Adobe Creative Suite 3 design szoftverek magyarul

Az Adobe legnépszerűbb kreatív szoftvereinek CS3-as változata már magyarul is elérhető.
A mai naptól elérhető az Adobe CS3 Design Standard szoftvercsomag magyar nyelvű, teljes mértékben lokalizált változata. A Standard összeállítás a DTP és a grafikai szoftverek, azaz a Photoshop, az Illustrator, az InDesign és az Acrobat Professional magyar nyelvű változatát tartalmazza. Az említett termékek lokalizált verziója a csomag részeként és külön-külön is megvásárolható.

Hibrid csomagok is lesznek

Az Adobe CS3 Design Premium és az Adobe CS3 Web Premium csomagok csak hibrid változatban érhetők el, a szoftvercég ugyanis nem tervezi a webes programok, azaz a Flash Professional, a Dreamweaver, a Contribute és a Fireworks lokalizálását. A kollekciók részét képező Photoshop Extended viszont magyar kezelőfelületet kapott. Mivel az Adobe CS3 Web Standard kizárólag webes termékeket tartalmaz, ennek a csomagnak nem lesz magyar változata.

Szintén magyar nyelvű a Bridge CS3, a Version Cue CS3 és a Device Central CS3, míg a Dynamic Link szolgáltatás, a Stock Photos – amely Magyarország területén egyelőre nem használható – és a Connect angol nyelvű maradt.

Miért érdemes magyar CS3-at használni?

A felhasználók nem voltak maradéktalanul megelégedve a CS2 fordításával, ami gyakran bonyolultnak tűnt, és félreértésekre adhatott okot. A lokalizálást végző csapat ezért kiemelten fontos kérdésként kezelte a szótár kijavítását és egységesítését. A kifejezések most már egyeznek a Phostoshopban és az Illustratorban, így ugyanaz a művelet ugyanazzal a paranccsal érhető el mindkét programban.

Bár a kelet-európai karakterek már a nemzetközi angol (IE) szoftverekben is benne voltak, a magyar InDesign már a Morphologic helyesírás- és elválasztó modult is tartalmazza.
A magyar verziók továbbá stabilabbak lettek, mint CS2-es változataik.

Kompatibilitási kérdések

A magyar változatok a Microsoft Windows és a Mac OS X operációs rendszerekkel kompatibilisek, és támogatják az Intel alapú Macintosh számítógépeket, valamint a 32-bites Windows Vistát.

Újdonságok a CS3-ban – ingyenes nyári előadássorozat

A Trans-Europe Kft. ingyenes előadássorozatot indít, amelynek célja a Creative Suite 3 részletekbe menő bemutatása az érdeklődők számára. Az előadásokra a szoftver.hu portál Rendezvények oldalán lehet regisztrálni.

forrás: szoftver.hu

Hugyecz Görgy (Harder)
20+ éve munkám és hobbim is az online világhoz köt. Az utóbbi 10+ évben leginkább keresőopimalizálás (SEO) témában tevékenykedem, mellette pedig Google Ads és Facebook PPC fronton is segítem ügyfeleimet. Korábban 10+ évig webgrafika, sitebuild, weboldal készítés témakörben mozogtam.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét