Etomite CMS

Az Etomite CMS-sel már akkor barátságot kötöttem, mikor először ezt használtam egy weboldal építéséhez, ez körülbelül 2-3 éve lehetett.

A fórumon anno sokat beszélgettünk róla és többen egyetértettünk abban (pl. TLoF, toxin stb.), hogy a rendszer mérete ellenére kiemelkedően jó. TLoF generált bele pl. 10.000 cikket és simán bírta a terhelést, nem lassult a cucc. A frontend fordítása minimális munkával megoldható, az Etomite-tal készült lap skinezése pedig hihetetlenül rugalmas. Akár minden oldalhoz más-más kinézet rendelhető, nem csak központilag lehet szabályozni a kinézetet.

A plugineket a rendszerben snippet-eknek hívják, ezek egyszerű kis PHP kódok, melyeket bárhova be lehet szúrni, még kezdő programozók is fognak vele boldogulni. A rendszer alapban nem tud túl sokat (pl. csak alap user management van hozzá), az elv az, hogy ha kell valami, egészítsük ki. Számomra ez kimondottan előny volt, mindig szerettem a “kevesebbhez hozzáteszek elvet, mint a “feltelepítek mindent majd kapcsolgatom ki az egyes funkciókat”.

etomite

SEO

A title-k egyediek, a meta tag-eket generálja, így ezzel nem lehet gond. Természetesen működik a friendly URL (másképp clean URL, avagy barátságos URL) is benne, így ezzel sem lehet gond. A főoldalukon jelzik is, hogy SEO CMS-ként is megállja a helyét, ezzel egyetértek.

Lehetőség az AJAX használatára is, pl. ajax-os menüket, áttűnéseket lehet benne megvalósítani. A cikkeket a népszerű tinymce szerkesztővel lehet írni és módosítani, úgyhogy nagyon hasonló felületet biztosít a publikáláshoz, mint pl. egy Word. A rendszerben található fájl menedzser rész a feltöltött anyagok könnyebb kezeléséhez, illetve alapvető statisztikákat is biztosít a számunkra.

A honlapjukon számtalan megírt snippet-et (plugint) le lehet tölteni, érdemes kicsit körülnézni és válogatni, hogy mikkel lehet már induláskor bővíteni a lapot (persze csak ha igény van rá :) )
Link: etomite.org

3 HOZZÁSZÓLÁS

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét