Ingyenes lett a FeedDemon

Jó hír az RSS-t gyakran használóknak, hogy a NewsGator cég több, RSS-sel kapcsolatos szoftvert és szolgáltatást is ingyenesen elérhetővé tett: FeedDemon 2.6, NetNewsWire 3.1, NewsGator Go! for Windows Mobile 2.0. és a NewsGator Inbox 3.0.

Számomra ezek közül a FeedDemon 2.6 ingyenessé válása okozott nagy örömet, mert TLoF már régóta ajánlotta ezt a szoftvert és én is hajlottam rá, hogy erre álljak át a Google Reader után. Most itt az alkalom, úgyhogy már telepítettem ma este és az utóbbi 1 órában a programmal szórakoztam, azt kell mondjam, tetszik. :) A használata gyors, jóval tempósabban át tudom már most is futni a friss híreket, később pedig még gyorsabb lesz, ha beállítom rendesen a watch funkciót.

feeddemon

FeedDemon 2.6 és a watch funkció

A FeedDemon 2.6-ról pár szót: ez egy asztali RSS olvasó alkalmazás, aminek megvan az az előnye (és ezt más szoftverekben nem találtam meg), hogy bizonyos szavak szerint lehet a híreket szűrni, csoportosítani. Erre már jóideje szükségem volt, hisz a rengeted RSS forrást – még ha időnként is át vizsgáltam és dobáltam ki belőlük – már elég nehéz volt kézben tartani, kinek van ideje arra, hogy 2-3 naponta 1000-1500 hírt átnézzen?

feeddemon watch

Ahogy a képen is látható, fel lehet venni 1-1 kulcsszó csoportot (title), pl. azt hogy “wordpress”. Alatta opcióként ott van, hogy fel lehet venni e csoportba tartozó kulcsszavakat is (Watch for items…), e példában a “wordpress” szót, a “wp” szót, a “word press” szót (hátha elüti valaki).

Innentől kezdve az összes bejövő hír közül könnyedén kiválogathatjuk azokat, melyekben e kulcsszavak szerepelnek és külön, csoportosítva meg lehet jeleníttetni. A szűrő alkalmazható a hírek címére vagy címére és tartalmára is.

Letöltés

A FeedDemon letölthető innen: FeedDemon for Windows.
A többi szoftver is elérhető innen, a bal oldali menüpontokon keresztül.

9 HOZZÁSZÓLÁS

 1. Nem utolsó sorban a több gépen internetezők nagy örömére a program képes szinkronizálni a jelöléseket, feedlistákat a központi szerverrel, ezért a cégnél megnézett feedek otthon már olvasottak, ha kaptak valamilyen kiemelt jelölést akkor az is elérhető.

  Ezen felül a FeedDemon regisztrációval igénybe vehető a cég webes olvasó programja is, ami ugyan szolgáltatásba nem biztos, hogy veri a hasonló netes programokat, de arra, hogy gyorsan belenéz az rss gyüjteményedbe arra tökéletesen elég.

 2. Hát én azért vigyáznék: mondjuk már azóta szemezek vele, mióta labnol-on volt róla blogpost, és hirtelen felindulásból épp most töltöm. Azért a fejlesztő blogjában (http://nick.typepad.com/blog/2008/01/free-demon-yes.html) elhangzott “We believe that information about what people are reading, emailing, clipping, etc., is valuable enough that we’re willing to trade our consumer RSS readers for it.” még akkor is kicsit gázosnak tűnik, ha a következő bejegyzésben ott a varázsszó, hogy mindez anoním…

 3. Hello!

  Azt szeretném megkérdezni, hogy létezek-e ehhez a programhoz magyarítás?

  A segítséget előre is köszönöm!

 4. Üdv!

  Én is letöltöttem, mert a FeedReader és az Abilon után ez a legprofibb eddig. Ám történt egy kis furcsaság. Összekeveredtek a feddek. Van két blog, ahol a postok és a kommentek is feedben vannak. Egyszercsak az egyik blognál letöltötte a kommenteket a feedek közé… Nem gond, kitöröltem, ám most az imént a másik blog kommentjeit töltötte le az előző blog postjai közé?! Na akkor ez most hogy?!
  (Amúgy mindkét blog WordPress, mindkét blog extra.hu tárhelyen van, és pechemre mindkét blog a domain.extra.hu/blog URL-en fekszik… Lehet, hogy ez a gond? :)

 5. Elképzelhető, de ilyesmibe még nem futottam bele pedig elég sok cucc van benne, hülyeséget meg nem akarok mondani. :)

 6. Hm..:) Érdekes, most már másik blogba is belepaklászta… Nagyon nem tetszik neki az extra. :P De amúgy nekem bejön, szerencse, hogy itt Nálad ráakadtam. Csak még arra nem jöttem rá, hogy hol lehet beállítani, hogy a rendszer indulásakor elinduljon… :)

 7. Szuper, köszönöm hogy szoltál, nálam még 2.6-os van. :) Mindjárt meg is nézem hogy milyen újdonságok vannak benne. :)

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét