Több hirdetési hálózat engedélyezése az AdSense programban

Mail-ben kaptam a mai nap, adsense-t használóknak lehet érdekes a hír:

Ezúton tájékoztatjuk, hogy AdSense-fiókját hamarosan ki fogjuk bővíteni egy új funkcióval, amelynek köszönhetően hirdetési egységeivel maximális bevételre tehet szert. Hamarosan több hirdetési hálózat részére is engedélyezheti a hirdetések megjelenítését az Ön oldalain, vagyis a Google által jóváhagyott külső hálózatok hirdetői és az AdWords hirdetői versenghetnek az Ön hirdetési területéért.

De mik is azok a hirdetési hálózatok? Olyan vállalatok, amelyek a hirdetőkkel és a megjelenítőkkel együttműködésben nem saját tulajdonú webhelyek hirdetéseit vásárolják meg és árusítják, az AdSense-hez hasonlóan. Az ilyen hálózatokból származó hirdetések versengenek a Google hirdetéseivel a megjelenítői webhelyen történő megjelenítésért, és mindig az a hirdetés fog megjelenni, amely a legtöbb bevételt eredményezi a megjelenítő számára.

Annak érdekében, hogy webhelyén kizárólag jó minőségű hirdetések jelenhessenek meg, a programban részt vevő valamennyi hirdetési hálózat esetében ellenőrizzük a felhasználói adatvédelemmel, a hirdetési minőséggel és a sebességgel kapcsolatos előírásaink betartását. Ön azt is megszabhatja, hogy mely hálózatok jeleníthetnek meg hirdetéseket az oldalain – leállíthatja a megjelenítést bizonyos hálózatokról, de akár az összesről is. Vagyis ha azt szeretné, továbbra is lehetőség van kizárólag az AdWords hirdetőitől származó hirdetések megjelenítésére.

Végezetül: egyes hirdetési hálózatok a Google érdeklődésen alapuló hirdetési technikájához hasonló megoldásokkal gondoskodnak róla, hogy relevánsabb hirdetéseket jelenítsenek meg a felhasználók által felkeresett webhelyeken. Ezek a hirdetési hálózatok nem kapnak engedélyt arra, hogy webhelyéről adatokat gyűjtsenek az érdeklődésen alapuló hirdetés későbbi használatához, de a felhasználóink adataira vonatkozó adatvédelmi irányelveket betartó hálózatok megjeleníthetnek hirdetéseket ezen eszközök segítségével. Ki is kapcsolhatja a felhasználói érdeklődésen alapuló hirdetések megjelenítését az ilyen hálózatokból, és a harmadik fél hirdetéseinek a megjelenítésére vonatkozó követelményeinket is ennek megfelelően módosítottuk.
További tájékoztatás a következő címen olvasható: Harmadik fél hirdetéseinek megjelenítésére vonatkozó követelmények – AdWords Súgó.

Ezeket az új funkciókat automatikusan engedélyezni fogjuk a fiókjában, és a Hirdetés-ellenőrző központban egy új szakasz is meg fog jelenni, ahol az egyes hirdetési hálózatokat lehet engedélyezni vagy blokkolni. Kérjük, vegye figyelembe, hogy az elkövetkező hónapok során fokozatosan fogunk új hirdetési hálózatokat felvenni az AdSense-fiókokba, ezért nem valószínű, hogy azonnal észreveszi a módosítás hatását a bevételein.

Ha további információt szeretne erről az új funkcióról, valamint az oldalain megjelenő hirdetési hálózatokról, tájékozódjon az AdSense Súgójából: Hirdetés-ellenőrző központ – AdSense Súgó.

Üdvözlettel:

a Google AdSense Csapat

E-mail beállítások: Kötelességünk volt elküldeni Önnek ezt a szolgáltatói bejelentést tartalmazó e-mailt, hogy tájékoztassuk AdSense-fiókjának vagy termékeinek fontos módosításairól.

Google Inc.
1600 Amphitheatre Parkway
Mountain View, CA 94043

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét