A színek jelentése

Piros szín jelentése

A színek jelentése
A színek jelentése
A piros a vér, és a tűz szine, így gyakran a háborúval, veszéllyel, erővel társítják de megjelenik a szerelem, a vágy, a szenvedély kifejezőjeként is.

A piros egy nagyon érzelmes, gazdag szín, felgyorsítja az ember belső folyamatait, növeli a légzésszámot, és emeli a vérnyomást. Nagyon látható szín, ezért lettek pirosak a stoptáblák és a tűzoltó felszerelések. A piros szín növeli a «bátorságot» ezért található meg számos ország nemzeti zászlaján.

A piros előtérbe hozza a képeket, és a szövegeket. Használata mint kiemelő szín javasolt, hogy az embereket gyors döntésre kényszerítse. Ideális szín a ‘Buy Now’ vagy a ‘Click Here’ szövegek megjelenítésére. A reklámokban a piros gyakran valamilyen erotikus tartalomra utal. (Piros ajkak, piros körmök, piros lámpás negyed, Nő pirosban, stb…). A piros széles körben használt szín a veszély jelzésére (magasfeszültség, közlekedési lámpák). Ezt a szint gyakran társítják még az energiával, energikus élettel, ezért nyugodtan lehet használni energiaitalok, játékok, autók, sportszerek reklámozásához.

A piros világos árnyalatai az élevezetet, a szexualtiást, szenvedélyt, az érzékenységet, és a szerelmet jelképezik, míg a sötétebb árnyalatok az erőt, az akaraterőt, a dühöt, a vezetést, bátorságot, vágyódást, rosszakaratot, és haragot sugalnak.
A rózsaszín a romantikát, a szerelmet, és a barátságot jelzi az embereknek, illetve a nőies tulajdonságokat, passzivitást.
A Barna megbízhatóságot, és fériasságot jelképez.
A vörösesbarna (?) a betakarítást és az elmúlást idézi.

Narancssárga szín jelentése

A narancssárga ötvözi a a piros által sugalmazott energiát és a sárga boldogságát. Általában az örömmel, napfénnyel és a trópusokkal kötik össze. A narancssárga a lelkesedést, az elragadtatást, a boldogságot, a kreativitást, az elhatározottságot, a vonzerőt, a sikert,a bátorítást, és az izgatást fejezi ki.

Az emberi szem számára a narancssárga egy nagyon meleg szín, így a forróság érzetét kelti, de nem olyan agresszív, mint a piros. A narancssárga növeli az agyba jutó oxigén mennyiségét, élénkítő hatású és növeli a szellemi aktivitást. Nagyon elfogadott a fiatalok körében. A narancssárgáról az egészséges étel jut eszünkbe és az étvágyunkat serkenti. A narancssárga az ősz és az aratás színe. A címertanban a narancssárga az erő és a kitartás szimbóluma.

A narancssárga nagyon feltűnő szín, tehát használhatod figyelemfelkeltésre és a legfontosabb elemek kiemelésére a design-ban. Ez a szín nagyon hatékony az ételkészítmények és játékok reklámozásához.

A sötét narancssárga a csalást, a megtévesztést és a gyanakvást jelenti.
A vörösesnarancs(?) kifejezi a vágyat, a szerelmi hevületet, az élvezetet, az uralmat, az agressziót és a vágyat a mozgásra.
Az arany a presztízs érzését kelti. Jelentése a fény, a bölcsesség és a vagyon. Mindig a magas minőséget szimbolizálja.

Sárga szín jelentése

A sárga a napsütés színe. Az örömmel, a boldogsággal, az értelemmel és az energiával szokás összekapcsolni.

A sárga meleg hatást, boldogságot kelt, elősegíti a mentális aktivitást, és erőt ad. A sárga gyakran ételt jelent… Világos, csupasz egy igazi figyelemfelkeltő, épp ezért festik a Taxikat sárgára. Ha túl sokat használják, a sárga már zavaró is lehet; például a kisbabák többet sírnak egy sárga szobában. A sárga a legfeltűnőbb egy fekete háttér előtt, ezért is használják figyelmeztetéseknél ezt a színkombinációt. A címertanban a sárga a díszességet és hűséget jelzi. Később a gyávaság szimbolumává vált.

A sárgát a kellem, boldog érzések felelevenítésére használd. Használhatod például a gyermekeknek szánt pihenő termékek reklámozására. A sárga egy nagyon célravezető szín, így használd a legfontosabb információk kiemelésére. Az emberek a sárga színt gyakran gyermetegnek tartják, úgyhogy nem ajánlatos használni tekintélyes, drága termék eladásakor: senki nem fog venni sárga öltönyt, vagy sárga Mercedest. (Vagy sárga BMW 520i-t). A sárga egy megbízhatatlan és spontán szín, úgyhogy ne használd, ha stabilitást, megbízhatóságot, biztonságot akarsz sugallani. A sárga eltűnik a fehérben, úgyhogy általában kell neki egy sötét háttér a kiemelésére. A sárga árnyékai ellenszevesek, mert elvesztik a boldogságukat és elhanyagolt, borús érzetet keltenek.

A tompa sárga figyelmeztetést, hanyatlást, betegséget és féltékenységet jelöl.
A világos sárga az intellektus, a frisseség és az öröm jele.

Zöld szín jelentése

A zöld a természet színe. Ez szimbolizálja fejlődést, harmóniát, szemtelenséget, és a termékenységet. Erős érzelmi összefüggés van a zöld szín és a biztonság között. A sötétzöldet rendszerint a pénzzel társítják.

A zöldnek nagyszerű nyugtató ereje van. A legpihentetőbb szín az emberi szem számára; javítja a látványt. A zöld állandóságot és állóképességet sugalmaz. Néha a zöld a tapasztalat hiányát fejezi ki, a példa kedvéért: a kezdőket gyakran zöldfülűnek szoktuk nevezni. A címertanban a zölddel, a fejlődést és a reményt tüntethetjük fel. A zöld ellentéte a pirosnak, biztonsági eszközöknél; például ez a színe a szabad átkelésnek az úttesten.

Zöldet a biztonság feltüntetésére használják, végül is gyógyszereken és orvosi termékeken láthatjuk. A zöld közvetlenül kapcsolódik a természethez, tehát tudod használni a ‘zöld’ termékek hirdetéséhez.
A matt, sötétzöldről általában a pénzre, az anyagi világra, a bankokra és a Wall Street-re asszociálunk.

A sötétzöldről a becsvágyra, a kapzsiságra és a féltékenységre gondolunk.
A zöldessárga a betegségre, a gyávaságra, a viszályra és a féltékenységre utal.
A moszatzöldről(Aqua) az érzelmi gyógyításra és a védelemre gondolunk.
Az olivazöld(?) a hagyományos színe a békének (Greenpeace).

Kék szín jelentése

A kék az ég és a tenger színe. A kékről gyakran a biztonságra(?) és a stabilitásra gondolunk. Ez a szín szimbolizálja a reményt, a hűséget, a bölcsességet, a bizalmat, az intelligenciát, a becsületet, az igazságot és a mennyet.

A kék hasznos figyelemfelkeltő(?) az akarathoz és testhez. Ez a lassú emberi anyagcsere és nyugodt eredmény eljárásának színe. A kékről erősen asszociálunk a békességre és a nyugalomra. A címertanban, a kék használható az áhítat és a nyíltság szimbolizálására.

A kéket használhatod a termékek reklámozásához és a tisztasághoz kapcsolódó szolgáltatásokhoz (víztisztító filterek, tisztító folyadékok, vodka), levegőhöz és éghez (légitársaságok, repterek és légkondicionálók), vízhez és tengerhez (tengeri hajóutak, ásványvíz). Érzelmileg olyan színekkel áll szemben mint a piros, a narancssárga és a sárga; a kék kapcsolódik a tudatossághoz és az intellekzushoz. Használj kéket a precízió sugallásához vagy amikor high-tech termékeket reklámozol.

A kék a férfiak színe; a tanulmányok szerint, ez erősen elfogadott közöttük. A sötétkék a bölcsességet, a szaktudást és a stabilitást jelenti; ez a kedvező szín a közös(?) Amerikához.

Kerüld a kék használatát mikor ételt és sütés-főzést reklámozol, azért mert ez a szín elveszi az étvágyat. Mikor élénk színekkel használod együtt mint a sárga vagy a piros, vibráló mintában nagy befolyású tud lenni; például, a kék-sárga-piros tökéletes színösszeállítás egy szuperhősnek (gondolj csak Superman-re).

A világoskékről az életre, a gyógyításra, a békére, a megértésre és a puhaságra(lágyságra) asszociálunk.
A sötétkékkel ábrázolhatjuk a tudást, az erőt, a becsületességet és a komolyságot.

Bíbor vagy rózsaszín szín jelentése

A bíbor összekapcsolható a kék stabilitásával és a vörös energiájával. A bíbort a magasztossághoz kötjük. Ez szimbolizálja az erőt, a nemességet a luxust és a becsvágyat. Ez a szín átadja a vagyon és a pazarlás érzését(<–ez így helyes mondat?:It conveys wealth and extravagance.). A bíborról gondolhatunk szintén a bölcsességre, a méltóságra, a függetlenségre, a kreativitásra, a titokzatosságra és a mágiára.

Egy közvéleménykutatás szerint, a kamasz gyerekeknek majdnem 75%-a, jobban kedveli a bíbort, mint az összes többi színt. Nagyon kivételes szín a természetben; néhány ember szerint erőltetett.

A világos bíbor jó választás női design-hoz. Az élénk bíbort használhatod mikor gyermek termékeket reklámozol.

A világos bíbornak romantikus és nosztalgikus hangulata van.
A sötét bíbornak komor, gyászos és szomorú hangulata van. Ezzel csalódottásgot tudsz kifejezni.

Fehér szín jelentése

A fehér színnel kapcsolatban a fényre, a jóságra, az áratlanságra, az egyszerûségre, a szüzességre asszociálunk. Leginkább a tökéletesség színéhez társítjuk.
Ezek mellett a fehér szín a biztonságot, egyszerûséget és tisztaságot is szimbolizálja. A feketével ellentétben leginkább pozitív jelentése van. Sikeres kezdetet is jelenthet.
A címertanban a fehér jelentése a hûség, kötelességtudás és egyszerûség.

A hirdetésekben a fehér utalhat a frissességre és tisztaságra, mert egyben a friss hó színe is ez. High-tech témában is bátran használhatod, mert egyszerûséget (egyszerû kezelhetõséget) sugallmaz.
Megfelelõ szín a különbözõ jótékonysági szervezetek számára is, hisz az angyalokat legtöbbször fehér ruhában ábrázolják.
Továbbá a fehér megfelelõ szín a kórházak, orvosok számára is (sterilitást, tisztaságot sugallmaz), így ajánlhatod az egészségügyben dolgozó ügyfelek számára is.
Étkezésben és élelmiszerekkel kapcsolatban leginkább a könnyûséget, a zsírszegény ételeket és a tejtermékeket jelenti.

Fekete szín jelentése

A fekete színről az erőre, az elegenciára, a formalitásra, a halálra, a gonoszra és a rejtélyre asszociálnak az emberek.

A fekete egy rejtélyes szín, amit a félelem és ismeretlennel szokás összekotni (Gondoljunk például a feketelyukakra). Gyakran van negatív jelentése is (fekete lista, fekete humor, fekete halál (=pestis), stb.). A fekete erőt és tekintélyt sugároz; formális, elegáns és tekintélyes szín (fekte nyakkendő, fekete Mercedes, fekete BMW 520i). A címertanban a fekete a bánat, baj szimbolúma.

A Fekete a perspektíva és mélység érzetét kelti, de egy fekete háttér csökkenti az olvashatóságot. Egy fekete öltönyben vagy ruhában vékonyabbnak tűnhetsz. Egy galériában vagy kiállításon a fekete vagy szürke jó háttér lehet, mert kitűnik belőle a többi szín. A fekete nagyon jól ellentétben áll a világos színekkel. Ha a narancssárga vagy piros – vagy egyéb más erős – színekkel összehozva a fekete egy nagyon agresszív színsémát adhat.

Fordította:
Tirion (hobbitfalva.uw.hu)
TLoF (tlof.hu )
BlackY
Harder (blog.harder.hu)
Rendo

Korrektor:
LeGaS

Forrás: www.color-wheel-pro.com/color-meaning.html

45 HOZZÁSZÓLÁS

 1. Ez nagyon jó ez a színek jelentéses izé ,de lehetne több szín is.Pl:barna ,világoskék meg a kéknek a különböző árnyalatai ,de ha arról nem tudtok irni akkor mind egy.Csak én nagyon szeretem a színeket és szeretnék róluk mindent tudni:)

 2. Hát, szerintem ennél alaposabban aligha lehetne kivesézni a színeket. Ehhez már csak annyit lehetne hozzáfűzni, hogy ugyanezek a színek pasztell árnyalatai, kellemesebbek, nyugtatóbbak és persze kevésbé fárasztóak a szemnek. Lehetetlen a színek között meghúzni a határt, hogy idáig piros, és ettől kezdve narancs pl. A barnát is úgy keverjük ki, hogy kiindulunk valamelyik vörös, narancs, vagy sárgásabb árnyalatból, aztán csökkentjük a fényerejét, esetleg a telítettségét. A 8 bites színkeverés elég tág. 256 a 3-ik hatványon, vagyis 16 777 216 szín. Gondolj csak bele! Ezzel el lehet játszadozni egy darabig. :)

 3. Egyébként aki még mélyebben szeretne elmerülni a témában, írja be a keresőbe a “színek jelentése” vagy aki érti az angolt a “color meaning” szavakat. Rengeteget lehet még olvasni a weben, mindenféle témakörben. Persze elsősorban a hölgyek lesznek megelégedve a találatokkal, de még a tudományos kivesézés, meg az eredetek is megtalálhatóak. Érdemes!

 4. Gondoltatok rá hogy a szinek saját személyiséged kifejezője lehet???? Éppen az adott kedvenc értelmezése vagy te magad jelenleg???

 5. Hát, lehet benne valami, de akkor vagy a színek jelentésével van a baj, vagy én ismerem rosszul önmagam ;)

 6. az irigység is szerepel a leírásban a sárgánál, egyébként meg elég sok jelentése van egy színnek, amelyek között lehet elég nagy is a szakadék. Nagyon jó példa erre a fehér, ami más-más kultúrákban mást és mást jelenthet. Nézd meg nálunk mivel kötöd össze, és nézd meg a keleti kultúrákat ahol pl. a halálhoz is kötődik (temetéseken a ruhák fehérek)

 7. nagyon jo ez az oldal nekem nagyon tetszik es minden igy igaz amit ir

 8. A Fehérhez még annyit mondanák hogy pl a Fehér nem csak kinában a gyász szine… régen nálunk is “Magyarországon” is a fehér volt… és nem a fekete :)

 9. szerintem is be lehetett volna írni több szín jelentését, kíváncsi lennék pl. bordóra. De amúgy tök jó a leírás, nem is tudtam hogy a kék ennyi mindent jelent.

 10. A bordót nyugodtan bele lehet sorolni a bíbor kategóriájába. Gyakorlatilag az is a pirosból és kékből áll. Csak az arányok mások. Megpróbálhatsz rákeresni, ha bővebben érdekel a téma.

  Angolul is megpróbálhatod a “colour meaning” kifejezéssel. Van egy rahedli cikk, bár őszintén szólva egy szemmel sem részletesebbek a fentinél.

  Megkísérelheted még a “claret/wine-red colour meaning” keresőkifejezéssel is. Én mindössze egyetlen szót találtam csak a bordóról: “tenacious” – ami állhatatost, kitartót, szívósat, rendületlent jelent. Nem sok semmi, de keresgélj nyugodtan! Hátha neked több szerencséd lesz.

 11. Hát igen, lehet h lehetne több szín… Pl: Lila, ami állítólag ha nő iseli, az a kielégületlenségét jelképezi… és még sok más hasonlót… tehát hajrá, bővítsetek…

 12. Mint már sokszor leírtam, ez a cikk alaposan kivesézi a témát. Persze bárki végezhet mélyebb kutatásokat is a témában és publikálhatja. Sőt, ide is lehet tutorialt, cikket beküldeni. Ha megüt egy bizonyos mércét, akkor meg is fog jelenni. Hajrá!

 13. Kár hogy a lila szín nincs benne, pont azt kerestem.:(
  Ha valaki tudja, hogy mit jelent a lila szín leírná nekem.Köszi

 14. A lila szín jelentése

  Misztikus szín, egyesíti a kék elmélyültségét és a vörös aktivitását. A kozmikus erőt szimbolizálja, az intuíció, az empátia színe. A lila a vágy, az értelem, a bölcsesség és az egyensúly színe. A katolikus kultúrában legfőképpen a Krisztus utáni gyászt jeleníti meg húsvét idején. Magyarországon egészen a 17-18. századig a gyász színe volt.
  forrás: Naturterapia – Színek jelentése

  Lila: kifejlett alkotóképesség
  A szín jelentése: az ibolyakék egyet jelent a kreativitással.
  Ha a kedvenc színed a lila: akkor te kedveled az extravaganciát, kreatív vagy, tudsz festeni, írni és dekorálni. Nehezen lehet képet alkotni rólad – de barátaid ismerik igazi arcod, értékelik remek tulajdonságaidat.
  forrás: DUE Tallózó

  A lila: spirituális gondolatokra utal, sosem erõs pont az Aurában. Mindössze átmeneti “felhõk” vagy “lángok” formájában jelenik meg.
  forrás: Tiszta színek jelentése az aurában

  – A mértékletesség színe.
  – Egyensúly a föld és ég között (a hajnali és az esti ég színe), az értelem és a vágy, a bölcsesség és az érzelmek között.
  – Jelenthet intelligenciát, tudást, vallási áhítatot, szentséget, alázatosságot, bűnbánatot, fájdalmat, nosztalgiát.
  – A rómaiaknál Jupiterhez kapcsolódik.
  – A kereszténységben a papi törvények, az autoritás, az igazság, a böjt, a szomorúság és a várakozás kifejezője.
  forrás: a színek mint szimbólumok

  Lila, püspöklila és árnyalataik
  Az új kor gyermekei is liláskék, indigó színnel ragyognak. A lila erősíti a megérzéseket, erősíti az összetartozást, fokozza a rajongást, segít az ideálok és eszményképek megfogalmazásában. Célok kitűzésénél remekül alkalmazható. Testi, lelki, szellemi egészség visszaszerzésében remekül alkalmazható. A gazdagság egyik jelképe már évszázadok óta. A lila hűvöse ott alkalmazható, ahol a kéket túl ridegnek találnánk, vagy túlságosan erőteljesen fejtené ki a hatását.
  Lila virágok, növények: lilaakác, klemátisz, árvácska, petúnia, íriszek, aszterek, zsálya, pillangóvirág, lizianthus, mályva
  forrás: Színek jelentése és hatása a Feng Shuiban

  Ha ennél is több kell vagy más szín is érdekel, keress rá a google-ben így, ezek a fentiek csak az első pár találat volt: “lila szín jelentés”

 15. Szerintem is nagyon jó ez az oldal. Csodálkoztam, hogy a lila az itt leírtak szerint is kiegyensúlyozottságot jelent, mert én is több helyről hallottam, hogy a kielégületlenséget jelképezi.

