WebOS – eyeOS

Lehet olvasni mindenféle webes OS-ekről (OS jelentése: operációs rendszer) amik elérhetőek és használhatóak, de nekem ezzel mindig az volt a bajom, hogy az adataimat másra kellett bízni és kevés volt a tárhely.

Erre van megoldásnak a eyeOS Web Desktop rendszere.
A file-ok a Te tárhelyeden tárolódnak és Te döntheted el, hogy a jelenleg is létező közel 100 mini alkalmazásból mit futtatsz.

Rövid bemutató elérhető a Tour oldalról, vagy kíváncsibbak megtekinthetik a demót.

10 HOZZÁSZÓLÁS

 1. Magyarok közül a http://rhitmo.hu/ láttam. De sajnos már a design is kényes (a háttér ismétli magát nagy felbontásnál, egyébként nem rossz), viszont a feedback nulla fele konvergál. Írtam levelet egy spam linkel kapcsolatban, de semmi választ, sem jót, sem rosszat nem kaptam.
  Mostanában még a fanbox.com terjeng nagyon spam szagúan a yahoos postaládákban.
  Én nem vagyok híve az ilyesminek, bár HA minden annyira jól müködne, mint elméletben és 100%ig másokra lehetne bízni az adatainkat, akkor érdekes téma lenne az online OS, elvégre a web 2.0 egyik lényege a “web, mint platform” felfogás.

 2. Tupacko,
  bár HA minden annyira jól müködne, mint elméletben és 100%ig másokra lehetne bízni az adatainkat…
  Elvileg pont ez a lényege ennek a WebOS-nek, hogy nem kell másra bíznod az adataidat, hiszen saját tárhelyedre, magadnak telepíted.
  Innentől kezdve a biztonság is jóval nagyobb szerintem (eleve nem publikus linkre teszed ki, lehet még htaccess-szel is védeni stb.), a sebessége nagyrészt azon fog múlni hogy Te hova teszed, milyen szerverre, nincs szanaszét terhelve mások által ha népszerű válik stb…

 3. Ha atmegy egy softon, az mar siman feltudja dolgozni az adataid s attol eltekintve, hogy magadnal tarolodod, a kenyesebb informaciokat el tudja kuldeni meg mas cimekre is … tudom, paranojas vagyok online … IT … biztonsag teren :P Sot, meg a tarhelyemben sem bizok annyira, hogy kenyes dokumentumaimat feltoltsem.

 4. Na látod, ez egy nagy különbség közöttünk, én pl a tárhelyemre minden cuccomat fel merem tölteni. Igaz a Root is én vagyok a szerver is az enyém :)

 5. Azért az más, ha saját szervered van. Viszont attól függetlenül, ha egy idegen soft végigbóklássza a cuccaid, nem feltétlenül maradnak azok a szervereden :)

 6. Mit értesz az alatt hogy “ha egy idegen soft végigbóklássza a cuccaid”? Milyen szoftverrel lehet egy idegen szerver védett könyvtárait végigböngészni? :)

 7. Arra értem, hogy ha egy idegen softot telepítek, amin kereszül kezelem az állományaimat – mivel, ha OSként használom, biztosan át kell küldjem rajta a feltöltendő állományt -, akkor annak megvan a lehetősége, hogy “végigolvassa” a szóban forgó dokumentumot. Rendben van, tudom, hogy észtelenséget hajtogatok, mert nem valószínű, hogy egy ennyire maleware soft ne kerüljön nyilvánosságra. Meg aztán a nagyobb szerverigényből is látszolna, meg szerverlog, stb., hogy piszkája az adatokat … de ez is egy olyan dolog, amit csak saját szerverrel látsz, vagy legalábbis többnyire :)

 8. Hát ha most maradunk annál a vonalnál, hogy ftp szerver – adatok – feltöltés – saját számítógépről szerverre – stb… akkor pl. egy totalcommander kétlem, hogy ilyen dolgot produkálna.
  Viszont már egy pl. wifi-s kapcsolat esetében nem merném azt mondani hogy ez a szerverre feltöltés biztonságos megoldás, de persze itt már másfele kanyarodunk mert lokális kockázatról van szó, nem a webszerver megbízhatóságáról. :)

 9. Ez egy nyílt forráskódú cucc, kétlem, hogy ne vette volna észre valaki, ha ilyesmiket építettek bele.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét