Kereső regisztráció

Kereső regisztrációt sok cég hirdet a neten. Nem ritka, hogy az ajánlatban több száz keresőbe történő gyors regisztrálást ígérnek, ám ezzel nem árt óvatosan bánni. A legtöbb cég ugyanúgy nem kézzel regisztrálja a honlapodat a keresőkben mint ahogy azt Te sem tennék, hanem valamilyen szoftvert vesznek igénybe e művelet elvégzéséhez. A szoftverbe beírják a honlapod URL címét, beállítanak pár paramétert aztán hagyják, hogy dolgozzon helyettük. Ezért nagy lóvét nem érdemes kifizetni, hisz Te magad is el tudod végezni a megfelelő programok birtokában.

Persze most lehet azt gondolod magadban, hogy erre Neked nincs időd és nem érdekel, egyszerűbb kifizetni valakinek egy összeget aztán csinálják meg helyetted a link ajánlásokat. Igazad van, ha ragaszkodsz hozzá, hogy mondjuk 100 keresőbe ott legyél, akkor hajrá.
Azt viszont érdemes tudni, hogy ezzel nem sokra fogsz menni, hiszen a netezők legnagyobb része maximum pár keresőt használ, a többi nem számít. Kétlem, hogy bárkinek is megérné fizetni azért, hogy valami világvégi keresőbe benne legyen a linkje és talán 5 évente 1 látogató onnan is jöjjön.

Másrészt a keresők maguktól is felveszik a linkedet, amin ha gyorsítani szeretnél, elég ha a honlapod URL-e megjelenik 1-2 jobban futó honlap (nagyobb látogatottság, nagyobb pagerank, régebbi domain stb.).

A sok keresőbe történő regisztrációhoz – hogy ne csak a levegőbe beszéljek – mondok egy adatot, mely persze 1 honlap a rengetegből de azért ilyen téren nincsenek nagy különbségek a magyar neten.

A tutorial.hu 2007-es eredményeit megnézve az alábbiakat tudom mondani: Google, Yahoo, MSN, Altavista, Live, AOL, AllTheWeb, Lycos.

Innen kaptam találatokat, látogatókat 2007-ben. A sorrend tükrözi azt is, hogy honnan kaptam a legtöbbet (Google) és honnan a legkevesebbet (Lycos). A Google-ból több mint 290.000 látogató jött a lapomra, a Lycos-ból 11 látogatóm volt.
Ezek a nagyobb keresők.

Képzelheted, mennyi látogatót fogsz szerezni egy a használati rangsorban mondjuk 100-adik keresőből.

Mindezek után még mindig azt mondom, hogy ha Neked erre szükséged van, fizess érte vagy csináld meg magad, nem dől össze a világ. Csak légy tisztába azzal, hogy ettől csodát nem érdemes várni.