltraISO (Windows)
Disco (Mac)
K3B (linux)

Képfájl készítése:

Képfájt számos programmal készíthetsz, a legegyszerűbbektől a legbonyolultabbakig. Ha tudod, hogy védelem alatt áll a lemez, először nézd meg YAPS-el (Yet Another Protection Scanner), majd az Alcohol 120%-ban (vagy a neked legmegfelelőbb programban) a hozzá illő beállításokkal készítsd el a képfájlt. Figyelem! Képfájlkészítés védett lemezekről nehéz és nem kifizetődő munka, az ilyen biztonsági másolatok értékesítését a törvény bünteti.

További népszerű képfájlkészítő programok:

Blindwrite
CloneCD és CloneDVD
Nero Burning ROM

Kapcsolódó bejegyzések:
 • A tutorial a Daemon Tools program használatának alapjait mutatja be. Mire is jó a Daemon Tools? A programmal virtuális meghajtókat hozhatunk létre a számítógépe …

 • Ha már eljutottunk odáig, hogy valamit alkottunk, és szeretnénk megosztani a nagyközönséggel akkor több módszer áll a rendelkezésünkre.Tárhely, fejleszté …

 • Általános jó tanácsként: Ne bízzunk meg a felhasználótól kapott adatokban. Minden olyan érték ami a felhasználótól jött gyanús, és csak megfelelő szűrések, átala …

 • A WordPress-t egyre több helyen használják többre, mint “egyszerű” blog motornak. Ehhez kapcsolódóan szeretnék megosztani egy pár linket, amit az utóbbi időben t …

 • Bár tény, hogy a WordPress a legnépszerűbb blogmotor, nem biztos hogy mindenkinek ez az idális megoldás. Azt viszont talán nem mindenkinek egyértelmű, hogy milye …

A cikket beküldte: Ckow ()

5 hozzászólás

 1. Máté says:

  Sziasztok!!!
  Bocsi lehet én vagyok ennyire szerencsétlen de valaki legyen oly sziveshogy küld nekem egyy linket ahonnan le lehet tölteni a DAEMON TOOLS 4.06-ot.

  És még egy kérdés a YASU csak a 4.06-al működik???? :)
  Még egyszer köszi!!

 2. ckow says:

  Szia,
  ha jól tudom a YASU működik az újabb verziókkal is.
  A YASU legfrissebb verziója: http://files.cdmediaworld.com/YASU_1-4-7080.zip
  A DAEMON TOOLS legfrissebb verziója: http://www.disc-tools.com/download/daemon

 3. nemTOM says:

  Sziasztok kár, hogy ennyi kieg progi kell 1 játélkhoz,majd össze akad a gép mire elindul a játék

 4. gerison says:

  csak anyit hogy DEMON-bol a 4.10 is jó ?

 5. Játékparitzán says:

  @nemTOM “Sziasztok kár, hogy ennyi kieg progi kell 1 játélkhoz,majd össze akad a gép mire elindul a játék”
  Tényleg mekkora baromság, hogy 2 egész progi kell ahhoz, hogy ingyen játszhasd azt a játékot amiért más több ezreket fizet és a kiadók évekig fejlesztenek óriási pénzekből. Ha nem tetszik el lehet menni a boltba és megvenni a játékot és akkor nem kell hozzá 2 egész progi amitől összeakad a P2es géped.

Szólj hozzá
a YASU és további emulátorok c. bejegyzéshez

- Engedélyezett HTML elemek: <a> <em> <strong> <ul> <ol> <li>
- Forráskód beküldéséhez tedd a kódot ezek közé: <pre lang="php" line="1">Kódrészlet helye itt</pre>