phpBB emoticon csomag készítése, telepítése

phpBB fórumokon az adminisztrátorok számára utólag is van lehetőség a smilie-kat (emoticons) bővíteni, módosítani. 1-2 smilie esetében nem kell a dolgot bonyolítani, csak menj a “fórum > administrator panel > általános > emotikonok” lapra, majd ott az “új emoticon hozzáadása” gombbal tudod kibővíteni a már fent lévő smilie-kat.

Ehhez persze előtte az új emoticon képet fel kell töltened a többi közé, fórumod “images/smilies” könyvtárába, “icon_” előtaggal. Pl így fog kinézni:

  • fórumodgyökérkönyvtára > images/smilies/icon_alcoholista.gif
  • fórumodgyökérkönyvtára > images/smilies/icon_angyal.gif
  • fórumodgyökérkönyvtára > images/smilies/icon_arrow.gif
  • fórumodgyökérkönyvtára > images/smilies/icon_box.gif

Ezzel a módszerrel gond szerintem csak akkor van, sok emoticon-t kell utólag feltenni, mert nagyon időigényes egyesével kikeresni, bekattintgatni és kitölteni mindegy egyes kép esetében az adatokat. Szerencsére van lehetőség egy “csomagot” létrehozni, majd azt importálni 1 lépésben, ezzel akár több száz emoticon képet is hozzáadva a fórumhoz. A “csomag” szót azért tettem idézőjelbe, mert igazából nem egy tényleg csomagról van szó, csak a feltöltendő fájlok egy “*.pak” kiterjesztésű, de amúgy egyszerű szöveges listájáról.

Feladatod a következő (rövid példával illusztrálva):

1.) Nyiss egy új lapot (txt) valamelyik szövegszerkesztő programban.

2.) készíts a feltöltendő emoticon-okról egy listát, ahol 1 emoticon = 1 sor (ne felejtsd, hogy a fájlok nevének “icon_” előtaggal kell kezdődnie)

  • icon_alcoholista.gif
  • icon_angyal.gif
  • icon_balta.gif

3.) majd az alábbi elv szerint pótold a hiányzó adatokkal

icon_alcoholista.gif=+:alcoholista=+::alcoholista:
icon_angyal.gif=+:angyal=+::angyal:
icon_balta.gif=+:balta=+::balta:

Tehát [fájlneve][=+:][ikon megnevezése][=+:][kód]

4.) Az elkészült listát mentsd el vmi saját néven, “*pak” kiterjesztéssel (én pl. így mentettem el: smilies_harder.pak)

5.) A listát a képekkel együtt töltsd fel a “fórumodgyökérkönyvtára > images/smilies/” könyvtárába, majd az “fórum > administrator panel > általános > emotikonok” oldalon kattints az “emoticon csomag importálása” gombra, válaszd ki a 4. lépésben elmentett csomagot majd kattints az “emoticonok importálása” gombra. Ezzel kész is vagy, a képek feltöltve és a szükséges információkat is betöltötted.

Az általam összegyűjtött és a fórumon felhasznált képekből készítettem egy ilyen csomagot, ezt bárki letöltheti és telepítheti a fórumán. A csomagot (képek + *.pak fájl) megtaláljátok a letöltések között, a phpbb-s mappában, “emoticon_61db_tutorial.hu.zip” néven.

Harder

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét