Az Adobe bemutatta az InCopy CS2-t

Az innovatív, feladatkiosztás alapú munkafolyamat többfelhasználós dokumentumokat tesz lehetővé, az új grafikai támogatás pedig a szerkesztőségi és a tervezői csoportok közös munkáját javítja.

Az Adobe Systems Incorporated (Nasdaq:ADBE) ma bejelentette az Adobe InCopy CS2-t, a professzionális szövegíró és szerkesztőprogramot, amely szorosan integrálódik az ugyancsak ma bejelentett Adobe InDesign CS2 szoftverrel. Az InCopy CS2 szoftver a kis kreatív csapatok csoportos szerkesztőségi munkafolyamatait egyszerűsíti és erősíti. Az Adobe a rendszerintegrátorok és külső fejlesztők számára is biztosít InCopy CS2 licencet, hogy ezek a fejlettebb, közepes vagy nagy kiadói munkacsoportok számára tervezhessenek szerkesztőségi megoldásokat.

Az InCopy CS2 innovatív, feladatkiosztás alapú munkafolyamatot vezet be, amelynek segítségével egy vagy több szerkesztő dolgozhat párhuzamosan a tervezővel InDesign állományok különböző részein úgy, hogy egymás változtatásait nem írják felül. Az új grafikus beállítási lehetőségek és a szerkesztőségi fejlesztések tovább javítják a csoportos munkafolyamatot. Az InCopy CS2 és az InDesign CS2 együttes alkalmazásával csökken a korrektúrák száma és az átfutási idő a tervezők és a szerkesztők között, a szerkesztőségben jobban kézben tarthatják a kéziratokat, végső soron pedig a kiadványok gyorsabban kerülhetnek a piacra.

A többfelhasználós munkafolyamatok erősítik a csoportmunkát

Az InCopy CS2 segítségével a szerzők és szerkesztők hatékonyabban dolgozhatnak az InDesign CS2-t használó tervezőkkel. Az új InCopy LiveEdit Workflow beépülő modulok egyszerűsített állományi be- és kijelentkező rendszert biztosítanak a kis munkacsoportok számára. A feladatkiosztás támogatásával egyszerűvé válik a szerkesztési folyamat, így a tervezők a szerkesztők számára konkrét tartalom elérését írhatják elő – egy oldalon az egyik kerettől az egész oldalas főcímeken át egy egész InDesign dokumentumig. Egy InDesign dokumentum tartalmazhat több cikket, amelyeket a valódi többfelhasználós dokumentum csoportmunka érdekében más-más szerkesztőre lehet kiosztani.

A tervezők megengedhetik a szerkesztőknek, hogy a szedést grafikával egészítsék ki az általuk kijelölt keretekben, ahol aztán a képeket és az illusztrációkat elhelyezhetik, méretezhetik, vághatják és forgathatják. Az új lehetőségekkel a szerkesztők jobban együttműködhetnek a Microsoft Word-ben dolgozó cikkírókkal, mert a Word dokumentumokat InCopy CS2-ben meg lehet nyitni és szerkeszteni lehet, majd azokat el lehet menteni RTF (Rich Text Format) állományokként.

Hatékonyabb szerkesztőségi munkafolyamatok segítenek a határidők betartásában

Az Adobe InCopy CS2 számos olyan javítást kínál, ami felgyorsítja a szerkesztés folyamatát. A szerkesztők most "fogd és vidd" módszerrel dolgozhatnak a szöveggel vagy elkerülhetik az egyik helyről a másikra formázás nélkül beillesztett szöveg kézi átformázását. A gyakran használt kifejezések szövegbe illesztését gyorsítják fel az automatikus szövegmakrók, amelyek segítségével a szerkesztők beírnak egy kódot – a Fehérházhoz például "WH" -, majd leütik a szóköz billentyűt. A szerkesztők több felhasználói szótárhoz kapcsolódhatnak és a kollégákkal egyszerű cseréhez szólistákat importálhatnak és exportálhatnak. Az önálló tördelés a szerkesztők kezébe adja az irányítást, mivel a tördelési területeket már akkor meghatározhatják, amikor a szedésen még dolgoznak. Az újonnan támogatott réteg elrejtéssel és megjelenítéssel a szerkesztők könnyen hozzáférhetnek szerkesztés céljából a tartalom különböző változataihoz.

A sajtóközlemény magyar nyelvű PDF formátumban letölthető innen.

Hugyecz Görgy (Harder)
20+ éve munkám és hobbim is az online világhoz köt. Az utóbbi 10+ évben leginkább keresőopimalizálás (SEO) témában tevékenykedem, mellette pedig Google Ads és Facebook PPC fronton is segítem ügyfeleimet. Korábban 10+ évig webgrafika, sitebuild, weboldal készítés témakörben mozogtam.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét