Karácsonyi betűk, fontok

Mivel lassan itt a karácsony, gondolom nem csak nálam kerül előtérbe a téma: különböző karácsonyi “forrásokat” kell keresnem, ahonnan ingyenesen használható képeket, fontokat stb… lehet letölteni. Ha már egyszer úgyis keresgetek a neten, akkor összegyűjtöm a jobb lapokat amiket menet közben találok, remélem másnak is hasznos lesz. Most kezdem a fontokkal, de a későbbiekben jön a többi téma is.

Karácsonyi fontok, betűk

A moorstation.org -on nincs túl sok karácsonyi font, ám azok jól összeválogatottak és szerintem jópár igen szép, elegáns betűtípus is található közöttük. Ami további előnye, hogy külön linken elérhetőek a dingbat típusok.
link: http://moorstation.org/typoasis/seasonal/xmas/fsxmas1.htm

A dafont.com-on már lényegesen több és sok más lapnál jobb minőségű font közül lehet válogatni, több mint 8 oldalon keresztül sorolja a letölhető betűtípusokat.
link: http://www.dafont.com/theme.php?cat=804

16 karácsonyi font, nem feltétlen a legjobbak, inkább a gyerekesebb stílust képviselik.
link: http://www.theholidayspot.com/christmas/fonts/

A xmasfonts.com számomra kb olyan volt mint a theholidayspot.com, inkább a viccesebb, gyerekesebb karácsonyi fontokra koncentráltak.
link: http://www.xmasfonts.com/

A fontsnthings.com sem az elegáns karácsonyi fontok tárháza, ám volt 1-2 olyan font ami az eddigi lapokon nem szerepelt, így a linkje bekerült a listába.
link: http://www.fontsnthings.com/holiday/christmas.shtml

Az acidfonts.com -on 2 oldalnyi karácsonyi fontot lehet letölteni, 1-2 olyan volt közte ami máshol nem, így ez a link is bekerült a listába.
link: http://www.acidfonts.com/christmasfonts1.htm

Utoljára hagytam a searchfreefonts.com “10 legjobb karácsonyi font” (Christmas (Xmas) – Top 10 Fonts) listáját
link: http://www.searchfreefonts.com/categories/christmas.htm?top=true

A karácsonyi fontokról most ennyit, ha tudtok olyan lapot ahol még szép betűket lehet letölteni és a fentebb sorolt lapokon nem találhatóak meg, kommentben osszátok meg velem is, thx. :)

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét