A blog bemutatása

Úgy gondolom illene pár mondatot írnom arról, hogy mégis miről szól ez a lap, miért indítottam, mi van/lesz rajta illetve hogy miért ilyen formában csinálom.

Az előzményhez annyit mondanék, hogy nemrég (pár hónapja) elkezdtem érdeklődni a seo, a kereső optimalizálás iránt és mivel ez egy hatalmas terület, jó szokásomhoz híven folyamatosan gyűjtögettem az információkat, melyek a későbbiekben akár nekem, akár másoknak hasznosak lehetnek (így indult a tutorial.hu is). Ez a gyűjtögetés először txt formában ment, aztán volt hogy egy wiki-ben tároltam, de befigyelt a DOC (pontosabban ODS), a Google Docs, a blinklist.com és számos egyéb megoldás is.

Meguntam, hogy szanaszét van mindenféle információ és úgy döntöttem, hogy rendezett, „tömör” formába kell hoznom az egészet, mert így csak a fejemre nő. Számításba vettem, hogy mely megoldással lehetne a leghatékonyabban elraktározni a számomra fontos (és remélem másoknak is hasznos) információkat, végül a blog mellett döntöttem. A linkgyűjteményhez lett volna számos remek script, ahol gyűjtögethetem az URL-eket, de sokszor szeretnék 1-1 hosszabb/rövidebb leírást is tenni majd mellé, erre a link directory scriptek nem jók.

A statikus HTML szerkesztés nem kényelmes és hatékony, egy teljes portált meg nem akartam már beüzemelni, hisz felesleges lett volna.

Így wordpress alapokon futó blog lett a lap, ahol az egyes bejegyzésekbe annyi és olyan szöveget illetve képet tudok betenni amennyit csak szeretnék. Persze ezeken kívül figyelembe vettem, hogy a wordpress könnyen módosítható, időzített publikálásokat is lehet vele végeztetni, jól optimalizálható a keresőkhöz, rendben van a kategória rendszere, az is jó hogy tetszés szerint módosíthatom a kommentezhetőséget stb.. szóval számos előnye van.