 16. Bíbor és kielégületlenség? Ilyesmit afféle Blikk típusú női magazinokban lehet olvasni, amikre jellemző a hozzá nem értés.

  “XY lapzártáig tessék egy cikket írni… Mit tudom én, miről?! Mit szeretnek a nők olvasni? Legyen benne valami a színekről, meg a szexről… Mit bánom én, hogy nem ért hozzá, itt legyen a cikk előttem 4 óráig. Tán azt hiszi, hogy az olvasóink atomfizikusok egytől-egyig? Tökmindegy, mit ír, mert úgyse értenek hozzá, mert aki ért hozzá, az nem a mi újságunkat olvassa. A kör itt bezárult.”

  Saját fülemmel hallottam hasonló kiadvány szerkesztőségében kábé ugyanezt a beszélgetést. :)

 17. Sziaszto nekem a kék a kedvenc színem és a szememis kék hála az Istenek, de mostmár kék jelentésérőlis többet tudok kössziiiiiii

 18. Rozália, csak rá kéne keresned neten a “Rozália jelentése” kifejezésre, és egyből tudnád a választ.

 19. nekem minden szín tetszik ,csak az nem amikor rosszul kombinálják őket

 20. Speciel nekem a fekete a kedvenc színem, és én egy rideg, érzéketlen, szomorú, dühös, inteligens, elegáns, iskola ellenes, a világot és az embereket utáló személy vagyok. Ha a barátaim lerajzolnának, akkor egy fekete kockának rajzolnának, szóval nem véletlen, hogy a legagresszívebb szín a kedvencem…FEKETE FOREVER!!!

 21. magyon fasza fe tob sszin kene tul keves kicsi szoveg eleg de tob szin de nagyon szep miket irt nekem tecet koszonom hogy ezt a lapt megcsinaltad es hogy az angol hazimban segitetel

 22. Nagyon jó az oldal, tetszenek a hozzászólások, bár néha elég kemény vagy BonFire.
  Szerintem attól, hogy megbántasz valakit, mert nem olyan dolgokról hall amiről Te attól még nem biztos, hogy érdekelni fogja az ami Téged.

  Egyébként a sokadik oldalon, hogy mit is jelent a lila, megtalálod olyan egyébkéntes megjegyzésben, hogy vannak bizonyos helyek, kultúrák ahol a “kielégületlenséget”, elégedetlenséget, csalódottságot jelent.

  Nah mindegy attól nagyon jó, hogy sok olyan dolgot amit magyarul nem lehetett megtalálni közzé tettél. Köszönjük

 23. @katácska: nem szeretnélek téged (is) megbántani(?), de amikor elszakad a cérna, az általában akkor történik, amikor valaki sokadjára nem tartja tiszteletben az oldal szabályzatát. Az oldal nem az enyém, de sokakkal egyetemben magaménak érzem, mert rengeteget tanultam innen, és üdítő kivétel a sok flémelő, mocskolódó, hasznos tanácsot nem adó hasonló oldal között.

  Én itt kezdtem az internetes pályafutásomat, mondhatni itt szocializálódtam, és bizony néha megdöbbentő látni, hogy mi megy más oldalakon. Én úgy vagyok vele, hogy ennek az oldalnak van egy szabályzata, amit illik elolvasni, és íródott még anno egy jó kis cikk, a fórum etikettről (nyugodtan rákereshetsz a keresőben), amivel az első betűtől az utolsóig azonosulni tudok.

  Ha arra gondolsz, hogy itt legutóbb a Fekete Rozáliza nevű userre szóltam rá, kissé csípősen, szerinted nem volt oka? Olyat kérdezett, ami a cikkben szerepelt, tehát nem is olvas, csak kérdez. Aztán persze a választ sem olvassa el, mert az ilyenek nem szokták. Aztán olyat, ami offtopic, ráadásul, ha nem lusta két perc alatt kiguglizhatja, ezért már az oldal gazdája is rászólt.

  Tudomásul kell venni, hogy itt vannak szabályok, amit be kell tartani. Ezek a dolgok mind-mind le vannak benne írva. Csak el kéne olvasni! Továbbá tudomásul kéne venni azt, hogy itt nem feltétlen tinik csacsognak a maguk megfejthetetlen MSN-nyelvén, hanem idősebb korosztály is, akiknek ettől a szövegtől, a “helyes”-írástól és a központozás teljes mellőzésétől kinyílik a bicska a zsebében, ha meglátják. Hadd ne nekem kelljen már kitalálni valakinek a szellemi hascsikarásából, hogy mit akar kérdezni!

  Ha gondolod, végignézheted az összes hsz-emet, ahol valakit leszúrtam; egytől-egyig mindnek volt oka. Ezeket hadd ne sorolja most, mind benne van a szabályzatban és a fórum etikettben. Ez az oldal igen előkelő helyet foglal el a Google-ban, nem kéne a színvonalat lerombolni. Itt nem szeretjük a trollokat, és ha nem muszáj, nem üzengetünk egymásnak, mert az offolás is ellenkezik a szabályzattal.

  Mint ez a mostani hsz-em is. Ezért itt be is fejezem.

 24. Köszönöm.Elnézést a személyes üzenetért.
  Ez az oldal ahogy mások is írták az egyik legjobb és legkulturáltabb oldal amit eddig olvastam.

 25. tényleg jó az oldal, sokat tudtam meg belőle, a fekete tényleg szomorú szín?

 26. A fekete színt Afrikában a kellemessel párosítják, mert az éjszakai hűvös sokkal kellemesebb, mint a nappali forróság.

 27. Szeretnék kérdezni valamit.
  Egy üzletembernek szeretnék egy tollat venni.
  Ajándékba.Kék vagy zöld hozna neki szerencsét?

 28. Én az ilyen színjelentéseket nem szeretem. Én szerintem rá kell érezni a valós jelentésre, bár elolvasva az elejét (fáradt vagyok, ma tovább nem fogom, már majdnem úgy írtam, hogy ijen :S), egyetértek vele.

 29. Sziasztok!
  szuper az oldal, csak tényleg több szinnek a jelentését, párkapcsolat kezdeténél pl, vagy csak egyszerü dolgokhoz, jó ha tud az ember a többi szin jelentésértől értékéről. Köszi hogy itt olvashattam. :)

 30. Szia Niki!

  Az alapvető bökkenő csak az, hogy ez az oldal elsősorban programozással, weboldal-építéssel, és a hozzá tartozó és elmaradhatatlan grafikával foglalkozik, nem ezotériával és párkeresővel.

  Ami nem is baj, mert ki-ki foglalkozzon a saját dolgával, attól kerek a világ, az olyan oldalakból pedig, amelyekre te vagy kíváncsi, szerencsére annyi van, mint a légypiszok, csak keresni kell. És aki keres, talál.

 31. nem is gondoltam volna, h a kék ennyi mindent jelent….ecceruen imádommm !!! :D

 32. Sziasztok!
  Ez nagyon jóó!
  Azt nem tudjátok , van – e arra szó , ha valakinek nincs kedvenc szine és minden színt szeret?(pl.:én)
  Üdv.

 33. Ha valaki tudja mit jelent a szürke és a barna szín kérem Írja meg nekem! Köszönöm

 34. A barna harmónia
  Barna: Ez a szín arra utal, hogy az ember nagy fontosságot tulajdonít kényelmének, családjának, otthonának, egészségi állapotának. Az anyagi lét, a létbiztonság kérdései, a test szükségletei, a családi harmónia megteremtése foglalkoztatják jelenleg.

  A szürke semlegesség
  Szürke: Az elhatárolódás, egyedüllét, szabadság, titkolózás vágyára utal. Az önként vállalt magányosság színe. Aki ezt a színt részesíti előnyben, nem akar feltűnést kelteni, de magáról azt gondolja, hogy más mint a többi ember. Titokban vágyik az elismerésre, tapasztaltnak érzi magát. Semlegességet, hivatalos távolságtartást mutat.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét