Drupal SEO

A „drupal seo” kategória nevéhez illetve céljához szeretnék kis magyarázatot fűzni, nem biztos hogy mindenki találkozott már vele.

A drupal rendszer egy úgynevezett CMS (Content Management System), vagy másnéven Tartalomkezelő Rendszer. A drupal segítségével úgy lehet akár komolyabb portálokat, honlapokat, blogokat létrehozni, hogy nem kell programozói tudás hozzá. Évek óta fejlesztik, nagyon sokan használják, rengeteg kiegészítés található hozzá a neten és van magyar felhasználói tábora és lapja is, ahol segítséget lehet kérni a többi tagtól.

A SEO kifejezés a Search Engine Optimization kifejezésnek a rövidítése, magyarul keresőoptimalizálásnak, vagy kereső optimalizálásnak szokták írni. Szerintem egyik sem igazán helyes, hisz ez a név szó szerint véve azt jelenti, hogy a keresőt optimalizáljuk. Persze nem ez történik, hanem egy honlapot optimalizálunk azért, hogy a keresőkben minél előkelőbb helyet foglaljon el. Épp ezért legjobb kifejezésnek erre a tevékenységre én a honlap optimalizálást tartanám, de a kategória elnevezéskor az általánosan használt formához.

Ezek fényében azt hiszem már nem árulok el titkot vele, hogy a „drupal seo” kategória név alatt tatálható linkek, leírások azt a célt szolgálják, hogy a drupal rendszer optimalizálásához nyújtson segítséget azért, hogy a honlap látogatottságát megfeleően tudják növelni. Így tehát a „drupal seo” kategória alatti tartalmak kiindulási pontot jelentenek azoknak a honlap készítőknek, akik még csak most kezdik felfedezni ezt a területet.