5 HOZZÁSZÓLÁS

 1. Hadd kérdezzek egyet ami kicsit furdalja az oldalam: azt írod ugye, hogy “egy vektoros grafikát korlátlanul méretezhetsz, minőségromlás nélkül.”

  A kérdésem: ha a Photoshop-t tanulom meg és annak PEN tool-ját használom path-ok rajzolására, akkor nem tudok-e ugyanúgy minőségromlás nélkül méretezhető ábrákat létrehozni?

  Mert ha igen, akkor elméleti síkon elég lenne a PS ismerete és abban is lehetne így logókat tervezni.

  Jól gondolom? Köszönöm előre is a választ!

 2. Jól gondolod. Photoshopban is létrehozhatsz vektoros elemeket, viszont ezen területen az Illustrator egyszerűbb, hatékonyabb, és sokkal több lehetőség áll rendelkezésedre.

  Ez olyan, mint például a Photoshop és az InDesign kapcsolata. Az InDesign fő funkciója a kiadványszerkesztés (pl. egy 100 oldalas reklámkatalógus). Igaz, Photoshopban is el lehetne készíteni egyesével mind a 100 oldalt, de rengeteg időd rámenne, míg InDesign-ban relatív hamar készen lennél vele.

 3. A különbség annyi, hogy a Photoshopban a vektorok kezelése egy hozzáadott plusz szolgáltatás, az Illustrator pedig natívan vektoros. A Ps CS6-ban már egy kattintással állíthatod a körvonal és a kitöltés színét, de korábban ez eléggé macerás volt. Illustratorban tényleg csak egy kattintás. Nem beszélve a művészi körvonalazásról, amiben az Illustrator nagyon jó, a Pathok egyesítéséről, szeleteléséről, aprításáról. A Pathfinder rendkívül megkönnyíti a munkát, hát még a CS5-től jelen lévő Shape Builder tool. Photoshopban még mindig eléggé macerás pathokat egymásból kivonni, szerkesztgetni.

 4. Sziasztok! Nekem az a kerdesem,h lehet egy pixeles logot vektorossa tenni? Tudnatok ebben segiteni?

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét