10 HOZZÁSZÓLÁS

  1. Ezekre szokta mondani a párom: Olyan szép, hogy bepisilek. Ezért az egyik kedvenc blogom a designpumpa, hihetetlen ötletes és szép dolgokat gyűjt össze a szerzője.

  2. Nincs mit, ha van időd érdemes végignézni. Nekem szakmai okokból egy boroscímke megoldás tetszett nagyon, ahol letéphető kis rész van a címkén, hogy az ember ne felejtse el, mi az amit ivott és ízlett.

  3. Jópofa ez a háromlámpás napóra. Ha jól értem, az egyik fényforrás óránként tesz egy kört, a másik percenként, a harmadik pedig 12 óránként. Így megvan az óra, a perc és a másodpercmutató. De hogy ez miért jó? Talán az összhatásban nem egy lapos óra van a falon? A dolog egyetlen szépséghibája, hogy lehetőleg ne tegyük jól megvilágított helyre, mivel akkor nem látszanak az árnyékmutatók. Sötét helyre kell tehát tenni. Habár szerintem a másodperc-lámpa pörgése körbe-körbe egy kissé idegesítő lehet egy idő után :)

  4. Látom – nagyon helyesen – hogy most már igencsak kérészéletűek az oldalon az olyan kommentek, hogy “ki csinálja meg helyettem?” A leveleim között még megvan a komment, de az oldalra már nem kerül ki. Nagyon helyes!

  5. Nem éppen aktuális, de csak most láttam a Top 10 billentyűzet linket. Szóval, ezek nagyon mókásak, a kérdés már csak az, mire is jó. Van köztük tipikus játékkonzol, és ahogy elnéztem az utolsót, olyan benyomásom van, hogy tipikusan grafikára készült. A kép legalábbis ezt sugalmazza. Nagy kár, hogy érintős.

    Igazából a Wireless Entertainment Desktop 8000 tetszett meg, ez is az ívelt formája miatt, ami ideális gépíráshoz. Könnyebb a kéznek, ha a csuklók nincsenek alapból kifordítva, mint az egyenes billentyűzeten. Noha ez nem újdonság (már 10 éve is láttam hasonlót) mindezidáig még nem sikerült sort kerítnem egy hasonlóra. Habár annyira megszoktam már a sajátomat, hogy idő kellene hozzá. (Jó példa: A nővérem billentyűzetén olyan kicsi és keskeny a szóköz valamint az Enter, hogy rendszeresen melléütök, az Entert az Alt Gr áthelyezése miatt kurtították meg.)

    Vannak köztük, amelyek nekem nagyon lárpúrlárnak tűnnekk, ilyen az a darab, amelyiknek minden egyes billentyűjéhez külön színű világítást lehet programozni; a flexibilis zsebrevágható billenyű; és nagyon furcsa a Combimouse Keyboard, hogy annak ellenére, hogy két részre van szedve, a jobb oldalba még az egér is bele van applikálva. Lehet, hogy jó, mindenesetre hajmeresztő!

    Egy kicsit elgondolkodtató az is, hogy ugyan miért kell külön billentyűt készíteni egyes programok indításához? Fel nem foghatom! Lehet, hogy praktikus, de ennyi erővel akár minden egyes programhoz lehetne csinálni külön egyet, sőt, minden parancshoz is. Egyet a másoláshoz, egyet a beillesztéshez, egyet az új fájl létrehozásához, egyet a mentéshez. Ez egy kicsit olyan, mintha a zongorán minden lehetséges akkordhoz külön készítenének billentyűt, annak ellenére, hogy a többivel is ugyanazt tudjuk megszólaltatni. Így aztán lenne egy akkora billentyűzet, hogy köré kéne építeni egy csarnokot :D

    De hát ahány ház, annyi szokás, úgy gondolom, hogy azért nemsokára egy ívelttel meg fogom lepni magam. Gépíráshoz a legjobb!

  6. Sziasztok! Csomagolás témában találtam ezt (nem tudom milyen gyakorisággal olvassátok a veerle-t):
    veerle.duoh.com/blog/comments/inspiration_series_package_design/

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét