Belépés közösségi hálózatokkal uCoz-os honlapokon

Egy, uCoz rendszerben készült honlapon eddig csak a uID regisztrációs és bejelentkezési rendszerben adatott meg a felhasználóknak a regisztráció, illetve a belépés lehetősége. Egy uCoz szakértő kifejlesztett egy PHP szkriptet, amelynek segítségével megvalósítható a közösségi hálózatokon keresztüli bejelentkezés, viszont az már a múlté. Már nem kell az nekünk, mivel a uCoz egyik legújabb frissítéseként már megérkezett ez a funkció – a közösségi hálózatokon keresztüli hozzászólások frissítése után!

Miért ajánlatos használni az új beléptetési rendszert?

A régi eléggé bonyolult volt, ráadásul sok mindent kellett kitölteni egyszerre. Az egész egy nagy hébe-hóba összerakott regisztrációs űrlap volt. A frissítés keretén belül már a regisztrációs mezők és oldalak testreszabására is megadatott a lehetőség. De ez már a regisztrációs űrlap frissítése, mi viszont a belépési rendszert szeretnénk bemutatni.

Manapság az internetezők nagy részének van profiljuk legalább egy közösségi hálózaton. Egy honlapra történő regisztráció legegyszerűbb és legkényelmesebb módja az egy gombnyomásra történő gyors regisztráció. Szerintem te is hasonlóan gondolkodsz: „minek töltögetni űrlapokat, ha egy gomb megnyomására azonnal bent is vagyok?” A uCoz ezt a hiányosságot pótolta, és így még több regisztrált taggal rendelkezhet a uCoz rendszerben készített weboldalad. (Amennyiben még nincs uCoz-os weboldalad, regisztrálj, és nézd meg, milyen egyszerű az egész!)

Hogyan aktiválhatom?

Az új belépési rendszer megjelenésekor az összes honlap belépési rendszere automatikusan az újra lett felcserélve (egyelőre csak azoknál a weboldalaknál, ahol a uID felhasználók van beállítva felhasználói típusnak).

Beállíthatod a megjeleníteni kívánt közösségi hálózatokat a Vezérlőpult » Felhasználók » Belépés közösségi fiókokkal. Ugyanitt saját alkalmazásokat is beállíthatunk a használatra.

Közösségi hálózatok beállításának oldala

Az eredmény ilyen lesz a honlapunkon:

Belépési űrlap

A Felhasználók modul beállításainál viszont négy gomb-készlet közül válogathatunk, ha talán nem tetszene az alap:

A frissítés jelenleg csak azokat a felhasználókat érinti, akik weboldalukon a uID felhasználókat használnak fel a honlap felhasználóiként. A fejlesztők dolgoznak az egyéni felhasználós weboldalak számára történő közösségi belépésen is.

További információk az új belépési rendszerről, valamint a regisztrációs mezők testreszabásáról a uCoz fórumon.

Amennyiben bármilyen kérdésed van a funkcióval kapcsolatban, tedd fel azt nyugodtan. Ha más kérdésed van, ami nem tartozik ide, kérdezz a közösségi fórumon, és a lehető legrövidebb idő alatt válaszolunk rá.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét