2009 legjobb leírásai

Itt az év vége és sorra jelennek meg az évértékelő bejegyzések, illetve ezek mellett és ezzekkel karöltve azok a gyűjtemények, melyek valamely témában igyekeznek a 2009-es év legjobb bejegyzéseit összegyűjteni.

Mint régebben is, most megint kigyűjtöttem egy csokrot ezekből, remélem nektek is lesz benne hasznos, érdekes információ.

Először egy Adobe Illustrator-os gyűjtemény, mely a 2009-es év legjobb 50 Illustrator tutorial-ját szedte össze. (Persze a lista elég szubjektív.)
The 50 Best Adobe Illustrator Tutorials from 2009 | Vandelay Design Blog
… és egy másik Illustrator-os gyűjtemény: 26 Photoshop Illustration Tutorials

Az alábbi cikkben 31 olyan egyéb oldalt gyűjtöttek össze, ahol jó minőségű (értsd: igényes) WordPress sablont lehet letölteni.
31 Websites Where To Find Free HQ WordPress Themes – W3Mag

2009 legjobb texture gyűjteményei grafikához
The Best Free Texture Packs of 2009 | Web Design Ledger

A 2009-es legjobb Photoshop tutorial-jait hivatott összegyűjteni az alábbi bejegyzés. Photoshop-hoz kapcsolódóan egyébként elég sok ilyen lista készült, úgyhogy itt több linket is fogok most ajánlani (no meg hát ez közelebb is áll a szívemhez, mint a többi téma :P)
The 20 Best Photoshop Tutorials of 2009 | CreativeFan
The 50 Best Photoshop Tutorials of 2009
The 30 best Photoshop tutorials of 2009 – Computer Arts
The Best 40 Photoshop Text Effects from 2009
45+ Truly Stunning Digital Painting Tutorials
200+ Very Useful Free Photoshop Actions
25 New Photoshop Action Sets for Photographers and Designers
The 100 Most Popular Photoshop Tutorials 2009

Az alábbi linken olyan leírásokat gyűjtöttek össze, melyek komplett útmutatóként az elsőtől az utolsó lépésig végigvezetnek minket egy honlap layout tervezésekor
27 Best Photoshop Web Layout Tutorials, Web Design Trends, Inspiration | Developers Paradise Blog By Ace Infoway India |

A következő gyűjtemény egy vegyes lista… 120 tippet, trükköt, tutorial-t gyűjtöttek össze a Nettuts oldalon, amellyekkel időt lehet megspórolni. Persze ez is 2009-re vonatkozik.
120 Tips, Tricks, and Tuts from 2009 Worth your Time | Nettuts+

Persze a WordPress sem maradhat ki, úgyhogy jöjjön egy gyűjtemény, ahol azokat a leírásokat, cikkeket szedték össze, melyek egy wordpress-es lap elindításához és üzemeltetéséhez kellhetnek.
Best WordPress Tutorials of 2009

… ha Te is tudsz olyan gyűjteményt, amely szerinted ajánlható másoknak, írd meg egy hozzászólásban!

9 HOZZÁSZÓLÁS

  1. A héten kilövöm az összes plugint a lap alól, aztán meglátom hogy megjavul-e és majd egyesével visszakapcsolgatom őket amig meg nem lesz a ludas. Addig az a megoldás, hgoy ha nem jelenik meg egy cikk, frissítsétek párszor az oldalt. Meg fog jelenni a cikk pár ilyen F5 után.

  2. Tényleg a 6. F5 után előjött a cikk :) Miért van a forrásban kétszer ez a sor?

    meta http-equiv=”content-type” content=”text/html; charset=UTF-8″

  3. ez az F5-ös frissítgetés úgy 10-edikre bejött, kár h régebben nem próbáltam még.. :S :)

  4. Azt hiszem, nem túlzok, ha azt mondom, hogy ezek az Illustrator tutorialok lenyűgözőek. Most újra kedvet kaptam az Illu tanulmányozásához.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét