Májusi tutorial.hu frissítések

Alakítottam pár dolgot a lapon, bár ez számotokra valószínűleg nem fog nagy, látványos változásokkal járni. A szövegek olvashatóbbak lettek (betűméret, sortáv stb… változott), módosítottam egyes dobozok szélességén is.

A jobb oldali sávból kitakarítottam pár dolgot, frissült a foooter is. Felkerült egy új „kapcsolódó cikkek” ajánló is az egyes bejegyzések alá, remélem tetszeni fog Nektek is.

A jobb oldali menübe feltettem tesztképpen egy olyan megoldást, hogy regisztráció nélkül is lehessen híreket beküldeni, ha szeretnéd felhívni a közösség figyelmét 1-1 új hírre. Egyelőre nincsenek szabályok azon túl, amit a dobozban olvashatsz, majd a tapasztalatok alapján alakítom ezt az új lehetőséget.

Egyelőre még a felénél sem tartok annak, amit szeretnék mostanában megvalósítani, de minden nap haladok 1-1 apróbb lépéssel. Ha bármi észrevételetek lenne ezekkel kapcsolatban, írjatok meg.

Hugyecz Görgy (Harder)
20+ éve munkám és hobbim is az online világhoz köt. Az utóbbi 10+ évben leginkább keresőopimalizálás (SEO) témában tevékenykedem, mellette pedig Google Ads és Facebook PPC fronton is segítem ügyfeleimet. Korábban 10+ évig webgrafika, sitebuild, weboldal készítés témakörben mozogtam.

14 HOZZÁSZÓLÁS

 1. Szia Harder!

  Van egy kis baki a hírbeküldéssel. El akartam olvasni a default szöveget, de ugye nem fér ki egybe, ergo ott a scrollbar. Viszont amint rábökök, eltűnik a szöveg, s így vele a scrollbar is. Amúgy jó ötlet, hajrá! :)

 2. Köszi szépen, ez fel sem tűnt! :) Mindjárt kitalálom hogy a szövegen húzzak-e vagy a dobozt növeljem (volt magasabb, de szerintem túl sok helyet foglalt) és módosítom.. :)

 3. Sziasztok, Chrome alatt, ha nem kattintasz a textareaba csak fölé pozicionalod az egeret, akkor tudsz görgetni.

 4. Visszakerült minden cikk alá a szerző neve és linkje is, ami a theme frissítésekor lemaradt. Ha esetleg kellene valakinek, ennyi a kódrészlete és a single.php-ba került be:

  1
  
  <p>A cikket beküldte: <?php the_author(); ?> (" title="<?php echo the_author(); ?> honlapja" target="_blank"><?php the_author_meta('user_url'); ?>) </p>
 5. Harder: A változások egész jók lettek/lesznek, viszont lenne egy olyan javaslatom, hogy a cikk ajánló legyen egy kicsivel kisebb, ugyanis nekem így olyan érzésem van, mint ha az ajánló rész után vége lenne az oldalnak és a hozzászólások már a footer részét képeznék. Másik szemszögből viszont érdekes, hogy az 5 cikk ajánló link több helyet foglal, mint a teljes bejegyzés.

 6. Köszi a javaslatot, látom értelmét kisebbre venni a mezőt. Később lentebb is fog kerülni, egyelőre szeretném fent, jobban látható helyen tartani hogy mindenki lássa, mivel új opció. A Chrome és a Firefox amúgy is ad lehetőséget textarea átméretezésére, tehát ha kicsi lenne a hely a gépelésre, bármikor lehet nagyobbra venni azt a dobozt.

 7. Csökkentettem is a méretét, 200-ról lement 132 px-re, így a főoldalon horizontálisan passzolnak a sávok és a bejegyzéseknél is kevesebb helyet foglal el.

 8. Vááá :D most nézem, hogy nem azt írtam, amire gondoltam :D
  Szóval amire én gondoltam az a „Kapcsolódó bejegyzések” rész (bocsi, de sztem már kezdek fáradni) :) A hír/cikk ajánló méretben nem zavart, habár így 132px-es magassággal jobban passzol az oldal többi részéhez.

  Tehát amit írtam, azt itt a hír alatti 5 linkre értettem és nem az ajánló formra :)

 9. Ja értem, semmi gond. :) A cikkek számát egyelőre biztos nem csökkentem, az szerintem megfelelő, sőt pont egy ilyen cikknél ami mondjuk rövid, még adhat érdekes tartalmat a látogatóknak.

  A formázásán gondolkoztam és elsőre tényleg nem ilyen volt, sokkal inkább tűnt a cikk folytatásának, mert nem volt a vastag fekete vonal és a szövegszínek is azonosak voltak. Aztán úgy döntöttem hogy felhasználói szemmel nézve barátságosabb megoldás, ha egyértelműen jelzem a határokat, mi meddig tart. Ezen később lehet még hogy változtatok (hisz semmi nincs kőbe vésve ahogy látod is :) ), most szeretném a többi újítást is bevezetni, utána jönnek ezek az apróságok meg addigra van visszajelzés is, hogy jó irányba haladok-e.

 10. Háttérben ma is történtek módosítások, de ezeket nem fogjátok látni (max azt, hogy a nyitóoldalt is megnyírtam, most már nincs az alsó blokk ahol kategória nélkül a legrissebb cikkek kerültek listázásra). Leszedtem 2 felső menüpontot is (blog.harder.hu és mactippek.com), mivel a legújabb penguin update miatt valószínűleg egyik lapnak sem igazán tenne jót, ha azok ott maradnának. Megoldás lenne a rel nofollow, de nem jöttem rá hogy lehet e 2 elemhez hozzáadni ezt (tehát worpdress/admin/appearance/menu részen ha létrehozok egy menüt, annak bizonyos elemeire hogy tudom rátenni a rel=”nofollow”-t.)

  Tehát ha valaki tudja, hogy lehet a „menu”-ben felvett egyes elemekre rel=”nofollow”-t tenni, jelentkezzen pls. :)

 11. A menu szerkesztésénél az ablak tetején van egy olyan, hogy „képernyő beállításai”. Ott nincs olyan opció, amivel be tudod kapcsolni, hogy ezt megadhasd? (most fejből nem emlékszem, de mintha lenne)

 12. Köszi, ez volt a megoldás! :) A „Link Relationship (XFN)” mezőbe kellett beírni annyit tartalomként, hogy nofollow illetve kapott egy target blanket mindkettő.

 13. Optimalizáltam amit lehetett (és amit még megérte a józan határon belül), úgyhogy most jelentősen gyorsult a site, remélem ezt érezni is lehet majd. Google pagespeed 65-70 környékén volt, most 93 lett.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét